úterý 29. října 2019

Jak vypocitat velikost radiátoru

V minulosti se velikost radiátorů určovala jen podle velikosti místnosti. Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru , který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti. Radiátory lze následně vyhledat podle odhadnutého vypočteného výkonu v on-line katalogu radiátorů.


Odpovím Vám pouze obecně, že to závisí na více parametrech. Důležité jsou tepelné ztráty, které má vytápěná místnost, dále závisí na maximální teplotě kterou je schopen dodat zdroj tepla a částečně na průtoku topné kapaliny a na tom, kolik energie je schopen radiátor předat do vytápěného prostoru. Vážení zákazníci, i v rámci EU platí, že jednotlivé země mají problematiku vytápění řešenu vlastními zákonnými normami. Z toho důvodu nemusí výrobky značky VIADRUS dovezené do České republiky z jiných zemí odpovídat zákonným normám platným na českém trhu.


Orientační výpočet potřebného výkonu do místnosti. Navíc platí, že čím je teplota topné vody nižší, tím je jeho provoz ekonomičtější. Velikost radiátoru musí být tedy dostatečná, aby i při teplotě topné vody 55°C nebo nižší byl schopen vytopit místnost ve které je umístěn. Topný systém vám zdarma zkontrolujeme.


Nejdříve je třeba vypočítat. Poraďte prosim jak priblizne spocitat vykony radiatoru UT. Rekonstruuji R dum bude kompletne zateplen, fasada 20cm polystyren, strecha 30cm vaty, okna trojskla 6. Celkova tepelna ztrata objektu je 4Kw. Planuji kondenzacni kotel cca 15kW. Podle PENB bude dum patrit do kategorie B. Topenar tvrdi, ze objem mistnosti.


Prosím o radu jak si mám spočítat velikost radiatorů. Mám podezření že mi firma špatně spočítala vel. Několikrát mi seřizovala topnou soustavu, ale náběh tepla oproti ostatním místnostem je žalostný. Postavil jsem dům zeheluzu mám zateplenou fasádu a mrznu jako když jsem bydlel ve.


Poradce pro výběr radiátoru a kalkulačka výkonu Užitečné pomůcky společnosti Laurens, které vás provedou nabídkou radiátorů a vyberou ten správný. Expozici designových radiátorů Laurens můžete shlédnout na letošním ročníku veletrhu FOR ARCH, který se koná 21. Při výběru nového radiátoru do domu či bytu se mnoho lidí zaměřuje především na design, protože chtějí, aby vkusně doplňoval interiér. Primární funkcí tohoto topného tělesa je však produkce tepla.


Dnes naštěstí již existují takové radiátory, v nichž se spojuje obojí. Stačí si jen vybrat správný materiál, tvar a velikost radiátoru. Toto je minimální topný výkon, který vyžaduje místnost pro požadované vyhřátí. Chcete-li místnost vytopit rychleji, tak alespoň zdvojnásobte tuto hodnotu.


Jaký kartáč na čištění deskových radiátorů? Radiátory se staly vkusným doplňkem, který interiér dotváří svou barevností, zajímavým tvarem i umístěním. Je z čeho vybírat, vždyť některá otopná tělesa mají umělecký vzhle v předsíni nejsou výjimkou předsíňové radiátory kombinované se zrcadlem, věšákem či poličkou, v koupelně otopná trubková tělesa rozličných tvarů s možností elektrického.


Připravili jsme pro Vás nový praktický kalkulátor velikosti nádrže na dešťovou vodu za účelem jejího dalšího využívání. Online kalkulačka provádí výpočet objemu a povrchu kvádru. Jak na podlahové topení?


Na stránkách jsou uvedeny důležité vzorce, nákresy a stručný srozumitelný popis. Ako pripojiť malú veternú elektráreň do distribučnej sústavy? Tomuto příspěvku vůbec nerpzumím, o jakém součtu spučinů to mluvíte a jak s tím hledaným výsledkem spovisí tp Vaše číslo 264?


Vy máte nějaké dodatečné informace (třeba z mailu), které zde v zadání nejsou? Pokud ano, tak je uveďte, ať víme, o čem je řeč, a pokud ne, tak nepleťte zbytečně mijso hlavu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky