pátek 7. prosince 2018

Příprava bazénu po zimě

Příprava bazénu na novou sezonu je jednoduchá. Jak odzimovat bazén a připravit jej po zimě na letní koupání se dozvíte v následujících odstavcích. Správné jarní uvedení bazénu do provozu je důležité, už jen pro to, aby voda vydržela křišťálově čistá po celou sezonu. Už se nemůžete dočkat, až se po zimě vykoupete ve Vašem bazénu ? Jarní zprovoznění bazénu krok za krokem.


Zima je již pryč, příroda začíná vonět jarem, tedy nastal ten správný okamžik příprav Vašeho bazénu na nadcházející sezonu. Už se také těšíte na koupání, rodinnou pohodu a na posezení s přáteli u. Voda v bazénu je po zimě mnohdy natolik znečištěná, že je nutné ji vypustit, bazén důkladně vyčistit a napustit novou vodou. Poradíme vám, jak vyčistit bazén po zimě , aby byl dokonale připraven na další letní sezónu.


Stačí dodržovat pár jednoduchých rad a. První očista bazénu po zimě. Odzimování bazénu , a samotné zprovoznění bazénu po zimě , by mělo proběhnout v době, kdy se. Následuje úklid okolí bazénu , nemělo by totiž valný smysl odstraňovat mechanické nečistoty ze stěn bazénu a vody, pokud by byl z. Jak vyčistit bazén po zimě. Nevíte jak vyčistit bazén po zimě ? Máme pro Vás jednoduchý návod.


Podle typu bazénu a jeho velikosti volíme zazimování a následné nastartování do jarní sezóny. Jak zprovoznit bazén po zimě ? S příchodem jara nastává ten správný okamžik příprav Vašeho bazénu na nadcházející sezonu. Kazí Vám představu koupání skutečnost, že Váš bazén je stále v zimním spánku a místo křišťálově čisté, teplé vody je bazén poloprázdný a na hladině plují dilatační plováky?


Zprovoznění bazénu po zimě. Pokud je bazén přes zimu přikryt plachtou, zprovoznění bazénu po zimě je snazší. Po konci koupací sezony, kdy se teplota vody pohybuje mezi 10ºC až 15ºC a minimální noční teploty vzduchu se ještě nedostávají trvale pod bod mrazu, nastává ten pravý čas pro zazimování bazénu. Správné zazimování vám velmi zlehčí opětovné jarní uvedení bazénu do provozu.


V případě zelené vody je nutné nejdříve provést její vyčištění. Ani příprava bazénu na zimu však není nic obtížného. Doporučený postup Odstraňte nečistoty. Při prvním napuštění bazénu ošetřete vodu šokově pomocí chlóru. Dojde k radikálnímu zvýšení obsahu chlóru ve vodě (přípravek řeší i náhlé znečištění vody například po bouřce).


Na začátku sezony z bazénu sundáme krycí plachtu a odpustíme vodu na požadované množství. Bazénovou síťkou odstraníme z vody nečistoty. Pokud během zazimování došlo k velkému znečištění, n. Po odstranění plováků bránících ledu v jeho ničivé činnosti a vylovení nebo odsátí případných nečistot, které se tu i navzdory krycí plachtě mohly objevit, si nejspíš povšimneme temné čáry, která na stěně bazénu vznikla na úrovni hladiny během zimního období. Před dopuštěním vody je nutné ji odstranit. Pokud v zimě napadá vyšší vrstva sněhu, je vhodné ji z plachty odstranit, aby se příliš nepřetěžovala, doporučuje Michal Dluhoš ze společnosti Mountfield.


Po splnění výše uvedených kroků bude váš bazén dobře připraven na přezimování a jeho opětovné uvedení do provozu na jaře bude rychlé a bezproblémové. Podívali jste se po zimě do bazénu a zjistili, že je v něm něco, co spíše připomíná rybní, v horším případě skoro septik? Nejspíše ano, ač dáte do bazénu spousty různé chemie pro jeho efektivní zazimování, stejně nakonec voda svou kvalitou nebude odpovídat stavu, kdy byste se v ní mohli koupat. Bazén nechte jeden den odpočinout, poté zkontrolujte pH vody. Optimální hodnoty se pohybují na stupnici mezi hodnotami a 2. Vyšší pH podporuje minerální zákaly, nižší naopak urychluje korozi kovových částí bazénu.


PH upravte za pomoci vhodné chemie. Hodnoty kontrolujte alespoň 1x za čtrnáct dní po celou sezónu. Zde nalznete produkty, které Vám pomohou s jeho znovuuvedením do provozu.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky