úterý 11. prosince 2018

Chybný odečet vody

Chybný odečet spotřeby studené vody za. Naše spotřeba SV byla vždy kolem mvody. Náhle,při posledním vyúčtování jsme zjistili, že máme spotřebu 1mSV ! Ihned jsem napsal mail na BD. Tam mi sdělili, že odečet.


Dálkové odečty se mohou týkat jak spotřeby tepla, tak i vody.

V době změny dodavatele jsme neměli k dispozici přesný odečet plynoměru. Je-li reklamován chybný odečet , bude údaj porovnán se dvěma či více po. Mnoho levných vodoměrů měří správně průtok vody až třeba od 60-ti litrů za. Byl u nás proveden odečet vody a já byla bohužel v práci, tak to měl na starost můj známý. Jenže to bohužel neudělal a podepsal to.


V záznamu mám spotřebu teplé vody 281. Při dálkovém odečtu tyto problémy odpadají. Odečet může probíhat i na měsíční bázi, obyvatelé bytů tak získají přehled o tom, jakou spotřebu vody i tepla reálně vykazují.


Jestliže stav na vodoměru neodpovídá údajům na faktuře, s připočtením přiměřeného množství za dobu uplynulou od odečtu, může jít o chybný odečet , nebo samoodečet.

V případě, že stav odpovídá, ale je nepřiměřeně vysoký jde pravděpodobně o únik za vodoměrem na vnitřním vodovodu. Fyzický odečet je tak do několika vteřin na datovém serveru pomocí mobilní aplikace a přenosu dat přes GSM sítě (červená šipka). Systém je plně kompatibilní s ZIS (USYS).


Způsob určení množství odebírané vody , není-li osazen vodoměr, stanoví prováděcí vyhláška č. Směrná čísla roční spotřeby vody. Koupili jsme dům, jsme tu ani ne rok (cca měsíců). Přesto jsou to vyjímky a většina diferencí je někde jinde. V poslední době především díky vzrůstajícím cenám vody je stále větší poptávka po vodoměrech, které měří spotřebu vody přesněji od nižších průtoků. Máte-li zájem o přesné vodoměry, prostudujte si naší nabídku vodoměrů Kamstrup, B-Meters a Maddalena.


Příčinou rozdílu nemusí být jenom nepřesnost vodoměrů. Rozdíl způsobí často i chybný odečet nebo to, že nejsou všechny odečty prováděny ve stejném okamžiku. Vzhledem k tomu, že principem jde o poměrové rozúčtování, není tato výše rozdílu podstatná. Podstatné je, aby všechny poměrové vodoměry byly stejného. V posledních letech roste zájem a také prodej přístrojů nové generace, které umožňují dálkový odečet vody a tepla.


U indikátorů je jejich podíl na celkovém objemu prodaných přístrojů prakticky 1 , u vodoměrů ,“ potvrzuje Daniel Nový, obchodní ředitel společnosti ista Česká republika s. V současnosti správcovské firmy, bytová. U nás dělá vyúčtování ISTA a občas se stane že máme i záporný odečet vody. Který je dán právě tím že vlastník nezpřístupnil byt pro odečet vody a tak dostal 3 průměru ale další rok po skutečném odečtu se dostal do mínusu a tak mu byl i vyúčtován.


Stejně jako množství dodané vody a celková fakturovaná částka za zúčtovací období.

Pokud to tam není, reklamujte vyúčtování jako vadné. Správnost uvedených tří. Odečet spotřeby v bytech je tedy velmi rychlý a pro majitele i výrazně levnější,“ sdělil Petr Holyszewski, produktový manažer společnosti ENBRA, která se zabývá měřením a rozúčtováním spotřeby vody a tepla.


Investice do měřičů s možností dálkových odečtů hodnoty se díky tomu vrátí zhruba za let. Povinnost vlastníka bytu umožnit odečet zařízení pro měření vody a tepla Zákon č. Jednou z těchto povinností je povinnost vlastníka bytu umožnit instalaci a údržbu zařízení pro měření tepla a vody v. Dobrý den, ještě bych otázku doplnila, nejde tedy také zřejmě o chybný propočet dodavatele teplé vody a tepla_, protože dodavatatel účtuje v našem domě všem bytům stejnou částku za spotřebovanou TUV a odebrané teplo, bez ohledu na to, kolik kdo tepla odebere, ať již na ohřev vody , nebo na vytápění, proto se cena TUV.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky