středa 5. prosince 2018

Rozvod topení v mědi

Rozvod topení v mědi

Rozvod bych chtel v pajene medi. Je mi jasne, ze je to casove lepsi, ale myslim si, ze o dost drazsi. Pry pajene si zvladnu sam. Někdy stavitelé upadnou do rozpaků, když se musí rozhodovat pro topný systém.


Rozvod topení v mědi

Panelové vytápění, radiátory nebo kamna, či mají zvolit průtokové ohřívání nebo sálavé vytápění? V dnešní době se nabízí moderní řešení na ekonomické využití topiva v kotlech, pomocí regulačních zařízení a izolace se dnes dají vytvořit účinné vytápěcí systémy. Pod podlahovku byl použit polystyren s reflexní tkaninou, k němuž byl had uchycen sponami (díky textilii sice spony drží v polystyrenu lépe, ale i tak se had na některých místech při zalévání podlahy nadzvedl).


Topenář mi nabízí za stejnou cenu rozvody v plastu (systém REHAU) - argumentuje větší trvanlivostí, v budoucnu menší pravděpodobností prasknutí. Samozřejmě pro něho je to plus, protože montáž je podstatně jednodušší. Dělal jsem známému topení z plastu (PEX), vše bylo ok do doby, než přetopil kotel.


Rozvod topení v mědi

Plast se rozpadl a byl to malér. Pokud by se rozvody dělaly na jakš takš přístupných místech, tak bych šel do železa. V životě jsem neviděl zarostlou nebo zrezlou trubku v rozvodu topení. Měděné trubky na topení , případně pro rozvod plynu či pitné vody jsou vyrobeny z fosforem dezoxidované mědi , jsou tudíž velmi odolné, a tím pádem rovněž naprosto spolehlivé.


Oproti ocelovým trubkám je jejich tepelná roztažnost takřka dvojnásobná, nicméně čtvrtinová oproti výrobkům z plastu. U tchána jsem dělal koplet rozvody topení v plastu - bylo to řešení ,,z nouze ctnost´´, nemám totiž autogen a upřímně řečeno ani neumím natolik kvalitně svářet, abych si troufl ,,vymrsknout´´ rozvody po celém baráku v železe. Prohlížet podobná alba. Jo máš pravdu, topení mám hotové komplet v celém baráku. Stálo mě to necelejch 80ti tak že jsem ušetřil od nejlacinějšího rozpočtu 45ti.


Jo a abych nezapoměl,dál jsem to poprvé v životě a NETEK ANI JEDEN SPOJ. Pokud při pájení mědi řemeslník něco zanedbá jsou budoucí. V rámci rekonstrukce topení v RD stojím před otázkou, zda nové rozvody udělat v plastu a táhnout je z centálně umístěné. Odhad ceny rekonstrukce topení v bytě už rozebírají maminky na webu eMimino.


Každá varianta má své přednosti, odpovídající cenu a také specifika instalace. V rámci instalace topení jsme schopni zajistit výhodnější ceny na materiál a zařizovací předměty související s realizací otopné soustavy (kotel, termostat aj.). Nevíme pro co se máme rozhodnout,co je lepší a bezpečnější. Máme se rozhodnout do příštího týdne a nevíme, jestli měď nebo plast. Vodu máme v plastu a podlahové topení mít nebudeme.


Tato učebnice je již v současné době na světě. Její název je: Odborná instalace měděných trubek - Vyučovací program pro střední odborné školy a střední odborná učiliště a vznikla překladem z německého originálu Die fachgerechte Kupferrohr - installation. PoctivyObcan 646views. Jaký rozvod ustředního topení ? Je možné udělat rozvod v mědi nebo to musí být ocel?


Dále bych chtěl časem do oběhu připojit také krbovky s výměníkem ve kterých bych topil primárně a kotel na uhlí měl spíše jako zálohu když nebude dřevo, ale nevím jestli je to možné. Zdravím, Nemám ještě konkrétní nabídku. Předběžně firma řekla vyberte si z čeho to chcete cenově plast vyjde levněji, jenže dražší spojky a přípoje k radiátorům doženou cenu rozvodů v mědi a teď laiku rozhodni se. Rozumím - možná jsem měl upřesnit o jaký plast se bude jednat - teď z hlavy nevím. Získejte cenové nabídky zdarma na topení.


Trubky se budou pokládat do odkrytých podlah (nebude nutno nic zasekávat) Realizace nutná co nejdříve (od počátku října). Nabídka Dobrý den , bohužel takhle bez znalostí výměr a umístění kotle v systému nemohu dát. Jedná se mi svépomocí udělat topení na chatě radiátory přízemí a jeden v patře ,dále jeden v přízemí koupelnový ,, žebříkový.


Chi koupit vše od kotle až po radiátory a potřebuji poradit soupisem materiálu jaký budu potřebovat. Délku potrubí a počet kolen si určím sám.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky