úterý 25. července 2017

Odvaděč kondenzátu digestoř

Každopádně řešení je jednoduché: Instalujte odvaděč kondenzátu. Odvadeč je část potrubí, která se vsune na vhodné místo – ideálně co nejblíže k digestoři. Součástí odvadeče je vnitřní „balkónek“, ve kterém zůstane zkondenzovaná voda – ta je dále odvedena výpustí – napojí se na domovní odpad. V případě odtahu kolmo nahoru doporučujeme instalovat odvaděč kondenzátu.


Poradíme s výběrem vhodné digestoře nebo odsavače par a rádi:-).

Lépe je se kondenzátem nestresovat a osadit odvaděč kondenzátu. Občas se přihodí, že novou digestoř záhy přestaneme používat. Také je vhodné si ověřit, zda je digestoř vybavená zpětnými klapkami, což zvlášť u těch.


Po celém obvodu digestoře je spádový žlábek pro odvod kondenzátu. Kondenzační digestoř – princip. Filtry jsou labyrintové celonerezové o rozměrech 350x4nebo 400×což umožňuje jejich mytí vběžných mycích strojích. Pokud bude odtah digestoře (odtahové potrubí) delší než m, je lepší provozovat digestoř v recirkulačním režimu.


Vliv odtahového potrubí na výkon a hlučnost Počítejte s tím, že každý pravý úhel u odtahového potrubí přinese snížení výkonu přibližně o procent (ale i procent), zato se zvýší hlučnost, také asi o procent.

Z důvodu hlučnosti a výkonu digestoře je nutné digestoř montovat co nejblíže vstupu do odtahového komína nebo co nejblíže zdi, přes kterou je odtah vyveden ven. Dobrý den, řeším zřejmně podobný problém jako pan Multuš – mám kuchyň 60ma digestoř vedenou na střechu 100mm širokým potrubím dlouhým cca metr,následuje koleno 45st se změnou průřezu z kulatého na obdélníkový a na půdě další koleno st. Obdélníková roura má metry.


Dodáváme parní a plynové turbíny do výkonu MW, odvaděče kondenzátu , chladiče páry, regulační ventily, by-passové stanice, parní ventily a klapky, olejové systémy, potrubní systémy a zařízení pro měření a diagnostiku. V kategorii odvaděče kondenzátu najdete v našem katalogu sortiment několika výrobců, jak zahraničních tak tuzemských. Pro správný výběr odvaděče kondenzátu je třeba znát několik parametrů. Podle typu panelových domů bývají zvlášť pro kuchyni a zvlášť pro hygienické zařízení. Při rekonstrukci jádra, kdy se obnaží obvodové zdi bytu, a při následující stavbě se tak někdy stane, že zedníci připojí kuchyňskou digestoř na odvětrání koupelny.


V některých domech jsou dokonce tři. Ať už zvolíte flexo potrubí či jiný typ (spiro roury, KG roury), je podstatné umístit digestoř co nejblíže ke vstupu do komínu, maximálně – metry. Rouru před instalací zkraťte do požadované velikosti ( nůžkami na plech) a připevněte k otvoru digestoře a komína. Na koncích použijte spojky.


Výměna staré digestoře za novou v paneláku. V okolí našeho domu se již po třetí v průběhu několika let stal požár, který vznikl tím, že digestoř byla načerno připojená na laminátovou stupačku vzduchotechniky, která slouží k odvětrání koupelen a WC. Ahoj, zdravím šikovné lidičky, kteří se tadyp ohyují.


Pro montáž do vodorovného potrubí je nutno odvaděč upravit demontáží krytu, uvolněním šroubu regulátoru, pootočením tělesa do žádané polohy, upevněním šroubu regulátoru a zpětnou montáží krytu.

Odvaděč kondenzátu je dodáván pro montáž do svislého potrubí. Dobrý den, tento problém se řeší vložením spojky přímo nad ventilátor nebo digestoř a říká se tomu VÝPUSŤ KONDENZÁTU. Vyrábí se v průměrech 100- 1-160(150).


Značky na výkrese mají pro projektanta, rozpočtáře i montéra stejný význam jako dopravní značky pro řidiče. Pro všechny je výhodné, aby se používaly značky jednotné. Všichni s tím jistě souhlasí, ale prakticky je to velmi obtížné.


Jedením z pokusů o sjednocení značek bylo loňské vydání publikace.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky