pondělí 14. října 2019

Dotace zateplení

Dotace zateplení

S dotacemi na zateplení rodinných a bytových domů máme zkušenosti od r. Platíte až po schválení. Zateplení domu a sklepa. Poskytnuté dotace pomohou k výraznému snížení nákladů. Snížení energetické náročnosti domu o – získáte dotaci ve výši celkových nákladů. V případě zateplení domů jsou dotace poskytovány majitelům rodinných domů, kteří splní stanovené podmínky a úspěšně si podají žádost (to lze letos udělat již pouze elektronicky).


Mezi další významné novinky patří dotace na stavbu domu v nízkoenergetickém standardu nebo na výměnu starých kamen bez nutnosti zateplení. Nově podpoříme i pořízení venkovní stínicí techniky, tedy předokenních žaluzií, rolet či slunolamů. V souvislosti s těmito změnami spouštíme novou aplikaci pro příjem. Výše dotací se přímo úměrně odvíjí od jednotlivých úkonů spojených s komplexní energetickou úsporou.


Jestliže tedy investor vlivem zateplení získá úsporu a více dostává se do režimu dotace tzv A1. Dále musí být dotace použita na předem stanovený účel. Téma dotace upravuje Vyhláška č. Příspěvek se poskytuje na zateplení obálky budovy, tedy obvodových stěn, výměnu oken a dveří, podlah a stropů. Dotace vyřizujeme v Moravskoslezkém kraji.


Dotace zateplení

Realizovat lze jak dílčí, tak. Zařídíme vám je spolu s revitalizací. Nabízí se otázka, na co konkrétního se dotace vztahuje, na co je možné dotaci získat.


Dotaci lze získat na nová okna, na obnovení fasády, také na rekonstrukci střechy nebo na nové podlahy a stropy. Také se dotace vztahuje na zateplení domu, na výstavbu nízkoenergetických domů či na výměnu zdroje tepla. Nová zelená úsporám - získání dotace na zateplení objektu.


Dotace zateplení

Výši dotace na jednotlivou položku ovlivňuje míra zateplení konstrukcí a celkových dosažených úspor na vytápění. Do které kategorie spadnete a jaká bude celková výše dotace , Vám vyčíslíme. SPOLEČNÝM CÍLEM JE MAXIMÁLNÍ VÝŠE DOTACE.


Naše odměna je závislá na získané dotaci. Proto s Vámi návrh zateplení. Ochraňte svou budovu před zimou, ale také před horkem.


Rekonstrukce s dotací na zateplení ochrání váš objekt před vnějšími vlivy a tím maximalizuje efektivitu vaší práce s energií. Mnoho majitelů se potýká s vysokými fakturami za energie bez vědomí toho, že existují způsoby, jak tento problém. Tato opatření lze vhodně kombinovat s výměnou neekologických zdrojů tepla za efektivní, ekologicky šetrné zdroje, instalací technologií využívajících obnovitelné zdroje energie a zpětného získávání.


Tedy opatření jako zateplení bytových domů, výměnu oken a dveří. Další částí, která je dotací podporována je instalace obnovitelných zdrojů energie, tedy na tepelná čerpadla nebo fotovoltaické panely. U rodinných domů může pak výše dotace dosáhnout až z řádně doložených způsobilých výdajů. Zelená úsporám a dotace zateplení.


V případě zateplení a výměny oken a dveří se paušálem rozumí jednotková dotace , která je poskytována na jeden metr čtvereční realizovaného opatření. Výše jednotkové dotace se liší dle typu upravované nebo měněné konstrukce. Jiná je pro okna, jiná pro fasádu a podobně. Pokud bychom zůstali u dotace na výměnu oken nebo u dotace na zateplení , řekli bychom, že dotaci je možné získat v maximální výši 5tisíc korun. Plánovanou rekonstrukci je však třeba provést do dvou let po vydání akceptačního dopisu.


Pokud chcete požádat o dotaci zpětně, provedená opatření nesmí být starší. V rámci zjednodušení se u zateplení nebo výměny oken dotace počítá paušálem za metr čtvereční realizovaných opatření. Vždy však platí, že čím lepší bude konečný stav domu, tím vyšší bude jednotková dotace. Podporu můžete získat, pokud realizujete komplexní, ale i dílčí opatření.


A průběžně jej aktualizujeme. Získat můžete až Uznatelných nákladů, tedy nákladů, které jsou přímo spojené s realizací zateplení stavby. Jde například o výměnu oken, izolace fasády, ale také lešení potřebné pro zateplení.


Nárok se netýká jiných stavebních činností, které se na domě dělají, ale s realizací přímo nesouvisí.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky