úterý 15. listopadu 2016

Dřevní štěpka výhřevnost

Dřevní štěpka se pak suší na slunci a větru a dosušuje se v řádně větraných skladech. Biomasa je veškerá hmota živočišného či rostlinného původu. Pod pojmem dřevní biomasa se rozumí kusové dřevo, dřevní odpad jako je. Výhřevnost je vysoce závislá na obsahu vody, její hodnotu můžeme.


Společnost Biomass trading dodává na trh dřevní štěpku z. Práce se zaměřuje na dřevní štěpku. Vlhkost palivového dřeva a vliv na výhřevnost palivového dřeva. Vyšší vlhkost dřeva způsobuje jeho nižsí výhřevnost. Způsobuje to, že část uvolněného tepla vznikajícího při hoření dřeva je využita pro odpaření vody ze dřeva, tím pádem je využito jinak, než je u palivového dřeva žádoucí.


Dřevní hmota při přirozeném provětrávání pod střechou sníží svůj obsah vody na za jeden rok. Pelety mají vyšší výhřevnost než štěpka. V současné době je tříděná štěpka začleněna do tříd: P16S, P31S a P45S, kde číslo uvádí velikost hlavního podílu štěpky, tj. Námi prodávaná, volně ložená štěpka je vynikající pro zahradní účely.


Používá se k pokrytí okrasných záhonů, zabraňuje rozrůstání plevele a udržuje vlhkost v půdě, chrání půdu před vysycháním a slunečním úplalem. Použití štěpky je ideální způsob, jak udržet velké plochy zahrad bez plevele. Na trhu se objevuje několik druhů dřevní štěpky, předevšíZelená štěpka (lesní) Štěpka získaná ze zbytků po lesní těžbě. Dá se relativně snadno štěpko-vat, případně lisovat do balíků stejných rozměrů.


Z hlediska manipulace, dopravy a skladování je to pozitivní skutečnost. Každé palivo z dřevní hmoty však vždy obsahuje jistý podíl vlhkosti, která její výhřevnost snižuje. Peletkami lisovanými z dřevní drti se topí v kotlích s automatickým přikládáním, což šetří čas.


Z biomasy mají peletky největší výhřevnost a kotle nejvyšší účinnost. Dřevěné brikety se také lisují z odpadu, topí se jimi v kotli na dřevo či v krbových. V tom případě zajistíme kompletní sklizeň vlastní mechanizací a zpracování.


Prodám barevnou okrasnú dřevní štěpku vhodnou na mulčování záhonů a skalek i jako ochrana před vymrznutím rostlin. Vydrží dvakrát déle než mulčovací kůra. Je obarvena ekologickou přírodně nezávadnou barvou. Cena za pytel je 150kč.


Naštěpkovanou dřevní hmotu lze využít jako mulč, ke kompostování, rozhrnout ji pod stromy jen jako hnojivo, ale také zejména jako ekologické palivo v rodinných domech, veřejných budovách i velkých spalovnách. Při výrobě dřevní štěpky se používají kladivové drtiče nebo nožové štěpkovače, při jejichž použití se získává jemnější dřevní štěpka. Jeho využití je poměrně logické, neboť jeho výhřevnost je jedna z nejvyšších vůbec.


Další bychom měli zmínit dnes populární štěpku. Průměrný obsah vody: (léto , zima ) Max. Na druhé straně však objemová měrná hmotnost pevné biomasy je až krát vyšší než je tomu např.


Pak velikost skladovacího prostoru může být limitujícím faktorem. K tomu potřebujete znát nejen ceny paliv a také musíte porovnat výhřevnost. Na této stránce se dozvíte jakou mají výhřevnost hnědé uhlí, černé uhlí, koks, dřevo, dřevěné brikety, dřevěné paletky, štěpka , zemní plyn, propan-buten, LTO, elektrická akumulátorová kamna, elektrické přímotopy.


Pod souhrnnými pojmy ekopaliva, pevná biomasa nebo tvarová biopaliva se skrývají dřevní i rostlinné pelety a brikety, dřevní štěpka , a také palivové dřevo. Mulčovací štěpka - volně ložená. Popis: Dobrý den, prodám dřevní štěpku vhodnou na zahradu, nebo také na topení.


Kontejnerová doprava je zajištěna, rozvoz po celém Plzeňském kraji.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky