úterý 29. listopadu 2016

Jedu poprvé na vodu

Berounka je velmi klidná řeka vhodná pro začátečníky nebo turisty. Největší nebezpečí může nastat na jezech, kde se můžete převrátit. Proto raději doporučujeme si jez před splutím prohlédnout popřípadě přenést. Který jez je sjízdný nebo se musí přenášet, Vám řekneme při půjčení lodiček. Pokud chcete vzít na vodu svého čtyřnohého miláčka, tak to dobře zvažte.


Zkušenosti máme pouze se psy. Pokud jedete na kánoi, záleží na velikosti a váze. Rychlý přesun psa z jedné strany na druhou, může zapříčinit nechtěné převržení. Pokud se letos chystáte na vodu poprvé , nebo jen potřebujete poradit, jaký typ lodi pro Vás bude nejvhodnější, připravili jsme pro Vás tento článek, v němž najdete srovnání. Jedeme poprvé na vodu aneb základní znalosti každého vodáka.


Na vysvětlenou: v textu jsou slengová slova používaná mezi vodáky. Ke každému takovému slovu je v závorce udělán komentář s vysvětlením. Půjčovna lodí IN LIFE Morava vám představuje řeku Moravu a kempy podél jejího toku. Najdete u nás ale také informace o ostatních kempech a restauracích na celém toku řeky Moravy.


Dnes už není Morava pustina bez možnosti. Na chvilku vypadnout ze školy, seznámit se víc se svými spolužáky, užít si tu atmosféru je prostě k nezaplacení a určitě stojí za to jet se podívat. Na začátku plavby si mohou na stanovištích Jedu vodu opatřit zdarma plastový pytel, do kterého sbírají hlavně zbytky plastů.


Loni jich odevzdali přes tři stovky. Po naplnění pytle na určených místech odevzdávají. Za odměnu dostávají děti nealko míchané koktejly.


Dospělí mohou mít koktejl s alkoholem. Nyní mohou dostat i zmíněné kapesní popelníčky. Plastové samonosné jímky na dešťovou vodu pro sběr dešťové vody bez nutnosti obetonování.


Podzemní plastové nádrže na dešťovou vodu pro využití dešťové vody v rodinném domě i pro zavlažování zahrady. Bylo nebylo, Jedu , nejedu,potřebuji zimni boty Zajimavý link. Už čtvrtým rokem se letos se vodáci na Vltavě setkávají s projektem Jedu vodu. Akce slouží k tomu, aby byla nejfrekventovanější řeka v tuzemsku i po letním náporu turistiky co nejčistší. A opět si všichni návštěvníci mohou ověřit, že dobré nápady organizátory neopouštějí.


Loni byl poprvé nosným tématem kampaně Jedu vodu za čistší a bezpečnější Vltavu, Šrot. Fiktivní postava vodáka „záporáka“ měla a nadále má návštěvníkům řeky připomenout základní pravidla chování v přírodě při sjíždění řeky. Jeho cílem je zajistit, aby nejnavštěvovanější česká řeka byla i po letním náporu vodáků co nejčistší. A dobré nápady organizátory neopouštějí. Boj s použitými plasty nově rozšířili o snahu zbavit řeku stop po kouření.


Tak jo tak teda já Elektrika je na všech zavodech v ceně startovného,sprchy všude krom Mořiny a nvm Jak Nihošovice pojedou se prvně. Ubytování buď v autě do Březové si do ní vem nějakej přímotop. Je to vysoko a buď tam leje nebo je tam vedro a letos v dubnu. Jaromír Nohavica a Robert Kuśmierski v samostatném akustickém bloku na koncertě s Janáčkovou filharmonií Ostrava - 8. Licensed to by. Supraphon (on behalf of SUPRAPHON a.s.), and Music Rights Societies.


Už jsem se někde dočetla že je neslušné smrkat na veřejnosti,tk jestli máte někdo nějakou další perličku-sem s ní!

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky