úterý 14. srpna 2018

Ministerstvo životního prostředí dotace na kotle

Ty významně zlepší kvalitu ovzduší v České republice a díky úspornému provozu ušetří i peníze domácnostem. V nově vyhlášené druhé výzvě kotlíkových dotací bude mezi majitele rodinných domů v ČR prostřednictvím krajů rozděleno miliardy korun a vyměněno. Z peněz Evropské unie na ni pošle tři miliardy korun. Plánuje se za ně vyměnit cca tisíc zastaralých neekologických kotlů.


Až 1tisíc nevyhovujících. Kotle na biomasu, tepelná čerpadla a solární systémy mohou instalovat pouze. Peníze půjdou na větší fotovoltaické systémy i. Pojďme si říci jak na to, co vše program nabízí a co vyžaduje. Dotace z Operačního programu Životní. Prohlédněte si naši aktuální nabídku dotací, přispět na projekt můžeme i vám.


Zájem o dotaci z třetí vlny takzvaných kotlíkových dotací převýšil původně vyčleněné tři miliardy. Na krajské úřady dorazilo přes 40. V lednu vyhlásí již třetí vlnu kotlíkových dotací. Ministerstvo o tom informovalo ve. Pokračovat budou úspěšné programy Dešťovka a Nová zelená úsporám.


Ministerstvo životního prostředí dotace na kotle

Upravena byla i lhůta pro revize kotlů, která je nově tříletá. Po výměně splatíte část půjčky z kotlíkové dotace. S vyřízením půjčky i dotace vám pomůže vyškolený pracovník obecního úřadu. Prostředky na financování půjček poskytuje obcím od 6. Státní fond životního prostředí ČR. Operační program Životní prostředí umožňuje čerpat finanční prostředky z Evropského fondu pro regionální rozvoj a Fondu soudržnosti na projekty v oblasti ochrany životního prostředí.


S podporou Evropské unie plánují vyplatit na dotacích na nové kotle až miliard korun. Postup, jak zažádat o dotaci na nový kotel či zdroj vytápění, se ale liší podle toho, v jakém kraji žijete. Domácnosti v tomto kraji vyčerpaly koncem dubna v rámci 3. Díky programu Kotlíková dotace je možné získat finanční příspěvek na výměnu kotle na biomasu ve výši uznatelných nákladů.


Ministerstvo životního prostředí dotace na kotle

Brzy bude opravdu výhodné vyměnit starý kotel za nový. Na podzim budou kraje vypisovat výzvy pro žadatele. Do konce roku by k tomu měl vzniknout nový podprogram Adaptační a mitigační opatření dotačního programu Nová zelená úsporám (NZÚ). Schválila to včera vláda.


Na tiskové konferenci po jejím jednání to řekl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Druhá výzva dotace by mohla být vypsána už na začátku příštího roku,“ řekl ministr životního prostředí Richard Brabec (ANO). Kraje si v ní znovu rozdělí tři miliardy korun. Vrácené peníze z půjček si následně obce budou moci ponechat a použít na projekty, které povedou k dalšímu zlepšení životního prostředí.


Půjčky se administrují přes obce. Celkem na půjčky na kotle včetně nového příspěvku 3milionů ministerstvo posílá z rozpočtu SFŽP miliardy korun. O kotlíkové dotace je v ČR velký zájem. Vzniknout by měl navíc nový podprogram Adaptační a mitigační opatření dotačního programu Nová zelená úsporám (NZÚ).


Vláda dneska v rámci schválení třetí změny dokumentace Nové zelené úsporám vytvořila prostor pro.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky