pátek 12. října 2018

Nízkoteplotní stirlingův motor

Vysoký je 1mm, přeháněcí válec má průměr 1mm. Motor stačí postavit na šálek s horkou vodou. Model je zajímavý tím, že nemá ojnici u přeháněcího pístu, pohyb je vykonáván pomocí systému magnetů, motor se může točit na obě strany.


Nicméně na to chvíli zapomněli. Jak se používá tento motor dnes, jaký je princip jeho fungování (v tomto článku lze také nalézt Stirlingova motoru výkresy, které ukazují svou práci), a jaké jsou. Get without the ads. Jedná se o motor s vnějším spalováním.


Mnozí si myslí, že je to parní stroj, ale není tomu tak. Motor měl od samého počátku smůlu, ve stejné době přišel se svým lehkým motorem vývojář Karl Benz. Při stejném výkonu kW spotřeboval motor méně paliva a nebyl tak hlučný. Mám taký nápad na vlastný tepelný motor , ktorý by bol odlišný od Stirlinga, hoci by tiež využíval rozdiel teplôt. Prodám setrvačník pro Parní stroj, Stirling, nebo Vakuum motor.


Průměr setrvačníku 80mm, materiál litina. Setrvačník je obrobený a stačí jen vyvrtat díru na osu. Obdržíte přesně to co vidíte na foto.


Motor nakonec vypadá vcelku dobře, žádné na první pohled viditelné škrábance a šmouhy. Model nízkoteplotního Stirlingova motoru s Robinsonovým mechanismem. Jak dobře motor funguje, je li schopný běžet pouze z tepla ruky jak výrobce deklaruje a některá další videa můžete shlédnout v tomto článku. Rozdíl teplot o velikosti asi °C mezi základní a vrchní deskou je dostatečný na to, aby uvedl motor do pohybu. Tento rozdíl lze vytvořit pouhým teplem lidské ruky.


Matný, černý povrch svrchní desky také. Tím je spalovací proces a. Už dříve se vynálezci pokoušeli o výrobu vzduchového motoru, ale marně. Stirling byl prostě lepší a uvedl do provozu první horkovzdušný motor , který sloužil k čerpání vody v lomu.


Stirlingův motor používal velmi často jako náhrada za parní stroj malého výkonu (cca do kW). The Stirling engine was used as a substitution of the steam piston engine about small power (about to kW) during 19th century. Subsequently the Stirling engine had been used only for. Přestože jeho první zkonstruování sahá do daleké minulosti, byl postupem času zapomenut. Pro malá zařízení je však výhodné, použít i jiné technologie.


Z chemických zdrojů lze jmenovat palivové články, které však dosud nejsou komerční dostupné. Bazár pre nizkoteplotni stirlingov motor nájdete u nás na Inzercia. Bazár, kde si možete podať inzerát zadarmo. Ak hľadáte nizkoteplotni stirlingov motor , viac nemusíte.


Negatívne vlastnosti zariadenia sa prejavia najmä vtedy, keď technické riešenie motora a jeho aplikácie nie je vhodne zvládnuté – čiže nejde. Stirlingov motor je možné využiť aj ako chladiaci stroj bez FCKW plynov, ale aj na skvapalňovanie plynov. O aplikaci v automobilovém průmyslu se začalo uvažovat během ropné krize minulého století.


Nízkoteplotní stirlingův motor

Přemýšlím, jak takový princip případně využít pro netradiční Stirling LTD motor , který mám rozpracovaný. Ale měl jste tehdá pravdu. Elektrická energie vyrobená transformací energie vázané v bioplynu může být použita jako procesní pro elektrická zařízení instalované na bioplynové stanici, jako jsou čerpadla, řídicí systémy a míchací zařízení.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky