středa 16. listopadu 2016

Jak funguje automatická klimatizace v autě

Možná jste se již někdy zamýšleli, jak taková klimatizace v automobilu vlastně funguje , asi není překvapením, že princip funkce je stejný jako kdekoliv jinde. V automobilech se používá klasické kompresorové chlazení, samozřejmě je ale upravené pro správnou funkci ve vozech. Princip však zůstává stejný jako.


Klimatizace v autě : Je lepší manuální nebo automatická ? Jak ji správně nastavit? V posledních letech se stala klimatizace prakticky standardním prvkem výbavy nových automobilů.

Atermické sklo skutečně funguje. Víte, že vzduch, který fouká z ventilačních otvorů v autě má hluboko pod. V létě většina z nás používá klimatizaci v autě téměř automaticky.


To, že klimatizace přestane fungovat ,. A jedeme-li autem , tak většinou se zapnutou klimatizací. V tomto videu vám chci stručně ukázat, z toho co zatím vím, jak funguje klimatizace ve vašem autě. V první řadě je potřeba si uvědomit, že klimatizace chlad nevyrábí, pouze předává teplo z jednoho prostředí do druhého.


Využívá se fyzikálního principu změny skupenství a tím vzniklého teplotního rozdílu.

Systém klimatizace v automobilu je uzavřený okruh, který funguje na principu výměny tepla. Jako médium pro přenos tepla se používá freon – náplň R134A. Výměna funguje tak, že výparník v kabině. Automatická klimatizace je o moc chytřejší: u ní se řidič nestará vlastně o nic – systém díky čidlům hlídá teplotu v kabině. Poloautomatická klimatizace , u níž řidič volí pouze rychlost ventilátoru, spotřebuje víc paliva než automatická.


Na druhou stranu bývá při nákupu levnější. ADAC ve svém testu měřil nárůst spotřeby se zapnutou klimatizací v octavii stojící v koloně, pak při městské padesátce a nakonec při jízdě stovkou. Zdravím, rád bych tady trochu rozvinul téma klimatizace , a to především, zda se vyplatí investovat do automatický, nebo stačí manuální. Jelikož mám auto staré let, kde je manuální klima, určitě se její funkčnost za ty roky u nových aut zlepšila. V zimě nemám problém být v autě v triku, manuální klima spolehlivě ohřeje interiér, navíc absolutně.


Lepší je samozřejmě automatická. Mezi manuálními klimatizacemi existují dost velké rozdíly, jak v samotné činnosti, tak v ovládání, které se pak může v některých ohledech blížit automatickým klimatizacím. Oproti tomu klimatizace s mechanickým ovládáním dodává pouze studený vzduch, regulace a případné mísení studeného a teplého vzduchu je na posádce. Základní princip, tedy ochlazování vzduchu v kabině vozu, je pro obě.


Jinak můžou součásti klimatizace začít korodovat. Dotaz: odstoupení od smlouvy. Kdyz jsme ho dovezli a nechali overit zjistili jsme ,ze jsou stocene km.

Panovi chceme auto vratit , rekl nam , ze nema penize a musime pockat az proda nejake dalsi. Chladicí médium klimatizace v automobilech je plyn a funguje jako transportní prostředek pro odvod tepla. Tato látka je v kapalném skupenství bezbarvá jako voda, ve skupenství plynném není viditelná.


R 134a je vlastně chemické spojení fluoru, uhlíku a. Zápach z klimatizace v autě je ukazatelem zanedbávání jejího čištění. Nevyčištěná klimatizace je ideálním místem pro růst bakterií a plísní. Odborníci proto doporučují aspoň dvakrát ročně klimatizaci vyčistit a vydezinfikovat.


Nezáleží na tom, jak drahou klimatizaci v autě máte. Všechny dokážou během klasické cesty z práce ochladit interiér na pokojovou teplotu. Ukázal to náš praktický test během úterního odpoledne, kdy teploty v Praze a okolí vystoupaly na letošní nejvyšší úroveň.


To znamená, že pokud v místnosti chladíme, odčerpáváme z ní teplo. Jako lednicka, chladivo se stlacenim a ochlazenim zkapalni, pak jde pres redukcni ventil do vyparniku, kde je nizsi tlak a tak se odparuje pri nizke teplote a tak dokola. Soupis otázek na téma jak funguje klimatizace v autě. Zkuste najít váš problém nebo zadejte do poradny svoji otázku.


Pokud máte venku 31°C v autě si 26°C nenastavíte a ani to nedělejte (některé klimatizace to ani neumí). Při delší cestě vás taková teplota pouze unaví a nebudete se plně věnovat řízení. Nižší teplotu jak 20°C za normálních okolnosti nenastavujte.


Tělo není zvyklé v dlouhodobých podmínkách bez pohybu čelit chladu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky