pondělí 24. července 2017

Jak správně topit v kotli atmos

OPOP global 10views. Spalování japonského topolu v kotli Atmos DC25GS. Vprvé řadě topit tak jak se píše v manuálu. Postupem času praxí přijdeš na vlastní vychytávky jak ušetřit na palivu a jak topit úsporně.


Ovšem tyto zkušenosti nezískáš za jednu nebo dvě topné sezony.

Ono topit pod kotlem správně je v podstatě i druh umění. Nejen aby to dobře a úsporně hřálo ale také nezadehtovat dušením kotle jak vlastní kotel tak komín. Kotel Atmos - zátop japonským topolem. Nevýhoda je, že se do nich musí přikládat ručně.


Výhoda je, že v kotli dochází ke zplyňování paliva a následnému spalování plynu, což je z pohledu kvality spalování velmi příznivé. Důležité je topit v kotli vhodným a kvalitním palivem. Mokré dřevo je nevhodné jak pro staré, tak pro nové kotle.


Videodokument o správném topení a kotlíkových dotacích, který vyrobili studenti Slezského gymnázia za podpory Ministerstva životního prostředí.

Naučit se topit v kotli na tuhá paliva je další maturita. Podle toho čím topíte a především, si to člověk musí ohmatat sám. Po první sezoně, si s kotlem začnete tykat.


Ale i po letech vám mohu říct, že stejně někdy kouří. Může být nízký tlak, vlhké dřevo, zanesený komín. Jinak topí koks a jinak černé uhlí. Tento trend nebere v úvahu to, že celá řada lidí nemá a nebude mít ani do budoucna dostatek finančních prostředků na to, aby topili ekologickými palivy. My máme kotel VIADRUS Hercules U 26.


Spalujte v kotli pouze předepsané palivo. Provozujte kotel pouze na projektovaný výkon. Používejte kotel s vysokou účinností spalování. Je to typ paliva, který můžete v kotli spalovat, velikost zásobníku, účinnost kotle, emisní třída a výkon.


V případě běžných novostaveb je dostačující výkon kotle kolem až kW. V případě nízkoenergetických a pasivního domů nebo dřevostaveb může být výkon nižší v závislosti na tepelných ztrátách objektu. O víkendu pak třeba topit celý den na °C.


Termostat je vhodné umístit do nejčastěji používané místnosti (obývací pokoj) a ventily na tělesech v celém domě vyregulovat tak, aby všude byla odpovídající teplota (na chodbách méně než v obýváku, v koupelně více).

Máte pravdu,i když tedy já si myslím že zplynuje úplně stejně jako Atmos jen na dřevo(mám možnost topit v obou) ale ta konstrukce je prostě žalostná. V zadním výměníku je voda jen z jedné strany,izolace zadní části kotle je hrozná. Z těchto důvodů budu,jinak nijak vadný kotel,měnit v létě za Atack. To že vám čadí do kotelny za každe situace je silně zanesený kouřovod (komin) čadit to muže jen při zatapění než se dostane kouřovod na spravnou teplotu.


Výstupní teplota kotle musí být trvale udržována v rozsahu - °C. Jak poznat a kdy nakoupit kvalitní palivové dřevo a pelety? Jak vytápět firmu či kanceláře peletami?


Jak si vybrat nejlepší bio krb? Jaké jsou výhody kotle na tuhá paliva? Jaké výhody má podlahové vytápění?

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky