úterý 30. října 2018

Návratnost solárních panelů

Pokud si solární panely pořizujete, abyste snížili vaší spotřebu elektrické energie, kterou odebíráte ze sítě, pak se návratnost investice do solárních panelů pohybuje pod let. Ceny solárních panelů klesají a jejich ekonomická návratnost se pohybuje v řádu jednotek let. Jde ale jen o cenu samotných fotovoltaických panelů nikoli celé domácí elektrárny. Cena solárních panelů pomalu klesá a na trhu se objevují stále účinnější výrobky. K ceně panelů je ale nutné připočíst i náklady na instalaci.


Finanční návratnost malé domácí solární elektrárny může díky státní dotaci dosáhnout až let. Ze solárních panelů nainstalovaných nad balkonem je možné s úspěchem vytvořit jakousi markýzu, která bude na Vašem balkóně během léta vytvářet příjemné zastínění. Naopak v zimě, když je slunce níž, nebrání průniku slunečního záření i dovnitř obytných prostor. Některé typy tenkovrstevných solárních panelů skutečně obsahují například sloučeniny kadmia, těžkého toxického kovu, který může mít negativní dopady na lidské zdraví. Výskyt takovýchto panelů je ale v současnosti velice ojedinělý, osvědčení výrobci se snaží výskyt toxických prvků v panelech zcela eliminovat.


Fotovoltaické elektrárny - návratnost investice. Vrátí se investice do solární fotovoltaické elektrárny? Kvalita fotovoltaických panelů neustále stoupá. Díky tomu je možné vyrobit více energie a vydělat více peněz.


Návratnost solárních panelů

Zatímco dříve se nejvíce prodávaly solární panely o výkonu 2kWp, dnes běžně koupíte fotovoltaické panely s výkonem 2kWp – tedy skoro o třetinu vyšším. Garantujte si jí sami tím, že budete elektřinu vyrábět sami pro sebe ze solárních panelů. Jaká je tedy návratnost investice do solárního panelu?


K částce musíte připočíst také náklady spojené s instalací panelu a dalších potřebných komponent. Současné ceny FV systémů vám zajistí reálnou návratnost 7-let a snížení nákladů za odběr elektřiny. Návratnost investic do solárních panelů.


Návratnost solárních panelů

Tato inovativní technologie lehkých solárních panelů představuje fotovoltaické řešení pro střechy s omezenou možností zatížení nebo atypickým tvarem. Energetická návratnost fotovoltaických panelů je cca roku. Nejčastější dotazy, na které odpovídáme našim zákazníkům o solárních panelech a fotovoltaických elektrárnách. Zde najdete základní informace fungování komponentů v síťových FV elektrárnách, hybridních systémech (grid-free), ostrovních systémech, dále informace o akumulátorech, regulátorech dobíjení. Aktuální ceny vybraných typů fotovoltaických panelů , měničů Aurora PVI, měniče SMA, montážní příslušenství, regulátory, konektory a také ceny data-loggerů Solar-Log najdete zde.


Sedlové střechy rodinných domů jsou častým místem pro montáž solárních panelů. Panely se umísťují na tu část střechy, která je orientovaná na jih, jihozápad nebo jihovýchod. Instalace na ostatní strany je samozřejmě možná, ale snižuje energetický výnos.


Návratnost solárních panelů

U západních nebo východních stran lze však tuto situaci. Ukázaly se být drahé, neefektivní, a pokud nebude systémově vyřešen problém jejich recyklace, tak i škodlivé pro životní prostředí. A stejně tak se musíme připravit na to, že při recyklaci solárních panelů bude mít velké slovo chemie. A také se musíme smířit s tím, že recyklace solárních panelů nebude ekologická. Více o solárních panelech ZDE.


Krásný článek o recyklaci a likvidaci solárních panelů ZDE. Zájem o fotovoltaiku rychle narůstá spolu s klesající pořizovací cenou solárních modulů a výhodností výkupní ceny elektřiny. Kolik fotovoltaika stojí, kolik solárních panelů je třeba, které panely z rozsáhlé nabídky vybrat a kdy se celá investice vrátí? Svět fotovoltaiky se v poslední době rychle měnil.


Dotace Zelená úsporám zrychluje finanční návratnost. Cílem instalace solárních panelů není jen šetřit energii, ale i peníze. Dobrá zpráva proto je, že na pořízení většiny výše zmíněných panelů lze čerpat celkem štědré dotace z programu Nová zelená úsporám. V případě větší fotovoltaické elektrárny.


Protože účinnost těchto panelů je nižší, typická hodnota je 7-, je potřeba pro dosažení stejného výkonu zhruba 5x větší plocha v porovnání s krystalickými panely. Na rozdíl od fotovoltaických panelů mají kolektory na solární ohřev vody podstatně vyšší účinnost, protože se nejedná o složitou přeměnu energie, ale o předávání tepla. Nejvyššího výkonu solárů dosáhnete, když je nainstalujete ve sklonu 45–50°.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky