úterý 15. listopadu 2016

Tepelné čerpadlo vzduch voda invertor

Pouze dodatkové energie musí být dodáno el. Energii získanou při nízké teplotě přečerpají na vyšší a předávají ji do otopné vody. Elektrická energie je spotřebovávána jen na pohon kompresoru a ventilátoru tepelného čerpadla.


To tvoří přibližně třetinu energie, kterou tepelné čerpadlo dodá. Lg a Toshiba které mají invertor.

Dále díky stále přicházejícím novým technologiím, lze nyní tyto zařízení již spolehlivě provozovat v průběhu celého zimního období a jejich využití tak v praxi stále roste (např. tepelné čerpadlo s názvem Zubadan Inverter – New Generation má garantovaný operační provoz až do venkovní teploty -°C). IVT Nordic Inverter je daleko více, než jen tepelné čerpadlo. Tepelné čerpadlo NOUMEA - 8kW. Dokáže zajistit v interiéru čistější a příjemnější vzduch.


Právě tato tepelná čerpadla získala v uplynulých letech mnoho ocenění za technické řešení i design. IVT říká že TČ s invertorem je nesmysl a provoz čerpadla se tím jen prodraží. NIBE říká, že invertor je zapotřebí, aby mebyly časté starty a tím pádem i větší spotřeba a poruchovost.


Použití venkovního vzduchu pro vytápění je světovým trendem, důvody jsou ekologické i ekonomické.

Každé provedení má svá PRO a celkem přirozeně i svá PROTI, a tak do značné míry záleží na osobních preferencích budoucího majitele. V našich zeměpisných podmínkách nelze tedy spoléhat na vytápění teplným čerpadlem typu vzduch - vzduch celoročně, ale pokryje řádově až roku. Máme prokazatelně nejúspornější tepelné čerpadlo vzduch - voda.


Při testování tepelného čerpadla BoxAir Inverter ve Státní zkušebně (Certifikace Q-label) se dospělo k velmi zajímavému výsledku. Toto tepelné čerpadlo dosáhlo topného faktoru (COP) 06! Může být také doplňkem k vytápění domů, kde jsou hlavním zdrojem tepla elektrické přímotopy nebo elektrokotel. O tom, že tepelné čerpadlo vzduch - voda prožívá nejhorší časy z hlediska tvorby námrazy při teplotách kolem nuly je asi každému jasné.


Takových dnů je ale v topné sezóně hodně. Mlhy, vlhký vzduch , teplota výparníku lehce pod nulou, to jsou skvělé podmínky pro tvorbu námrazy na výparníku. Energiu získanú pri nízkej teplote prečerpajú na vyššiu a odovzdávajú ju do vykurovacej vody.


Dokonale sladěné komponenty zajistí snadnou instalaci a účinný provoz. Jsme výrobci tepelných čerpadel vzduch - voda pod značkou NeoRé, která jsou určena pro vytápění rodinných domů nebo komerčních budov. Se základním výběrem vám poradí NeoRé porovnávač. Invertor neboli doplněk tepelného čerpadla pro plynulou regulaci výkonu se v poslední době stal hitem mnoha firem nabízejících tepelná čerpadla.


Okrem tepla v dome vám tepelné čerpadlo vzduch - voda zohreje aj vodu na kúpanie, umývanie riadu atď. A aby ste mali istotu, že teplá voda ostane aj na toho posledného v sprche, je potrebné vybrať správny bojler.

Ten môže byť súčasťou tepelného čerpadla, alebo jeho doplnkom. Pre 2-osoby stačí bojler s objemom 2l. Jednoduché a elegantní řešení pro rodinné domy a byty.


Venkovní jednotky jsou velmi. Invertorové čerpadlo s novým ekologickým chladivem R32. BEPC 3- samostatný ohřívač teplé vody pro tepelná čerpadla Prohlédnout.


GSHP -reverzibilní tepelné če. Daikin nabízí ucelený sortiment klimatizačních jednotek jak pro domácnost tak pro komerční využití. W, výkon chlazení 5-kW.


Pomocí tepelného čerpadla lze vedle vytápění také ohřívat teplou vodu pro sprchování nebo i chladit. Pro částečné chlazení domu nepotřebujete další speciální zařízení nebo rozvody. Přichlazení je možné i skrze stávající otopnou soustavu – podlahové vytápění či.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky