středa 19. prosince 2018

Tepelné čerpadlo bazén

Bazénová tepelná čerpadla jsou tím správným řešením pro každého, kdo se rád koupe, ale obvyklé letní období, kdy se bazén příjemně ohřeje, je pro něj příliš krátké. A to nejen v létě, ale i. Tepelné čerpadlo pro bazén ušetří nemalé náklady na provoz bazénu. Nebuďte ničím omezováni a nastavte si čerpadlo na vyšší výkon v době, kdy např.


Pomocí komprese a expanze dochází k přeměně energie na vyšší teplotu, která ohřívá bazénovou vodu. Bazénové tepelné čerpadlo je zařízení, které odebírá z okolního vzduchu energii o nízké teplotě. Funguje na obdobném principu jako chladnička nebo klimatizace – pouze obráceně. Má cenu koupit si teď na podzim k bazénu tepelné čerpadlo, a prodloužit si tak ještě koupací sezonu? Tento spôsob ohrevu je veľmi efektívny, ekologický a ekonomicky najprijateľnejšie.


Malé tepelné čerpadlo pro nadzemní bazény do 16m3. Toto tepelné čerpadlo Vám pomůže ořát bazén na požadovanou teplotu. Aktuální teplota bazénu se zobrazuje na čelní straně na displeji.


Tepelná čerpadla mají vysokou tepelnou účinnost a nízké energetické nároky. Některé typy tepelných čerpadel nabízejí funkci chlazení vody. Dovážíme bazénová čerpadla různých typů pro sladkou i slanou vodu v bazénu. Po velkém očekávání jsem zklamán, čekal jsem že toto tepelné čerpadlo mi ohřeje náš malý bazén 360cm více.


U výtokového otvoru do bazénu z tep. To nestačí na ohřátí asi 11m3. Denně ho zapínám asi na 6-7ho kdy přicházím na zahradu. V případě, že dům bude vytápěn tepelným čerpadlem nebo elektrokotlem, provoz. Zařízení absorbuje teplo z okolního vzduchu a transformuje jej do vody v bazénu.


Tepelné čerpadlo bazén

V parných letních dnech naopak dokáže vodu ochladit na optimální teplotu, a dopřát vám tak dokonalé osvěžení! Invertorové tepelné čerpadlo je osazeno plno invertorovým kompresorem a motorem ventilátoru, díky čemuž se dá korigovat plynule příkon i rychlost ventilátoru. Bazén je díky tomu inteligentně vytápěn s optimální efektivitou. Předností je velice nízká hlučnost a úspora energie – ve srovnaní s běžným tepelným. Proto jsem zvolil kompromis a vybral čerpadlo s jmenovitým elektrickým příkonem kW a slibovaným tepelným výkonem kW (to není perpetuum mobile, jen se přečerpává teplo ze vzduchu do vody).


Optimální použitie tepelného čerpadla TMje pre bazény s objemom vody do m3. Moderním doplňkem, kterým můžete vybavit svůj bazén , je tepelné čerpadlo k bazénu. Budete se tak moci koupat nejenom v létě a teplých dnech, ale také na jaře a na podzim. Princip tepelného čerpadla pro bazény: pomocí cirkulace odebírá tepelné čerpadlo energii z venkovního vzduchu.


K tomuto odběru potřebuje tepelné čerpadlo jen velmi málo elektrické energie. Podle typu je tepelné čerpadlo napájeno jednofázově, nebo třífázově. Nejlepšího výkonu s nimi dosáhnete při teplotách nad °C. Zdravím všechny, jsem tu zase s dostazem na bazén , pro ty co už mají.


Pokud budu mít tepelné čerpadlo , je nutné mít zastřešení bazénu? Jak rychle to čerpadlo ohřívá? Mám pocit, že když budu mít zastřešení, tak teplené čerpadlo už není potřeba - že voda zůstane pod zastřešení teplejší, v noci nevychladne.


Tím, jak je bazén zastřešený, ani v noci moc nevychladne. Příští rok prý budou zastřešovat. TČ zapínáno cca v hod dopoledne, vypínáno v hod.


Celková spotřeba TČ byla za tuto dobu 8kWh (není v tom započítáno oběhové čerpadlo filtrace, jehož spotřebu změřím později). Chcete tepelné čerpadlo pro ohřev bazénové vody? Přečtěte si informace o tom, jak ho vybrat nebo umístit, aby efektivně vyhřívalo váš bazén. Výrazně šetří náklady na vytápění bazénu.


Kvalitní a účinné tepelné čerpadlo s Japonskými komponenty. V nabídce najdete tepelná čerpadla značky Zodiac a Fairland.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky