pondělí 29. července 2019

Jak vyčistit sklo u krbových kamen

Použití jemného popela je vůbec nejlepším způsobem, jak vyčistit krbové sklo. Potřebujete k tomu pouze jemný ubrousek či savý novinový papír a právě. Co na údržbu skla krbové vložky či kamen použít? Na to, jak vyčistit sklo u dvířek tepelného spotřebiče, na kterém se během každého dne topení v menší či větší míře usazuje jemný popel, existují rady osvědčené léty, ale také ty, co vycházejí z použití speciálních přípravků v podobě gelu, spreje či obyčejné tekutiny.


Jak vyčistit sklo u krbových kamen

Video Střední školy Euroinstitut a Euroinstitut, praktická škola a odborné učiliště na téma Úklidové práce. Ve videoklipu uvidíte čištění krbových kamen, pov. Pokud se vám špiní sklo u krbu nebo u krbových kamen, může to být tím, že máte špatné těsnění. Je zbytečné sklo čistit, protože se zase zašpiní. Nejdřív si opravte těsnění.


Dalším aspektem je tah komína. Pokud vám hůř táhne, kouř se v krbu nebo v krbových kamnech více hromadí. Je proto potřeba jednou za čas komín vyčistit a pravidelně vynášet popel. Vhodné je také vytvořit v krbové vložce velký žár. Důležité je čistit sklo pravidelně, pokud mu věnujete pozornost jen tehdy, kdy už.


Pokud není sklo u dvířek krbu či krbových kamen špinavé opravdu hodně, pomůže jejich vyčištění starými novinami. Prostě je zmuchlejte a krouživým pohybem sklo utřete do průhledna. Staré noviny ale pomáhají jen v případě, že je sklo špinavé jen lehce a takové.


U některých krbových vložek se dvířka vytahují vzhůru do tělesa krbu. Pak je třeba hledat nenápadný šroub (často v podobě imbusu), kterým je možné dvířka uvolnit a otočit do strany tak, aby bylo sklo možné vyčistit. Příslušenství krbů a krbových kamen Krbové nářadí. Jak vyčistit krbové sklo čistíme, krby, krbová , kamna, krbové , sklo ,. Je několik způsobů, jak rychle a účinně sklo u krbu vyčistit.


Realizace krbů a krbových kamen. Krby kamna Turyna přinášejí návo jak vyčistit sklo u krbu bez problémů! Sklo krbu lze stejně dobře vyčistit saponátem, potřebujete k tomu houbičku, hadr, vodu a saponát. Sklo kamen jednoduše vyčistěte saponátem, až bude vyčištěné, tak ho ještě vyleštěte pomocí hadříku. Je také vhodné vyčistit u kamen kouřovod (to samozřejmě nelze u krbu), což můžete vyřešit jeho rozebráním, nebo vložením speciální čisticí tvarovky do kouřovodové cesty.


Péči potřebuje i povrch krbových kamen. Nejen vnitřek kamen nebo krbu potřebuje odpovídající péči. To platí jak pro vnitřní část, tak i pro vnější část kamen či vložky.


Jak vyčistit sklo u krbových kamen

K čištění krbové vložky a kamen přitom používejte k tomu určené krbového nářadí, vysavač popela, různé speciální čističe skla a gely. Pouze s těmito pomocníky máte jistotu dokonalé a správné údržby vašich kamen či krbu. Ani vnější plášť by neměl ujít vaší. Mě se osvědčilo molitanová houbička namočená ve vodě.


Jednou za pár týdnu setřu šedavý nádech na skle. A když spadlo dřevo na sklo , tak se tam sice vytvořil černý začouzený flek , ale za chvíli se vypálí a nic nezbyde. Návod na udržování a čištění skla krbových kamen a krbových vložek HWAM. Doporučený způsob, který pomůže ke snadné údržbě krbových kamen a umožní.


Prosím o tipy jak vyčistit zakouřená dvířka od interiérového krbu. Pakrat striknu primo na sklo a otru papirovou uterkou, pousti OKAMZITE! Speciální čističe krbových skel, které rychle a snadno sklo vyčistí, seženete také v naší prodejně nebo e-shopu. Od teď bude čištění skla u krbu hračkou!


Chcete se dozvěte více o čištění krbu? Přečtěte si článek Desatero, jak vyčistit krb. Vzhledem k tomu, že jde o finančně poměrně náročnou investici, je třeba při výběru krbových kamen či vložky kromě materiálů a konstruk­čního řešení také posoudit, k jakému účelu a jak často budou využívány.


Jak vyčistit sklo u krbových kamen

Jak již bylo řečeno, kamna i krbové vložky s teplovodním výměníkem mohou ohřívat také užitkovou. To jsou nejčastější důsledky chyb, kterých se dopouštějí majitelé krbů a krbových kamen. Jestli toužíte jen po příjemném teple a krásném jasném plameni, máme pro vás užitečné tipy.


Toto rozetřu na sklo po celé ploše, vznikne jakási pasta, můžete nechat chvíli působit a pak setřu ubrousky vlhkými až do čista a pak ubrousky suchými.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky