pondělí 28. října 2019

Přepočet výkonu radiátoru

Kalkulačka vypočítá odhad potřebného výkonu radiátoru , který je zapotřebí pro danou velikost mísnosti. Radiátory lze následně vyhledat podle odhadnutého vypočteného výkonu v on-line katalogu radiátorů. Přepočet tepelných výkonů podle uživatelem definovaných parametrů (teplota v místnosti, teplotní spá rozměry a tepelný výkon tělesa).


Přepočet výkonu radiátoru

Uživatel si může vybraný model tělesa uložit do databáze, se kterou může dále pracovat. V závislosti na zadaném teplotním spádu se počítá s aritmetickým nebo logaritmickým rozdílem teplot. Tento postup je optimální.


Podle ČSN EN 4se však používá v celém rozsahu teplot pouze aritmeticky určený rozdíl teplot. Vážení zákazníci, i v rámci EU platí, že jednotlivé země mají problematiku vytápění řešenu vlastními zákonnými normami. Z toho důvodu nemusí výrobky značky VIADRUS dovezené do České republiky z jiných zemí odpovídat zákonným normám platným na českém trhu. Ve skutečnosti ale závisí na obvodové zdi. Já mám 45cm bez zateplení u R plastová okna.


Pořád mám na teploměru °C. Watt (W) je odvozenou jednotkou soustavy SI pro výkon. Je definován jako výkon, při němž se za sekundu vykoná práce joulu. Nejčastěji používaným násobkem je kilowatt (kW). Koňská síla (hp nebo HP, z anglického horsepower) je starší jednotkou pro výkon.


Zavedl ji James Watt, když chtěl na konci 18. Je to rozdíl teplot mezi dvěma místy, u radiátoru na vstupu do něj a výstupu z něj. Finanční kalkulátor pro hodnocení ekonomické efektivnosti investic Výpočet ekonomické efektivnosti hodnotí dosažené výnosy (efekty) ve srovnání s náklady (nároky) na realizaci a provoz posuzované investice. Takže najprv sa pokús zistiť typ radiátora a potom z tabuľky požadované hodnoty tepelného výkonu. Deskový radiátor pro rekonstrukci.


Když se podíváte na tabulku výkonů radiátorů třeba od Korada, tak tam si vyberete teplotní spád a velikost radiátoru zvolíte podle potřebného. Pak navrhnete šířku radiátoru. Ve výpočtech zde vše naleznete. No ještě musíte vědět s jakým tepelným spádem provozujete topnou soustavu a přepočítat výkon radiátoru.


Přepočet , v případě že tedy vezmeš tu katalogovou hodnotu 120W při st. C bych provedl jednoduše a poměrově. C, pokud tedy vezmu že st. Takže i výkon by byl o tato procenta nižší-takže opět z hlavy cca 1W. Pro tvé posouzení by to mělo stačit.


Chtěl bych se zeptat, jak správně seřídit radiátory v jednotlivých místnostech - tj. Vědu lze dělat ze všeho. I z obyčejného výpočtu radiátoru. U typu Korado (a níže) přesahuje potřebné délka radiátoru výrobní řadu výrobce. Na závěr nový radiátor napustíme a řádně odvzdušníme.


Poznámka: Výměna radiátorů netrvá déle než hodin, a musí ji provádět instalatér nebo odborná montážní firma. Přepočet cizích měn podle aktuálního kurzu České národní banky. Jednoduchá a intuitivní aplikace. Aktualizováno každé ráno.


Přepočet výkonu radiátoru

Kurzy jednotlivých měn pocházejí od České národní banky a aktualizují se každý den.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky