středa 10. července 2019

Obestavba krbové vložky z cihel

Díky této zkušenosti bylo rozhodnuto obezdít vložku z obyčejných cihel (příčkovek), které byly na stavbě a desky SILKA použít pouze na čelní stranu vložky. Založil jsem cihly s vynecháním otvoru pro desky SILKA před krbovou vložkou a skříň pro uskladnění dřeva vedle vložky. Skříň bude současně možné kdykoliv. Dále začneme řešit především volbu materiálu, z kterého budeme konstruovat.


Pokud přemýšlíte nad použitím starých zbylých cihel , tak na to rychle zapomeňte. Není radno stavět z Ytongu a používat jakýkoliv materiál z vaty. Vybírejte pouze z produktů určených na tento druh práce.


Ať kvalita převyšuje kvantitu. Krbová vložka má kolem ocelový rámeček, a tak to obezdívám 3-mm kolem toho rámečku, abych předešel praskání obestavby z důvodu roztažnosti krbové vložky. Musím říct, že na to, že jsem to dělal prvně to docela šlo.


Jen už bych nikdy nepoužil desky SILCA. Buďte nároční a chtějte od své krbové vložky maximum! Vytvořte si dokonalý a originální krb přesně podle svého vkusu a na míru vašemu obydlí.


Nádherné krbové obestavby vám vyčarují dokonalou dominantu jakéhokoli interiéru. Obezdívku jednoduše přistavíte k jakékoli krbové vložce a pak už si jen můžete užívat. Návod k obezd ění pro krbové vložky Za pomoci tohoto podrobného návodu k obezd ění si m ůžete zhotovit kvalitní teplovzdušný krb s extrémn ě vysokým výkonem a dlouhou tepelnou setrva čností za minimální cenu. Tak jsem projel celý internet, pročetl, jak na obestavbu vložky a poté nakoupil materiál a pustil se do toho.


Regulaci komínu mají každá krbová kamna jinak, poraďte se tedy buď u prodejce kamen nebo v nějakém kamnářském centru. U mě to obnášelo napojení regulátoru (přirovnal bych to k tlustějšímu drátu) ven z krbové vložky , tudíž vyvrtat otvor a onen drát prostrčit a přidělat k němu „páčku“ z venkovní strany. Ytong se nedoporučuje kvůli případné prašnosti, ale my máme krbovou vložku zaizolovanou speciální skelnou vatou, která byla součástí balení krbové vložky s výměníkem, hliníkovou folií a omítkou - zevnitř jsme ytong omítli, takže u nás prašnost nehrozí, my navíc potřebujeme hlavně teplo z vložky do vody a sklem.


Krbová obestavba může zahrnovat prostor pro uložení dřeva, poličky pro dekorativní předměty nebo pouze designový rámeček kolem krbové vložky , to záleží pouze na vás, možností je nepočítaně. Já jsem si k obestavění vložky přímo v tom kamnářství koupil několik přímo k tomu určených cihel. Je to z nějakýho lehkýho, křehkýho a především tepluvzdornýho materiálu, dobře se s tím dělá. A až za tenhle matroš budu dělat stěnu z Ytongu.


Obklady krbů, krbové vložky a krbových kamen ze skutečné pálené cihly. Vyberte si z naší nabídky obkladů, které tyto vlastnosti mají. Obložení krbu dokáže každé místnosti vdechnout zcela jedinečnou a harmonickou atmosféru.


Klasicky to postavte z plných cihel. Ty mají vyhodu akumulace. Krásně vám to bude vyrovnávat teplotní vykyvy a hřát pěkně dlouho po vyhasnutí.


Připojit reakci : Obestavění krbové vložky host - xxx. V Rakousku či Německu si peletové vytápění nemohou vynachválit, výhody tohoto způsobu topení objevují už i Češi. Ekologicky vhodnější systém tak pomalu začíná nahrazovat zastaralé uhlí, které k životnímu prostředí zrovna šetrné není. Obestavba krbové vložky ytong Je ytong vhodny na obestavbu krbove vlozky , vyrobce uvadi jen ze je nehorlavi ale nikdo z prodejcu to nepodepise.


My máme krbovou vložku usazenou na cihlách a obezděnou ytongem , přední část je z nehořlavého sádrokartonu. Ať již vaše srdce prahne po rohovém krbu, krbu oboustranném, průhledovém či prosklenném z více stran, obestavba krbové vložky je u nás pohodovou záležitostí od A do Z. Krbové vložky můžete mít teplovzdušné nebo teplovodní, záleží zcela na vás, kterou variantu zvolíte. Krbových vložek obou typů je na trhu nespočet, vybírat budete mít rozhodně z čeho.


Různé materiály, velikosti, provedení i výkon, nevíte-li si rady, nechte si s výběrem krbové vložky poradit. Dôležité je eliminovať, rozložiť sálavé, infra žiarenie priamo do muriva vychádzajúc z plášťa liatiny ohrevného telesa. Ak použiješ tabule skleného vlákna, sklenej vaty o hrúbke cca 5cm (alebo kamenný nobasil) s nalepením alobalovej vrstvy priamo na liatinu a tiež z druhej strany na murivo (napríklad dočasne, aby prilepilo tenký alobal - vodným sklom), môžeš.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky