čtvrtek 7. června 2018

Salicylový líh lekopis

Acidi salicylici solutio ethanolica. Ethanolický roztok kyseliny salicylové. Je to kyselina 2-hydroxybenzoová. Bílý krystalický prášek nebo bílé nebo bezbarvé jehlicovité krystaly.


Iodi Kalii iodidi aa Ac. Protiplísňový líh na dermatomykózy. Základy je možno mísit a vznikají základní lékové. Lihové roztoky jsou předepisovány zejména pro antiseptický účinek, působí však také ochlazování, vysušování a odtučnění kůže. Líh a glycerol obsažené v tekutém základu rovněž zvyšují rozpustnost některých složek těžce rozpustných ve vodě, zejména organických barviv, jodu nebo kyseliny salicylové.


Pro dermatologickou praxi v České republice by z nich mohl být zajímavý salicylový líh obsahující chlorhexidin-diglukonátu, který je v DEMARES zařazen mimoto v rozšířené verzi obsahující chlorhexidin-diglukonátu a benzalkonium-chloridu, určené mimo jiné k adjuvantní terapii akné. Vyčistit mastnou a problematickou pleť nikdy nebylo snazší. Jestli tedy tomu dobře rozumím, pokud přijímám značený líh (s kolkem) a pacientovi připravím na volný prodej salicylový líh , můžu jej vydat v jakémkoli množství (s ohledem na to, kolik potřebuje a exspiraci)? A podobně by to bylo s lihem např. Antakne salicylový líh pro občasnou intenzivní hloubkovou očistu mastné a problematické pleti.


Výtečná kombinace odmašťujícího lihu, kyseliny salicylové a. Nebojte se změny léku, když přípravků se stejnou účinnou látkou a lékovou formou je celá řada. Ano, salicylový líh má konc. Gatnier PureActive je nová generace. Kombinace odmašťujícího lihu, kyseliny salicylové a tea tree oleje čistí pleť, uvolňuje ucpané póry a odstraňuje odumřelé pleťové buňky. Zanechává pleť svěží, čistou a vyhlazenou.


Salicylový lůj Regina je speciální přípravek pro péči o nohy. Líh na pupík 50ml jen za Kč skladem. Jen by se neměla mazat dlouhodobě kvůli kyselině salicylové – její vyšší dávky nejsou pro tělo dobré. Takže je dobré to střídat s dalšími mastičkami. Doktorka nám na to dala salicylový líh , ale na ta místa, kde to mokvá,.


Pinot Noir salicylový líh zní dobře, salicylát je. Líh pokožku vyčistí, odmastí a uvolní ucpané póry. Kyselina salicylová urychluje obnovu. Je těžce rozpustný ve vodě, snadno rozpustný v ethanolu (provedena změna líh na ethanol a vypuštěna rozpustnost v etheru).


Lahvička nemá žádné konkrétní popisky, kromě použití (2x denně) a informace že se jedná o hořlavinu. Při plošném použití bude pleť reagovat stejně jako u peroxidu. Jestli můžu doporučit, kup si jarishův roztok bez parabenů. Mně to staré složení nedělalo dobře a nedávno jsem vyzkoušela ten novější a ten je super. Hlavně ti zklidní a vyrovná pleť-to.


Po aplikaci může dojít k zarudnutí pokožky, pokožka se vypne, může se objevit slabé pálení a šimrání, toto však za cca jednu hodinu pomine. Pokud by ale reakce Vaší pokožky byla neúměrně významná, je nutno používání prostředku omezit nebo zcela ukončit. Prodej kvalitního medu od společnosti MEDMORAVIA s. Lesní me slunečnicový me lipový me kosmetika z medu.


Leč tato záměna může být terapeuticky nevhodná, navíc vzniklý přípravek není příliš homogenní (balzám se usazuje na dně lékovky, homogenní roztok se vytváří až po protřepání). K přípravě složené opiové tinktury (syn. Laudanum liquidum Sydenhami) se nepoužil samotný líh , ale Aqua cinnamomi spirituosa obsahující asi lihu. Někdy lékopis k přípravě tinktur předpisoval líh s přidáním vody, případně jiných látek.


Líh ,či etylalkohol se dnes vyrábí jednak syntetickou cestou z etylenu. Tento alkohol je 1 ní. Obsahuje minimální množství vody i jiných příměsí. Samozřejmě lze použít i na pití bez jakéhokoliv nebezpečí,ale asi nebude běžně k dispozici na trhu.


K použití do alkoholických nápojů je líh kvasný. Jednalo se o některé suroviny (např. líh ), většinu galenických přípravků, tabulky dávek atp. Evropské lékopisné komise.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky