středa 12. července 2017

Fotovoltaická elektrárna pro vlastní potřebu

Jako ostrovní fotovoltaický systém se označuje malá fotovoltaická elektrárna zpravidla o výkonu jednotek kW, která svému majiteli vyrábí elektřinu pouze pro jeho vlastní potřebu. Ostrovní systém tedy není připojen k elektrické síti a nedodává do ní elektřinu. Systém tedy majiteli přímo „nevydělává“ peníze.


Celková roční výroba činí přes 4. Wh a podíl vlastní spotřeby na celkové vyrobené energii bude činit optimálně kolem. Další nutnou podmínkou je použití bojleru nebo akumulační nádrže alespoň o objemu 3litrů. Fotovoltaická elektrárna pro vlastní spotřebu.


Doby, kdy byla fotovoltaika výhodný byznys jsou pryč. Solární elektrárny se ale vrací ke svému primárnímu účelu. Totiž vyrábět elektřinu ze slunce a spotřebovávat ji v místě výroby. Například v rodinném domě.


Tato fotovoltaická elektrárna je určena na střechy rodinných domů s vysokou spotřebou elektrické energie. Pro rodinné domy je finančně nejvýhodnější, pokud objem elektřiny vyrobené v elektrárně je celý spotřebován pro potřeby domu. Pokud někdo vyrábí jen pro vlastní potřebu , pak rozhodně nejde o podnikání. Gottwald – Domácí fotovoltaická elektrárna pro ohřev užitkové vody. Bez elektrického proudu si to většina z nás již nedokáže představit.


S fotovoltaickou elektrárnou však můžete být bez starostí. Jedná se o vyspělou a stále oblíbenější technologii, která vám zajistí vlastní zdroj elektrické energie. Již se nemusíte bát výpadků proudu ani stále se. Záruka let na montáž, let na panely, let na střídač. Přesto jsou tyto elektrárny pro vlastní potřebu stále rozšířenější.


Co nejvíce pro vlastní spotřebu. Program Nová zelená úsporám v oblastech podpory C3. U novostaveb se vychází z. Legislativa dokonce umožnila přímý prodej vyrobené energie jiným subjektům – jde o situace, kdy je fotovoltaická elektrárna například na střeše panelového domu a vlastní ji jeden z nájemníků či majitelů bytů. Ten může vyrobenou elektřinu prodávat dalším domácnostem v panelovém domě.


Výroba sluneční energie zažívá velký rozmach a rozšiřování. Zapojují se do ní, a to nejen pro svou vlastní potřebu , také fyzické osoby, které na svých nemovitostech budují fotovoltaické elektrárny. V dnešním příspěvku se zaměříme na některé daňové aspekty tohoto způsobu podnikání.


Návratnost této investice je přibližně let, přičemž fotovoltaická elektrárna Vám bude fungovat i více jak let. Přebytečná energie může být prodávána do elektrické sítě, ukládána do akumulátorů nebo také využívána k ohřevu topné a užitkové vody. Hybridní fotovoltaická elektrárna se skládá z fotovoltaických panelů, které jsou ukotveny pomocí nosné konstrukce.


Hybridní střídač je umístěn v blízkosti fotovoltaických panelů. Součástí elektrárny jsou akumulátory. Malá solární elektrárna. Dobrý večer měl bych zájem o Solarmaster100. Pro potřebu výpočtu návratnosti investice bychom však neměli brát v potaz pouze cenu elektrické energie, kterou dnes najdeme na faktuře, ale ideálně bychom měli do ceny pro výpočet návratnosti zahrnout i její očekávaný budoucí vývoj.


Jaká fotovoltaická elektrárna se pro vás hodí? Záleží na tom, co si od ní slibujete. Získat nezávislost na dodavatelích energie? Chcete ušetřit za elektřinu? Mít možnost záložního zdroje v případě výpadku proudu?


Síťovou fotovoltaickou elektrárnu lze legálně instalovat pouze pokud máte povolení distributora o připojení zařízení do distribuční soustavy (DS).

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky