středa 17. října 2018

Desky na obestavbu krbové vložky

Teplovzdušné a teplovodní krbové vložky doporučujeme obezdít z některých tepelně izolační desky z nabídky. Na výběr je z několika druhů, jako jsou například vermikulitové desky , nebo kalcium silikátové desky. Každý materiál je jiný, každý má jiné vlastnosti, složení a my si dále vysvětlíme, jaké jsou. Vše na stavbu krbů a obestavbu krbových vložek. Krb s uzavíratelnou krbovou vložkou má uvnitř obestavby okolo 300°C.


Desky na obestavbu krbové vložky

Nevhodné jsou různé vaty i desky , které chrání hliníková fólie. Krby, kamna, krbové vložky , sporáky na dřevo, kamna s výměníkem. Jedná se momentálně o nejpevnější kalcium-silikátové desky na trhu.


Silca - to jsou desky ve vysoké kvalitě určené pro obestavění krbu, či krbové vložky. V Rakousku či Německu si peletové vytápění nemohou vynachválit, výhody tohoto způsobu topení objevují už i Češi. Ekologicky vhodnější systém tak pomalu začíná nahrazovat zastaralé uhlí, které k životnímu prostředí zrovna šetrné není. Tak jsem projel celý internet, pročetl, jak na obestavbu vložky a poté nakoupil materiál a pustil se do toho.


Krbové stavební desky jsou ideálním stavebním materiálem pro obestavbu teplovzdušných a teplovodních krbů. Je to materiál pevný, bezprašný, opracovatelný běžnými nástroji. Stavební tvarovky jsou ekologicky nezávadné - neuvolňují žádné zdraví škodlivé látky.


Krbové desky jsou vyráběny z liaporu a zvládají teploty do 800°C. V nabídce naleznete širokou. Prvně musíme zkontrolovat, zda máme vše připravené pro obestavbu krbové vložky.


Desky na obestavbu krbové vložky

Velice důležitým elementem je přívod vzduchu do obezdívaného prostoru. V některých případech je vzduch přiváděn přímo do vložky , jindy se vyřeší trubkou ( na zemi) přivedenou z venku. My tento problém vyřešili menší dírou do.


Odizolujte svůj krb snadno a naprosto bezpečně! Pokud řešíte krbovou obestavbu , řešíte jistě i správnou tepelnou izolaci. K izolaci topného tělesa se nejlépe hodí tepelně izolační desky. Kvalitní desky v sobě spojují ideální kombinaci izolačních a mechanických vlastností. Měly by být pevné, aby zajistily pot.


Na fotografii je postaven stojánek na krbovou vložku. V tomto případě nám posloužil Ytong ve spodní části (nikde jinde se používat nesmí). Zde teploty nepřesahují 60°C, tudíž nedochází ke sprašování. Ytong je oddělen od krbové vložky žáruvzdorným betonem.


Javascript není prohlížečem podporován nebo je vypnutý. Pro zobrazení stránky tak, jak byla zamýšlena, použijte prohlížeč s podporou JavaScriptu. Kobok - Krbové vložky řady BYSTRÁ, průhledové s výsuvem. Stavba krbové komory, ventilační mřížky, revizní krbová dvířka 05. V předchozím dílu jsme napojili krbovou vložku kouřovodem na komín, a nyní se tak můžeme pustit do stavby zbylých stěn a stropu krbové komory.


Zároveň si ukážeme postup instalace ventilačních mřížek a revizních. Poptáváme obestavbu krbovej vložky oblast Pha Východ Strančice ( cca červen). Budeme mať krbovú obestavbu a krbová vložka bude Uniflam 700. Specializovaný eshop na krbová kamna a krby.


Rohová krbová kamna, klasická, designová, krbové vložky , ale i kamna s výměníkem. Poradenství při výběru kamen. Izolační desky krbu slouží primárně k izolací stěn domu, ke kterým je krb postaven. Krbové izolační desky zvládají teploty vznikající kolem spotřebiču, teplem se nerozpadají a hlavně neuvolňují častice do vzduchu, který pak dýcháme.


Desky na obestavbu krbové vložky

Ytong se nedoporučuje kvůli případné prašnosti, ale my máme krbovou vložku zaizolovanou speciální skelnou vatou, která byla součástí balení krbové vložky s výměníkem, hliníkovou folií a omítkou - zevnitř jsme ytong omítli, takže u nás prašnost nehrozí, my navíc potřebujeme hlavně teplo z vložky do vody a sklem.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky