úterý 8. října 2019

Klasické plynové kotle

Podle efektivnosti využití tepla při spalování zemního plynu se plynové kotle rozdělují na klasické , nízkoteplotní a kondenzační. W určených k vytápění a. Plynové kotle s ohledem na odvod spalin dělíme do dvou kategorií. Existují varianty s odkouřením do komína, kdy spaliny automaticky odcházejí do komínové šachty, která musí být speciálně vyvložkována a schválena.


Druhou variantou jsou plynové kotle s nuceným odtahem.

V tomto případě jde o takzvaný turbo kotel. Plyn čerpaný ze speciální plynové nádrže pod zemí, kterou je třeba pravidelně doplňovat. Donedávna jste mohli běžně narazit na dva druhy plynových kotlů – klasické atmosférické a kondenzační kotle. První jmenované se kvůli zpřísňujícím se emisním normám témě přestaly prodávat. Nahrazují je účinnější a. Nizkoteplotné ( klasické ) kotly - popis.


Uzatvorená spaľovacia komora, či už z plechu, alebo liatiny dávajú dlhú.

Důležité je brát v úvahu rovněž ekologický přínos, resp. Dodejme ještě jednou pro jistotu, že to pochopitelně neznamená zákaz jejich provozu, ale zákaz prodeje nových kotlů. Na trh nebudou uváděny nekondenzační plynové kotle napojené do komína a nekondenzační plynové kotle v. Uplatnění najdou zejména při výměnách zdroje tepla ve starších objektech, kdy je zachován stávající topný systém s klasickými deskovými radiátory. Plynové stacionárne kotle na kúrenie, vykurovanie - popis.


Stacionárne kondenzačné a nízkoteplotné ( klasické ) kotle sú vhodné najmä na rekonštrukciu pôvodného vykurovania na zemný plyn. S odvodom spalín cez stenu, alebo cez strechu. To pak vyřazuje všechny klasické kotle a na trh mohou být uváděny pouze kondenzační plynové kotle. Dnes je využíván především ve starších stavbách, kde by si kondenzační kotle vyžádaly větší a nákladnější stavební.


Domů plynové tlakové ohřívače vody - klasické. Voda, ktorá do kotla vstupuje nemôže mať nižšiu teplotu ako °C. Tyto klasické plynové kotle , spaliny odvádějí přímo ven do komína. Spolu se spalinami odchází určité množství vodní páry a škodlivých emisí o teplotě 1– 180°C.


Tato tepelná energie odchází pryč komínem bez dalšího využití. Klasický plynový kotol.

Kouřovod musí mít oplechovaný komín. Kotle na tuhé palivo, dřevo, uhlí, pelety a zplyňovací kotle. Kotly na pevné palivo kdykoliv vyhoví požadavku na efektivní a hospodárné vytápění. Může sloužit jako přídavné nebo samostatné vytápění, se štěpkou nebo dřevěnými peletami - ATMOS připravil ucelený program pro vytápění dřevem, pro který se můžete vždy spolehlivě rozhodnout. Dnes stacionární plynové kotle najdou své uplatnění ve velkých kotelnách a pro běžné domácnosti se převážně používají.


Vážení zákazníci, i v rámci EU platí, že jednotlivé země mají problematiku vytápění řešenu vlastními zákonnými normami. Z toho důvodu nemusí výrobky značky VIADRUS dovezené do České republiky z jiných zemí odpovídat zákonným normám platným na českém trhu. Plynové závěsné kotle patří k nejrozšířenějším zařízením pro vytápění bytů a malých rodinných domků. Během posledních let se v tomto oboru mnohé změnilo, samozřejmě k lepšímu – směrem k vyšší efektivnosti a finanční úspoře.


Nasazením nových technologií se tento druh. Jedná se o nízkoteplotní plynové kotle , které ideálně fungují například s podlahovým vytápěním. Nemusíte se však bát, že by tento kotel neuměl topit i na vyšší teplotu topné vody. V případě potřeby (např. při velkých mrazech) tento kotel umí natápět topnou vodu v topné soustavě jako klasické plynové kotle. Uzatřena spalovací komora, ať už z plechu, nebo litiny dávají dlouhou.


Takže tvrzení, že si při výměně kotle musíte pořídit již pouze kondenzační kotel je mylné. Výrobci plynových kotlů mohou vyrábět klasické atmosférické kotle jen do 26. Nařizuje to evropská směrnice o účinnosti kotlů. Komu se pak takový kotel pokazí, bude si moci koupit jen kondenzační. A ten je samozřejmě dražší.


Stacionární kondenzační a nízkoteplotní ( klasické ) kotle jsou vhodné zejména na rekonstrukci původního vytápění na zemní plyn. Spaliny se odvádí přes stěnu nebo přes střechu. Jako vhodnou náhradu doporučujeme kotle kondenzační, které mohou být instalovány s odtahem spalin do komína i přes stěnu ven.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky