čtvrtek 18. října 2018

Jaké potrubí pro podlahové topení

V podstatě je to jedno, rozdíly mezi potrubími jsou minimální a pro podlahové topení , které je namáháno méně než i jiné instalace, ke kterým se PE-Xové potrubí používá, jsou tak vhodné všechny typy PE-X trubek. Trubky, které se ale pro podlahové topení používají, musí být opatřeny tzv. Jaké potrubí mám zvolit? Nejběžnější potrubí na podlahové topení suché nebo klasické podlahové topení je potrubí pex-al-pex 16.


Kolik metrů potrubí mám použít na jednu větev rozdělovače? Důležité je, aby byla metráž potrubí na každé větvi přibližně vyrovnaná a cca maximálně až metrů na jedné větvi. Tento materiál byl speciálně vyvinut pro potřeby vytápění ( podlahové vytápění, připojení radiátorů). Uživatelsky příjemný materiál s vysokou flexibilitou a dobrou ohebností.


Poradíme, jaké materiály zvolit pro rozvody vody a topení. Nejběžněji používané potrubí pro podlahové topení je vícevrstvé plastové potrubí pr. Velkými přednostmi tohoto potrubí je. U podlahového topení se využívají převážně trubky plastové s kyslíkovou.


Také nesmíme zapomínat na izolaci rozvodů v kotelně a. Na poslední vrstvu izolace, dle typu podlahového topení , položte separační, reflexní či izolační fólii. Fólie slouží k ochraně izolace proti protečení potěrové vody, tvorbě tepelných mostů, zabraňuje šíření tepla či chladu, rovnoměrně roznáší teplo, zpevňuje izolační vrstvu, pomáhá šíření tepla, tvoří teplotní bariéru případně izoluje. Pokud v nabídce trubek pro podlahové topení nenajdete zboží, které hledáte nebo máte technický dotaz, kontaktujte naše technické oddělení na tel. Rovněž podlahové topení se dá opatřit termostatem, teplotu můžete regulovat třeba v každém pokoji samostatně nebo z jednoho místa pro všechny vytápěné prostory.


Ale doba jde dál, a tak se dnes nabízí zapojit topení do takzvaného inteligentního řízení domu – pak ho budete ovládat třeba i na dálku, například pomocí chytrého telefonu nebo počítače. Názvy, jako PErt-AL-PErt nebo PErt-AL-PEx jsou pouze levnější varianty PEx-Al-PEx. Pro snížení budoucích každoročních účtů za energii na topení (ať už bude zdroj tepla jakýkoliv), je nutné minimalizovat tepelné ztráty domu. Dobrá izolace a kvalitní okna a dveře se v žádném případě „neztratí“.


Mysleme na to již při plánování Vašeho domu. Podlahové topení - jaké použít trubky? Na trhu je celá řada trubek pro podlahové topení a ze začátku není jednoduché se v nabídce vyznat. Jestliže budete dělat podlahové topení v rodinném domě či v bytě, použijte dvouvrstvé trubky s označením PEX či ALPEX (tyto trubky se používají i pro rozvod vody).


Systémové desky pro podlahové vytápění jsou zhotoveny z polystyrenu o vyšší pevnosti v tlaku s dlouhodobou stabilitou a tvarovou stálostí. Pro podlahové topení je u dřevěných podlah také vhodnější olej než lak a nedoporučují se používat kusové koberce. Co dělat, když chci více tepelných okruhů v jedné místnosti? Stavíte dům, plánujete teplovodní podlahové topení ? Máte tak vždy jistotu, že dostanete stejný materiál, jaký je uveden v nabídce a za který. Co je lepší pro podlahové topení , jaké trubky?


Plastohliníkových potrubí na vodu, topení a podlahové vytápění. Jde o vícevrstvé potrubí z polyethylenu PE-RT s podélně. Potrubí , trubky, roury na vodu, podlahové topení a vytápění. V nabídce jsou různé druhy potrubí různých druhů materiálu, pro odlišné druhy použití. Výroba potrubí pro podlahové topení.


Junkers a top heating – Solární kotle a podlahové topení. Izolace podlahového topení slouží k utěsnění a izolaci tepelných ztrát, aby neunikalo případné teplo z podlahového topení. V naší nabídce naleznete například dilatační pásy nebo izolační desky pro podlahové topení.


S výběrem vhodné izolace pro poladhové topení Vám poradíme na tel.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky