středa 9. listopadu 2016

Černé uhlí cena za tunu

Cena je více než 2dolarů za tunu. Těžaři v Česku a Polsku vydělají až příští rok. Cena uhlí na úrovni dolarů za tunu je totiž příliš vysoká pro čínské ocelárny, což je důvodem pro obnovování těžby. Cena uhlí by tak mohla být na určitý čas relativně stabilizovaná, otázkou zůstává, jak dlouho to bude trvat.


Vývoj cen energetického uhlí na světovém trhu (v dolarech za tunu ). Zdražilo i černé uhlí do automatických kotlů.

Od začátku roku je do ceny uhlí započtena tzv. Kč za metrický cent (1kg) nebo tunu ,. Bílinské hnědé uhlí z Ledvic od výrobce Severočeské doly a. Písek maltový Nučničky - cena za tunu. Ceny byly redakcí aktualizovány podle údajů na webových stránkách jednotlivých dodavatelů.


Ze strany dodavatelů paliv umožňujeme aktualizaci kdykoliv v průběhu roku. Pokud chcete v našem přehledu uvést novější cenu paliva, napište nám na adresu vladimir. Na nárůstu ceny se podepsala nízká nabídka, ze strany Číny, Jihoafrické republiky a Austrálie.


Zemí, které tradičně černé uhlí vyvážely do světa.

Uvedené ceny jsou orientační je v nich zahrnuta daň z pevných paliv a DPH Brikety,mostecké i bílinské uhlí je skladované ve velkokapacitní hale. Pro vámi zvolený druh paliva si můžete poslat i svého dopravce nebo si přijet sami vlastní dopravou. U hnědého uhlí tento nárůst téměř patrný není.


Výraznější je ale u uhlí černého. Cena za tunu bývá u rašelinových briket poměrně příznivá. Je však nutné předem vyzkoušet, zda vám tento typ paliva bude vyhovovat.


Problematická může být vyšší popelnatost. Toto palivo se také může spékat a vytvářet v topeništi krusty. Levné černé , hnědé uhlí a koks na topení do krbů, kamen a kotlů.


Pro více informací k cenám uhlí si prohlédněte náš ceník. Cena se mění dle aktuální dodávky. Cena za skládání pásem se rozumí, jedno auto, jedna zavážka. Složení pásem se rozumí: Složení paliva pásem, pokud možno, na místo určené zákazníkem, ne však manipulaci s palivem v úložišti zákazníka ( rozhrnování nebo přehazování paliva), úklid příjezdové cesty k úložišti paliva( manipulace s věcmi zákazníka). Uhlí je oproti topení plynem nebo elektřinou až 10x levnější.


Je proto zřejmé, že kdo se chce ohřát za rozumnou cenu, zvolí si jako palivo černé nebo hnědé uhlí. Jak ale vysvětlují předchozí řádky, rozdíl v ceně má své opodstatnění, neboť zejména rozdíly ve výhřevnosti jsou markantní. Z ceníku uhlí je patrné, že vyšší cena je vykoupena dopravou zdarma.


U nižších cen za tunu uhlí si pak musíme propočítat, zda se nám to vyplatí v souvislosti s cenou dopravy.

Jak již bylo zmíněno, je lepší si dodavatele vybírat co nejblíže k místu vašeho bydliště. Prodám černé uhlí - ze sklepa. Směs, odhad množství cca 1t.


Uhelné sklady Česká Kamenice Děčín Salač prodej a dovoz doprava uhlí ledvické uhlí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky