čtvrtek 18. srpna 2016

Čištění ventilátoru u notebooku

Unsubscribe from Viktor Ferus? Vyčištění notebooku - Duration: 15:54. Vojtěch Zavadil 10views.


Aby ventilátor pro notebook nepotřeboval opravy, je třeba pravidelně dělat čištění ,. Jak vyčistit ventilátor u notebooku Návod jak postupovat při čistění ventilátoru Vašeho notebooku. Ventilátory chlazení, Notebook Dílna. Pořízení notebooku nepřináší jenom klady v. Nejčastější příznaky přehřívání jsou. Při čištění ventilátoru teda hučí solidně, ale občas mi na hlavním panelu vpravo dole vedle systray na kulaté zelené ikoně optimalizátoru s heartbeatem tlačítko start pro čištění ventilátoru jen tak jak chce si zmizí a po aktualizaci ovladačů (Lenovo Vantage) se zase objeví, doporučuji si ohlídat dobu čištění, protože se větrák fučící naplno nezastaví. Proces čištění displeje notebooku je mnohem přímočařejší než výše uvedené vnitřní čištění notebooku.


Do jisté míry se bude podobat standardnímu čištění oken s výjimkou použití jiného vybavení. K čištění displeje notebooku používejte nejlépe utěrku z mikrovlákna, je jemná a nezanechává chlupy. Vždycky, když jsem měl win tak byl na liště symbol baterie a funkce automatického čištění větráku, nevím však, jak mám tuto funkci najít na win 10.


Chladič a prostor u ventilátoru , kterému je zamezeno se volně otáčet, tedy profoukneme nebo vysajeme. Je zřejmé, že tuto metodu lze použít jen při malém stupni zaprášení notebooku. Pokud jsou v notebooku již chuchvalce prachu, tak ty z něj budeme bez rozebrání dostávat je ztěží. Může nastat problém, že vyčištění ventilátoru zcela neodstraní problémy s chlazením a přehříváním notebooku – ventilátor může být zadřený nebo vyběhaný.


Takže pokud notebook již není v záruce, je možné se obrátit na dodavatele náhradních dílů pro notebooky a zakoupit nový ventilátor nebo celý blok chlazení. Zhruba po roce používání začne většina uživatelů pozorovat, že se u jejich notebooku větráček už prakticky nezastaví. K tomu se přidá také další nemilý fakt - laptop stále více a více topí. Rotory ventilátoru se točí jak zběsilé.


Z vašeho laptopu se line. Laikovi bych rozhodně nedoporučoval, aby se pouštěl sám do kompletního čištění notebooku. Ono demontovat notebook je snadné ale nerozdat mu při čištění pár ran statickou a vrátit vše na původní místo tak aby zase fungoval je už obtížnější. Nemluvě o jiných věcech, jako výměna teplovodivých podložek atd. Technologie HP CoolSense používá snímače pohybu notebooku ke zjištění, kdy je notebook používán ve stabilní a kdy v mobilní poloze, a automaticky upravuje výkon notebooku a otáčky ventilátoru , aby notebook udržovala v optimální teplotě.


Software HP CoolSense lze nastavit podle vašich požadavků. Hardwarové čištění zbaví Váš notebook nechtěného prachu a nečistot. Provádíme kompletní vyčištění notebooku i výměnu teplovodivých past na součástkách. Tím zvýšíme značně životnost i výkon Vašeho notebooku (Kdy se například podtaktovává cpu při vyšších teplotách). Váš servis notebooků, Notebooky.


Praha-Servis, kde výměna ventilátoru na notebooku bude rychle a kvalitně. Jak vidíte ve fotogalerii, po odstranění pár šroubků se dostanete k chladiči a ventilátoru notebooku kde je nejvíce špíny. Ideálně když na špejlu namotáte kousek vaty a kousek po kousku jednotlivé kousky prachu odstraníte.


Provádíme čištění notebooků od prachu a veškerých prachových nečistot. K vyčištění notebooku nám stačí holý notebook. Není zapotřebí přikládat napájecí adaptér.


Čištění ventilátoru u notebooku

K dispozici máme všechny. Nicméně, pokud máte strach rozebírat notebook a nejste jisti jejich dovednosti, obraťte se na odborníky. Aktualizujte BIOS notebooku. V některých případech to může být možnost změny rychlosti ventilátoru.


V každém běžném notebooku se nachází chladící systém, je složen ze samotnécho chladiče a ventilátoru , který nám ochlazuje proudem nasávaného vzduchu procesor a grafickou kartu. Prouděním vzduchu se v notebooku zachytává prach který se uvnitř usazuje a brání tak dobrému průchodu nasávaného vzduchu, což má za. Ovšem vzhledem k tomu, že vymleté uložení kluzného ložiska opravíte dost těžko (pomůže vymazání silikonovou vazelínou), tak se veškeré neduhy (nepravidelný cho hrkání apod.) takto opraveného ventilátoru v relativně krátké době objeví znovu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky