středa 5. dubna 2017

Jak šetřit energii

Jak šetřit energii

Stačí několik převážně jednoduchých triků a Vaše rodina ušetří měsíčně až polovinu výdajů za energii. Ještě více můžete ušetřit za topení a ohřev vody. Inspirujte se tipy a triky, jak ušetřit za elektřinu.


Pokud to s úsporami energií myslíte vážně, máme pro vás také další tipy – podívejte se na projekty z letošního, ale i minulých ročníků soutěže E. ON Energy Globe Award ČR. Mnohé z nich nabízí zajímavé nápady, jak šetřit energie i životní prostředí. Tip: Víte, že můžete do soutěže přihlásit i svůj projekt? Pro vedení měst a obcí těžko uchopitelná agenda. Pomůže nová „kuchařka“ od Národního centra energetických úspor.


Rady ocení i veřejnost. Zvyšování cen, ale i snaha šetřit přírodu: důvodů pro omezení energií v domácnostech může být mnoho. Máme pro vás pár tipů, jak ušetřit za plyn, za elektřinu i za vodu, abyste nemuseli omezovat vaše pohodlí, ale zároveň přispěli k lepšímu životnímu prostředí. Poraďte mi, jak platit méně, nechci šetřit energii na úkor mého komfortu. Mám skoro všude úsporné žárovky (všude se použít nedají), televizi na standby nenechávám, atd.


Jak šetřit energii

Rozhlédněte se doma a ve vaší kanceláři: každé elektronické zařízení může fungovat úsporně. Tepelná izolace vašeho domova a změna každodenních návyků významně ušetří elektrickou energii i ve vašem případě. Přečtěte si podrobně, jak šetřit elektrickou energii. Jak ušetřit za energii ? Současné myčky umí šetřit i elektřinu, a to až. Neperte v pračce jednotlivé kusy, jako to ukazují v reklamě, ale.


Video není vhodné pro slabé žaludky. Ozkoušená metoda z horolezectví při vytahování zraněných osob, která je použitelná i jinak. Jednou z prvních myšlenek člověka, který se rozhodl začít šetřit finanční prostředky, může být snížení spotřeby elektrické energie. Je pravda, že v moderních domácnostech najdeme obrovské množství přístrojů spotřebujících elektřinu: varná konvice, mikrovlnná trouba, žehlička, televize, počítač a další. Takové by mohlo být heslo studentské kampaně ve Velké Británii, která vybízí lidi, aby ráno čůrali ve sprše, protože tak spotřebují méně vody.


Jak šetřit energii

Může vám to připadat trochu nechutné, nicméně čůrání ve sprše je ekologické a zároveň hygienické. S rostoucími cenami plynu a elektřiny a další paliv téma úspory energie přestává být jen tématem pro pár zapálených ekologů, ale stává se praktickou znalostí každého, kdo nechce zbytečně platit za topení a provoz domácnosti. This video is unavailable.


Prvním způsobem, jak šetřit až polovinu nákladů, jsou tzv. Stačí koupit a jednoduše namontovat a můžete začít šetřit , aniž byste si snížili komfort při sprchování. Od televize až po osvětlení se nabízí spousta možností, jak snížit výdaje za domácnost.


Jak šetřit energii

Obývací pokoj je nejfrekventovanějším prostorem vašeho domova. Jeho součástí bývá hned několik spotřebičů a náš energetický rádce vám představí souhrn tipů a ra díky kterým získáte přehle kde je možné za jejich každodenní provoz ušetřit. Způsobem jak šetřit je také zamyslet se nad alternativami, jako je veřejná doprava, cyklistika nebo chůze, která navíc pomáhá našemu zdraví. Je možné sdílet vozidla s několika lidmi tak, aby byla auta plná.


Při samotné jízdě šetří palivo vyrovnaná jízda bez přílišné akcelerace a následného brzdění. Spotřeba elektrické energie v domácnostech – pokud domácnost elektřinou netopí – jde nejvíce na chlazení, osvětlení, vaření, praní a mytí nádobí. Tento druh aut, které jezdí jak na benzín, tak na elektrickou energii , se rychle stávají velice oblíbenými a jsou dostupné již v celé řadě modelů.


Tato vozidla vylučují nejen méně výfukových plynů, ale také vám ušetří peníze za časté návštěvy k čerpací stanici.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky