čtvrtek 24. listopadu 2016

Redukční ventil k bojleru

Proč se dává k bojleru redukční ventil u přívodu studené vody? Má snad chránit redukční ventil bojler před tlakovými rázy? Redukční ventil k bojleru provozní tlak až 5bar, max. Tatramat (eov150) byl k němu i pojistný ventil , ale měl jsem vysoký tlak vody, takže jsem nechal namontovat redukční.


Zadání Poptávám výměnu pojistného ventilu ke kombinovanému bojleru Tatramat OVK150.

Dále poptávám instalaci redukčního ventilu tlaku vody na vstupu za vodoměrem. Realizace v obci Chvalšiny nedaleko Českého Krumlova. GMexico BBQ Premium line. Plynový gril vyniká snadnou obsluhou i potom následnou údržbou. K dispozici máte i boční hořák, na kterém můžete připravit třeba omáčku k masu.


Vím,že tyto věci by se rozebírat neměli,ale určitě bych kouknul dovnitř,buďto je unavená pružina,která tlačí na uzavírací mechanizmus,ale asi hlavní zádrhel bude v uzavíracím sedle,buďto se tam něco usadilo,nebo voda udělala mikrokanálek,kterým to teče. Nebude tam nic světaborného,Váš model nemám. Je to prostě redukční ventil z odbočkou,kterou uzavírá přes.

Klidně může být špatný ventil , nicméně, zkuste snížit teplotu vody v bojleru a pravděpodobně se problém zmenší, nebo i odstraní. Jinak dobré řešení je k bojleru připojit samostatnou expanzní nádobu a problém bude trvale odstraněn. Velikost expanzky je závislá na velikosti bojleru. DNK ventil pojistný k bojleru. C Tento výrobek vám zamezí kapání pojistných ventilů u bojlerů apod.


Tlakový redukční ventil k zásobníkům TV FIV. Neměl jsem ale ty se zpětnou klapkou, a-nebyl tam samozřejmě redukční ventil , takže se tak jednou ročně stalo, že při extrémním nárůstu tlaku v řadu začal ventil hlasitě upouštět. Při velkých průtocích i tak může redukční ventil snižovat tlak,.


Díky za odpovědi, ale u bojleru , co jsem viděl dnes, tak byl skutečně i samostatný REDUKČNÍ ventil , který byl jako první, po něm následoval. Montuje se při velkém tlaku v hlavním vodovodním řádu nebo při velkých výkyvech tlaku. Vymontovat, vyčistit nějaké sedýlko? Nemá s tím někdo zkušenosti? Nejprve se k vám přijedeme na bojler podívat - obhlídka.


Montujeme hlavní uzávěr vody, redukční ventil , pojistný ventil , výpustný ventil a na závěr vyměníme. Jdou dvě hadičky od topení,jedna je výpust od bojleru ,je tam takový ventil a. Má jenom pojistný mrazový ventil , ale ten není na Trumě, ale na potubí pod. Pro vyšší vodovodní tlaky je nutné nainstalovat před pojistný ventil redukční ventil na zredukování tlaku do MPa.

Pojistný ventil k bojleru zapojení. Poistný ventil u bojleru nie je nijak zvlášť namáhaný komponent a nie je dôvod pre jeho opotrebenie. V prípadov inštalácie jeho životnosť presahuje životnosť bojleru. Ak netesní už druhý kus v krátkej dobe, chyba je vo vode. Piesok a iné nečistoty.


U elektrických bojlerů - ohřívačů vody jsou závady opravitelné a závady, které opravit nelze. Jediná možnost je pak výměna ohřívače vody - bojleru za nový. Pokud ze spodní části bojleru vytéká voda, obvykle jde o závadu, která je neopravitelná. V naší nabídce naleznete kvalitní pojistné ventily pro rozmezí tlaku – BAR. Když pustím ten pojistný ventil tak voda teče.


Správně se má bojler vypustit při opravách na přívodu k bojleru , nebo při jeho výměně či opravě. Prohlédněte si náš katalog v pohodlí vašeho domova. Při ohřevu začne tlak vody stoupat až na bary.


Pak začne odkapávat pojistný ventil a tlak už nestoupá. Vyměnil jsem pojistný ventil s tím že ve starém je špatná zpětná klapka.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky