pondělí 15. srpna 2016

Koeficient vsaku

Formou desetinného čísla k v: , nebo v exponenciálním tvaru k v:. Určenie vhodnosti pôdy pre vsakovanie POZOR! Pokusná jama musí byť vyhĺbená do predpokladanej hĺbky osadenia Drenblokov. Trávu z tejto plochy úplne odstráňte a následne prehĺbte jamu do hĺbky cm.


Rozprestretie tenkej vrstvy drte, alebo štrku. Varianty a ustálenou a proměnlivou hladinou. Doporučený vodní sloupec max. Tento koeficient je nepřekročitelný, např. Mapa potenciálního vsaku §Samostatnou kategorii p ředstavují sedimenty niv, kde bývá vyvinuta krycí vrstva fluviálních (povod ňových) hlín.


Z hlediska možnosti vsaku je nutné po čítat s velmi vysokou hladinou podzemní vody. Mělká úroveň skalního podloží. Plánování, měření a vypracování vsakovací jednotky je prováděno dle normy ATV-DWK-A 138.


Vsakovací jednotky musí být dle této normy propočítávány dle místních srážkových poměrů. V textu se ze vsaku často stává však. Vsakování je uvedeno v zákoně, ale hydrogeologové. Podkladem pro návrh je jednak již zmiňovaný koeficient vsaku , dále pak úhrn srážek při určité periodicitě a době trvání srážek, a nakonec.


Výsledkem prací je číslo, hodnota koeficientu vsaku kv, kterou následně použije. Proto se správný návrh vsakování neobejde bez kvalifikovaného hydro-geologa. Zvláště v případě nemožnosti vsakovat (bod vyhl.


206) má posudek odborníka u úředníků větší váhu, protože nelze úředně vymáhat nemožné (nicméně i to se stává). Pokud máte na zahradě vhodné vsakovací podmínky, je vhodné instalovat vsakovací objekt, kam se přebytečná voda za deště akumuluje a postupně se pak vsakuje do podloží. V případě, že koeficient vsaku není dostatečný, je možné zažádat o možnost napojení přepadu do kanalizace. Nejprve je třeba zjistit vhodnost místních podmínek, abychom získali představu, jak rychle se voda bude vsakovat. Na to je třeba hydrogeologický posudek, který na základě předepsaných zkoušek stanoví koeficient vsaku , tedy údaj o rychlosti vsakování.


Dimenzování vsakovacích zařízení Při dimenzování vsakovacích zařízení je nutné stanovit zejména retenční objem a dobu prázdnění vsakovacího zařízení. Pokud propustnost vztáhneme k proudění, můžeme její míru vyjádřit pomocí koeficientu. Vyjádření hydrogeologa. Konzultace s hydrogeologem by měla předcházet dalším krokům.


Právě na něm totiž zpravidla staví vodoprávní úředník svoje rozhodnutí. Protože zasakování není reálně možné do všech typů zemin a hornin, je nejvýhodnější v prostoru zasakování vykopat sondu a provést zasakovací (vsakovací) zkoušku. Z provedené zkoušky se vypočte koeficient filtrace (propustnosti) zemin a výpočtem lze přesně dopočítat plochu dna zasakovacího systému a jeho objem. Ukládá zjišťovat vsakovací poměry přímo na místě, není však návodem typu “kterak si sám a rychle stanovit koeficient vsaku “. Z ostatních hydraulických parametrů hornin je možné uvést koeficient tortuozity, koeficient filtrační anizotropie, koeficient účinnosti filtračního průřezu a index zpoždění.


Pokud jsou na zahradě vhodné vsakovací podmínky, je dobré instalovat vsakovací objekt, kam se přebytečná voda za deště akumuluje a postupně se pak vsakuje do podloží. Koeficient vsaku zjišt ěný provedenou vsakovací zkouškou činí 8. Výroba zariadení na VSAKOVANIE a narábanie s dažďovou vodou. DAŽĎOVÉ SYSTÉMY DRENBLOK – systém na vsakovanie dažďovej vody Je to patentovo chránené zariadenie určené pre plynulé a prirodzené vsakovanie dažďovej vody zvádzanej zo striech budov a zastavaných plôch do zeme.


Systém založený na komorovom 3D princípe.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky