úterý 11. dubna 2017

Kondenzační kotel do starého domu

Vytápění domu a ohřev vody plynovými kotli je ekologické, protože spalováním zemního plynu odchází do ovzduší minimum škodlivých zplodin. Abyste vybrali ten nejlepší plynový kotel pro svůj rodinný dům, zaměřte se především na kritéria, jako je výkon kotle a pokrytí tepelné ztráty bydlení. Kondenzační kotel v bytě. Pro byty je jedním ze zásadních požadavků na zdroj vytápění jeho velikost, protože pokud k bytu nenáleží technická místnost, instaluje se kotel do koupelny, chodby, nebo dokonce kuchyně.


Na trhu je dostatek kondenzačních kotlů, jejichž rozměry nejsou větší, než rozměry klasické “karmy”. Jaký plynový kotel do rodinného domu ? Při koupi kotle počítáme s tím, že bude fungovat spolehlivě a efektivně dlouhá léta. Správný výběr plynového kotle je prvním krokem k tomu, abychom neřešili nečekané nepříjemnosti uprostřed zimy.


Při opravě domu jsme si pořídili nový kotel na dřevo a ještě jeden, plynový, jako pojistku – když jedeme na dovolenou nebo děti jsou samy doma, topíme plynovým kotlem. Je to pohodlné a bezpečné. Ale protože máme rádi dřevo a také nás náklady na něj vyjdou nejlevněji, většinou využíváme kotel na dřevo.


Pokud kotel pracuje od 50°C do 80°C využívá se vůbec kondenzace? Konečně - je v takovém domě vůbec výhodou provozovat kondenzační kotel ? Nástěnné kondenzační kotle Buderus pro obytné budovy a průmyslové využití jsou nejen výkonné, ale také šetří místo. Jejich technika je mimořádně efektivní a je možné ji snadno zapojit do spolehlivého systému s obnovitelnými energiemi. Přizpůsobuje se skutečné potřebě tepla a po překročení nastavené hodnoty se režim vytápění automaticky vypíná.


Je kondenzační plynový kotel opravdu tak úsporný, jak nám tvrdí výrobci? Takže to chce upřesnit TZ domu , ale předem vám mohu říci, že pravděpodobně nejlepší možností pro vás bude nějaký kvalitní automat na pevná paliva, který bude mít lepší účinnost a nemusí se tak často obsluhovat. Předpokládám, že nyní máte nějaký starší kotel. A právě otázku, jestli to je zrovna váš přípa dokáže rozřešit projektant.


Vybíráte zdroj vytápění do novostavby nebo rekonstruovaného domu ? Na kondenzační plynové kotle pro domácnost můžete získat i státní dotaci. Jaké typy kotlů na zemní plyn existují? A jak si vytápění plynem stojí v porovnání s ostatními zdroji tepla? V obou případech je potřeba počítat s nutností instalace odvodu kondenzátu.


Během několika posledních let výrobci významně optimalizovali náklady na produkci moderních kotlů. Což je o až vyšší hodnota než u starého kotle Viadrus. Proč vybrat plynový kotel a jaký plynový kotel zvolit do svého domu aneb největších výho na které jsou pyšní majitelé plynových kotlů. Zjistěte proč by jste i vy měli topit doma plynovým kotlem.


Pokud hledáte moderní a stylové doplnění vaší stávající topné soustavy, zavítejte do sekce krby a kamna. Musíme nadimenzovat i radiátory, aby byla výměna účinná? Poraďte nám, co vše musíme zvážit při rekonstrukci vytápění, aby kondenzační kotel pracoval co nejúčinněji, má-li nahradit starý, například plynový kotel ? Výměna starého kotle za kondenzační nemusí být tak náročná, jak si mnozí myslí. Máte představu v procentech kolik může kondenzační kotel ušetřit.


Při investici cca tis bez dph za nový kotel a zásobníku TUV bych předpokládal návratnost max let, je to reálné. A druhá věc je zda-li nový kondenzační kotel kw nahradí a vytopý dům, kde do teď topil starý plynový kotel kw. Kvalitní kotle tohoto typu nabízí až 1 účinnost a ve srovnání s běžným starším plynovým kotlem dokážou ušetřit i více než nákladů na teplo. Právě kupujeme nový kotel , kondenzační ,kdy dodavatel je v programu Zelená úsporám, ovšem neví, jestli lze na výměnu plynového kotle za plynový kondenzační ,dotaci uplatnit.


Dále jsem se ho dotazovala, jestli jako dodavatelé provádějí znalecké posudky a na toto mi sdělil, že u dotace na kondenzační kotle není posudku. Junkers Bosch jsou cenově dostupným a flexibilním řešením pro byty a. Plastový odtah může být zvolený právě díky nižší teplotě spalin,. Vytápění starého domu tedy musí brát ohled na stav tepelné izolace a další okolnosti. U nezateplených objektů není špatnou volbou moderní kotel na dřevo.


Má vysokou účinnost a díky zásobníku není nutné často přikládat, dřevo přitom stále patří mezi nejlevnější suroviny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky