středa 31. srpna 2016

Výkon solárních panelů

Výkon solárních panelů

Výkon solárních panelů se označuje v jednotkách Wp, které (trochu zjednodušeně řečeno) ukazují, jak velký výkon panel poskytne, pokud na něj svítí slunce. Zatímco dříve se tato hodnota u většiny panelů pohybovala okolo 2Wp, dnes už běžně seženete fotovoltaické panely o výkonu 2– 2Wp. Maximální výkon a reálný výkon u solárních panelů. Jaká plocha solárních panelů je třeba na výkon kWp?


Wp zabere přibližně až metrů čtverečních panelů (křemíkový mono nebo polykrystal), případně až metrů čtverečních u amorfního křemíku nebo u různých alternativních tenkovrstevných technologií. Jaká je životnost fotovoltaických panelů ? Kolik solárních panelů je ideálních pro váš dům, abyste měli dostatek energie, ale vyhli se zbytečným přebytkům? Jak velká solární elektrárna se vejde na vaši střechu? Jaké je optimum velikosti elektrárny z pohedu dotačních programů? To jsme ale vypočítali jakýsi průměr, který by byl dostatečný, při průměrném denním osvitu, ten je ale v zimě o mnoho slabší a tak jde o to, zvolit kompromisní návrh instalovaného výkonu solární soustavy.


Jak na fotovoltaiku: Jaká jsou PRO a PROTI solárních panelů ? Nabíjejí vás jarní sluneční paprsky pozitivní energií? A co takhle využít slunce k výrobě vlastní elektřiny? Proklepli jsme výhody i úskalí instalace solárních panelů.


Výkon solárních panelů

Pokud uvažujete o pořízení domácí fotovoltaiky, napovíme vám, zda pro vás solární. Solárních panelů je mnoho typů a každý typ trochu jinak vypadá. Dnešní nabídka solárních panelů nabízí nespočet možností, materiálových a barevných variací, aby si i ten nejnáročnější klient mohl vybrat to pravé. Výkon ovlivňuje zeměpisná poloha, azimut, úhel, roční období (výška slunce nad obzorem) a aktuální intenzita slunečního svitu, obsah vodní páry ve vzduchu, mraky, zašpinění panelů , v případě instalace na rovnou střechu i překrytí stříšek.


Největší maximální výkon nabízí panel SunPower. Ze všech testovaných panelů je papírově nejvýkonnější a naše zkouška deklaraci výrobce potvrdila. Nejvíce se pak v dobrém slova smyslu lišil uvedený a změřený výkon u panelu značky REC. Na druhé straně tabulky nalezneme panel Luxor. U toho jsme zjistili maximální.


V závislosti na vzdálenosti jednotlivých řad se volí hodnoty kolem 20°. Zvýšit výkon solárního panelu můžete pomocí odrazné desky, kterou nasměrujete víc slunečních paprsků na panel. Někdy je každý watt dobrý.


Výhody a nevýhody jednotlivých solárních panelů Solární panely deskové. Ano - poměrem ceny k výkonu je výborný. U panelů natočených na západ je situace opačná – falešné poplachy bude panel vyvolávat ráno, odpoledne bude výkon nadprůměrný. Má-li monitorovací systém reagovat citlivě i na malá snížení výkonu, musí být celý systém pečlivě nastavený, aby se ignoroval vliv natočení panelů a nedocházelo k falešným poplachům. Typy fotovoltaických panelů V současné době existují tři typy nejpoužívanějších solárních panelů – monokrystalické, polykrystalické a amorfní.


Výkon solárních panelů

Monokrystalické panely jsou optimální pro střechu orientovanou přímo na jih. Tento typ se nejvíce využívá zejména v jižních státech, jako je Itálie a Španělsko, tedy. Jediný fotovoltaický panel ležící částečně ve stínu snižuje výkon všech ostatních panelů zapojených v jedné řadě. Elektřina z malých solárních elektráren je pak využívána především pro vlastní spotřebu, s minimálním podílem dodávaným do rozvodné sítě, čímž se podstatným způsobem dá ušetřit za odběr elektřiny , jejíž cena u nás každým.


Základem těchto panelů je tenká křemíková vrstva napařovaná na sklo nebo fólii. Celoroční výnos je však až o vyšší. Důvodem je vyšší citlivost. Montáže solárních systémů provádíme již přes let. Máme za sebou stovky realizovaných solárních systémů.


Výkon solárních panelů

Jsme schopni zajistit dodávku solárních panelů nebo střídačů, které se již běžně nevyrábějí. Výškové mytí solárních panelů , výškové čištění solárních panelů , výškové mytí fotovoltaických panelů včetně impregnace je pro naši firmu běžně poskytovanou službou. NebudemeVás zatěžovat povídáním o tom, jaké máme zaměstnance a spolupracovníky atd. Důležité je Vás detailně informovat o tom, jak bude.


Se solárním ohřevem vody si můžete prodloužit sezónu koupání až o několik týdnů. Předností solárních panelů je snadná instalace, skladnost a nenáročná obsluha.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky