pátek 14. prosince 2018

Dotace na školku

Dotace na školku

Výhodné je, že nebude vyžadována udržitelnost projektu i po jeho skončení, přestože dlouhodobý horizont bude výhodou připravovaných projektů. Obci se dotace na mateřskou školku výrazně sníží náklady na provoz těchto zařízení, které standardně provozují, takže budou moci financovat místo toho jinou činnost. Bez dotace bychom do toho jít nemohli,“ říká Rudolf Mareš.


Dotace na školku

Například letos má Olešnice rozpočet ve výši 1milionu korun. Město Pacov na Vysočině nejlépe uspělo v těžké konkurenci o evropské dotace pro výstavbu mateřských škol − získalo milionů a může začít stavět. O peníze, které přiděluje ministerstvo pro místní rozvoj, se přihlásilo 2projektů za více než tři miliardy korun, dostane se ale jen na 1projektů. Příspěvek se poskytuje na zateplení obálky budovy, tedy obvodových stěn, výměnu oken a dveří, podlah a stropů.


Realizovat lze jak dílčí, tak. Pane starosto, co je pravdy na tom, že díky laxnosti a nepořádku na obecním úřadě obec přišla o dotaci na školku , jak se píše na stránkách Arboru? Budeme tedy díky této chybě nuceni si na školku půjčit?


Myslím, že by bylo vhodné, aby jste na obvinění vznesená Arborem veřejně reagoval a podrobně vysvětlil situaci. Dobrý den, pro tento typ podnikání jsou možnosti na získání dotace poměrně omezené. Obecně mateřské školy a ostatní školská zařízení čerpají prostředky na aktivity z OP Vzdělávání pro konkurenceschopnost, bohužel platí podmínka, že subjekty žádající o dotaci musí mít 2letou historii. Nicméně ve Vašem případě by se jevila jako schůdná alternativa.


Založit školku , získat na ní dotace a udržet ji v životaschopném stavu, to není žádný med. Proto existují společnosti, které se soustředí na budování takových školek. Bez odborné pomoci je to předem ztracené tažení. K výuce může sloužit třeba tee-pee nebo jednoduchá pergola, na školním pozemku může stát prosklený kompostér, včelí úl, meteorologická budka či sbírka přírodnin, kolem vést naučná stezka,“ přibližuje aktivity, které lze z dotace financovat, ministr Brabec. Podle typů aktivit se podpora dělí do tří skupin.


Kč na jednu bytovou jednotku. Za let na trhu jsme pomohli klientům s projekty za miliard a stali se tak jedničkou v dotačním poradenství. Z evropských fondů přišlo do pokladny malé obce šestnáct milionů korun na výstavbu školky.


Dotace z evropských a státních fondů. Každý solidní městský obvod má mít svou školu, školku , ordinaci doktora, kostel, hřbitov, kulturní dům a hospodu. To jsou investice, na kterých se nesmí šetřit.


Dotace na školku

Určitě bylo správné rozhodnutí nedávného zastupitelstva pokračovat ve stavbě školky, a to i bez případné dotace. Obzvlášť v situaci, kdy ceny stavebních. Přenechám do pronájmu zavedenou mateřskou školku na Praze modřanech. Kolaudováno na skupinu a připraveno ke kolaudaci na školku (již rozběhnuto).


Nachází se v rodinné vile se zahrádkou. Skládá se ze heren, jídelny, ložnic, kanceláře, šatna. Obec už má na školku stavební povolení. Projektant by nám měl v nejbližší době odevzdat prováděcí dokumentaci, výběrové řízení na zhotovitele stavby potrvá dva až tři měsíce,“ popsala starostka. Základní škola v posledních letech vyučuje na prvním stupni zhruba žáků.


Stavba neohrozila běžný provoz obce. Průběžně tu opravují místní komunikace či čerpají drobné dotace na potřebné opravy a investice.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky