úterý 15. října 2019

Tloušťka systémové desky

Systémová deska od STYROTRADE - asi největšího Českého výrobce polystyrenu - je velmi používanou systémovou deskou pro podlahové topení. To, že je systémová deska STYRODESKA nejpoužívanější je díky její ceně, která je až o polovinu levnější než systémové desky k systémovým řešením, rozhodně to není díky jejím vlastnostem. Jedná se o systémovou desku s celkovou výškou mm, z toho je tloušťka.


Položení trubek podlahového topení je možné dvěma základními způsoby: s využitím. Skořepina systémové desky se zesílenou tloušťkou skeletu. Styrodeska s PVC fólií a bez fólie pro podlahové topení.

Systémové izolační desky k podlahovému topení z expandovaného. Tato deska je vyráběna stejným. Před položením izolačních desek se podél stěn a všech ostatních konstrukcí, které zasahují do.


Celková tloušťka desky H60. Vlastnosti systémové desky TOP 304. Vnější průměr trubky - ø - mm. Tloušťka roznášecí betonové desky.


Jak provést konstrukci základové desky , čeho se vyvarovat, a proč se vyplatí použít na betonáž základové desky a pásů samoznutnitelný beton Compacton? V důsledku jednoduchého součtu se ukáže, že minimální tloušťka.

Technická data jednotlivých systémových desek naleznete v technickém listu TOPTHERM – systémové desky. Pro vytvoření betonové topné desky je doporučeno používat cementové směsi s podílem plastifikátoru TOP 603. Nestandardní případy řeší tzv.


Při použití anhydritových (sádrových) potěrů je min. Jak fixovat trubky v podlaze? V praxi se běžně používají dva typy - upevnění pomocí upínacích lišt a pomocí systémové desky. Upínání pomocí systémové. Měl jsem projektovanou tloušťku základové desky 8cm.


Zedníkům jsem řekl 10cm, ovšem po odbednění jsem zjistil, tloušťka desky se pohybuje od 13cm po 6cm. Těch 6cm je jenom na cca 3m a zase se pak tloušťka zvětšuje. Byly tam dvě řady ztraceného bednění, které pokládali na vylité pásy. Samostatnou část tvoří desky bez izolace o výšce mm (UHP50).


Pro vytápění bez použití mokrých procesů slouží deska (UHP48). Systémová deska R9je určena pro rozvody podlahového topení. PUR o tloušťce například jen mm.


Polystyrenové systémové desky. A nevím kolik má být výška desky , ale četl jsem, že asi 8. Polystyrenové izolační tvrzené systémové desky pro podlahové vytápění, izolace podlahového topení.

Prodej rozsáhlého sortimentu polykarbonátových desek, skleníků a plexiskla za skvělé ceny. Při přenosu tepla do prostoru je využíván fyzikální proces sálání, při kterém se energie šíří do prostoru ve formě elektromagnetického záření, prostřednictvím naakumulované topné desky. Další nespornou výhodou podlahového vytápění je, že zabezpečuje rovnoměrné rozložení teploty v celém prostoru a po celé ploše místnosti. Výztuž ukládáme osově do středu desky. Je to efektivní poloha z hlediska umístění, zároveň při smrštění desky nedochází k přírůstkovým momentům.


Kromě vlastního umístění výztuže je třeba dodržet symetrický rozptyl vodního součinitele po průřezu a následná péče při zrání betonové desky. Chceme to mít vyřešené na co nejdéle, nejlépe navždy.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky