pondělí 10. dubna 2017

Sluneční kolektory na ohřev vody

Ohřev vody sluncem je jedním z nejstarších způsobu využití slunečního záření. Zařízení, která to umožňují se nazývají sluneční kolektory. Akumulované teplo se využívá.


Sluneční kolektory na ohřev vody

Návratnost je závislá na počtu lidí v domácnosti, u 4-člené rodiny se může jednat o dobu cca let. Největší využití mají sluneční kolektory pro ohřev teplé vody , kdy v létě v době svitu je možné sluneční energii využít 1 na ohřev teplé vody. Solární ohřev vody a přitápění slunečními kolektory Slunce účty za energii neposílá Díky solárním kolektorům jsme schopni vám uspořit velké množství nákladů na ohřev vody i přitápění až o. V dnešním článku se blíže podíváme na solární kolektory. Jejich princip je v podstatě jednoduchý: sluneční energie, která dopadá na kolektor je v absorbéru přeměňována na teplo a pomocí teplonosné látky (kapalina, vzduch) je odváděna potrubím na místo zužitkování ( ohřev vody , přitápění).


Chcete ušetřit za energie? Pořiďte si solární systém pro ohřev vody , bazénu, přitápění nebo teplovzdušné větrání. Nabízíme solární kolektory pro ohřev vody. Solární kolektory , ohřev vody , solární energie, JH Solar.


Praze - Letňanech (hala stánek č. 442), kde proběhne 23. Na rozdíl od fotovoltaických panelů mají kolektory na solární ohřev vody podstatně vyšší účinnost, protože se nejedná o složitou přeměnu energie, ale o předávání tepla. Nejvyššího výkonu solárů dosáhnete, když je nainstalujete ve sklonu 45–50°. Solární sety, systémy, sestavy, sluneční panely a kolektory pro ohěev vody. Solární syst émy a kolektory se nejčastěji používají na ohřev vody pro vytápění bazénů, skleníků a pod.


Lze je použít i na podporu vytápění, takové p. Využití je všestranné, můžete je použít na přípravu teplé užitkové vody či ohřev vody v bazénu či přitápění budov a výrobu průmyslového tepla. V naší nabídce nalezente pouze solární vakuové kolektory. V dnešní době, kdy náklady na energii nezadržitelně stoupají, stále více lidí hledá úspory. Jednou z možností je solární ohřev vody.


Zároveň ho můžete využít pro ohřev vody v bazénu nebo na přípravu tepla pro vaši technologii. Je složen z pěti polí a můžete ho umístit na šikmou nebo plochou střechu. Celý kolektor je vyroben v jednom kompaktním rámu bez mezer mezi jednotlivými kolektory. Ploché kolektory Tyto vysoce výkonné ploché sluneční kolektory šetří v ročním průměru až procent energie potřebné pro ohřev pitné vody.


A díky sluneční energii lze v kombinaci s kondenzačním kotlem ušetřit více než třetinu celkových ročních nákladů na energii. Dimenzování solárního systému na ohřev vody v bazénu závisí na ploše a objemu bazénu a samozřejmě na tom, zda je bazén venkovní nebo interiérový. Při ohřevu venkovních bazénů v kombinaci s přípravou teplé vody by kolektory měly tvořit až 1 plochy bazénu bez zakrývání hladiny a až se zakrýváním. To jsou dostatečné důvody, proč uvažovat o jejím využití v domácnosti.


Sluneční kolektory na ohřev vody

Sluneční energie je (alespoň prozatím) dostatek. Dnes necháme stranou výrobu elektřiny a podíváme se na sluneční kolektory , které slouží k ohřevu vody. V první řadě je třeba vysvětlit pojmy.


Obecně platí, že vakuové kolektory jsou vhodnější na přitápění, zatímco ploché kolektory se využívají spíše pro ohřev vody. Kolik stojí solární ohřev vody ? Jestliže se rozhodnete využít sluneční energii pro ohřev vody , bude pro běžnou čtyřčlennou rodinu stačit plocha kolem čtyř až pěti metrů. Sběračem se rozumí vrstva, plocha uvnitř panelu, která je určená k absorpci slunečních paprsků. Kolektory se dělí na několik typů.


Sluneční kolektory na ohřev vody

Vrstvy uvnitř panelů mohou být. Povlak tvoří kovový absorbér mající po bocích tepelně izolační materiály. Na trhu se tyto moderní zasklené sluneční kolektory objevují pravděpodobně nejčastěji.


Jejich doménou je nejen ohřev vody , ale i vytápění interiéru. Proč si pořídit solární panely - kolektory na ohřev vody ? Nejčastějším důvodem pro pořízení solárního systému pro ohřev vody nebo přitápění není ani tak ekologie, nebo láska k přírodě, ale ekonomika.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky