čtvrtek 27. července 2017

Jak topit plynem

Ceny energií každoročně rostou. Pryč jsou doby, kde byl plyn tak levný, že se stále ustále větralo, bydlelo se v nezateplených objektech bez pořádně těsnících oken. Klasický plynový kotel – jak topit plynem úsporněji Pro optimální vytápění plynem pomocí klasického plynového kotle by mělo být základem jeho správné nadimenzování. V první řadě je důležité znát tepelné ztráty všech vytápěných místností, které vám odborně propočítá buďto projektant vytápění, případně energetický poradce či auditor.


Jak topit plynem

Vytápění plynem je považováno za jedno z energeticky nejúčinnějších. Ne každý má ovšem plynovou přípojku v dosahu svého domova. Bohužel nepatří zrovna mezi ty nejnižší položky ve vyúčtování.


Také se ptáte, jak úsporně topit plynem , abyste zbytečně nedopláceli? Nabízím pár tipů, jak topit úsporně. Plynem nebo elektřinou?


Jak topit plynem

Každý, kdo se podívá na jednotkové ceny za plyn nebo elektřinu, má v otázce výhodnější energie jasno. Dominuje plyn, který je třikrát levnější než elektřina. Porovnávat ovšem jen tyto jednotkové ceny by bylo značně krátkozraké. Dokonale poslouží plynový zásobník.


Ten totiž umožňuje dlouhodobé zásobování plynem , respektive propanem, absolutně všech nemovitostí (rodinné domy, hotely, rekreační objekty, atd.). Provoz plynového kotle je komfortní a ekologický. Elektřina je zase dostupná v každé domácnosti, ale je výrazně dražší než plyn. Jednoznačná odpověď na otázku, jestli je výhodnější topit plynem , nebo elektřinou, neexistuje.


Záleží na mnoha faktorech. Máme rok starý plynový kotel. Letos: výměna oken, zateplení domu, nové radiátory vč. Topíme plynem a já bych se ráda dozvěděla, jak nejlépe topit ? How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Průměrná cena kWh elektřiny dosahuje přibližně trojnásobku ceny plynu.


To ale ještě vůbec nemusí znamenat, že je lepší vytápět plynem než elektřinou. Srovnali jsme náklady, výhody i úskalí vytápění plynem (plynové kotle) a vytápění elektřinou (přímotopy, tepelná čerpadla a akumulační kamna). Víte, že ročně můžete ušetřit tisíce korun jen tím, že budete správně topit ? Naše tipy vám pomohou zamezit zbytečným teplotním ztrátám, kvůli kterým platíte za plyn víc, než je potřeba. Vysoké částky na účtech za plyn vedou řadu lidí k otázkám, jak správně topit. Poradíme Vám, zda při odchodu do práce topení vypnout, nebo raději nechat zapnuté, a co jednoduchého můžete udělat, abyste každý měsíc ušetřili.


Pohráváte si s myšlenkou, že přejdete z tuhých paliv a vytápění plynem ? Pokud stále váháte a hledáte důvody, proč u uhlí či dřeva nezůstat, prozradíme vám je. Možná vás to překvapí, ale vytápění plynem je mnohem ekonomičtější, protože je oproti tuhým palivům výhřevnější. Je výhodnější topit uhlím nebo plynem ? Jak ovlivní vaše účty za plyn?


Oct Ať už vytápíte kondenzačním kotlem, tepelným čerpadlem, kotlem na uhlí nebo elektrickými přímotopy, mnohdy stačí málo, abyste za teplo. Jak již bylo naznačeno, nevýhodou jsou vyšší pořizovací náklady, je nutné zavést plynovou přípojku do domácnosti, dále zakoupit kotel, radiátory a postavit vhodný komín. Mimo náklady na pořízení je ještě nutné kalkulovat s prostředky, které budou vynaloženy za kontroly a revize. Topit plynem je levné a ekologické Jako první si vezmeme na paškál zemní plyn. Jeho asi největším plusem je cena, m³ plynu je, jak už jsme zmínili, výrazně levnější než totožný objem spotřebované elektřiny.


Co vás ale levně nevyjde, to je prvotní investice. Jak zatopit v dřevoplynovém kotli Atmos Pavel Sýkora. Unsubscribe from Pavel Sýkora?


Drvoštěp ukazuje, jak správně topit - Duration: 9:46.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky