pondělí 13. března 2017

Sluneční ohřev vody

Princip solárního ohřevu vody. Kvalitní izolace zabezpečuje co nejmenší ztráty vlivem sálání do prostředí. Tyto solární panely jsou vhodné pro ohřev vody , ohřev vody a přitápění, ohřev vody bazénu. Největší využití mají sluneční kolektory pro ohřev teplé vody , kdy v létě v době svitu je možné sluneční energii využít 1 na ohřev teplé vody. Základem slunečních kolektorů je zachycování slunečního záření pomocí kolektorů a jeho přeměna v tepelnou energii.


Ta se pak využívá k ohřevu vody. Ohřev vody sluncem je jedním z nejstarších způsobu využití slunečního záření. Zařízení, která to umožňují se nazývají sluneční kolektory. Akumulované teplo se využívá. Před detailnějším rozborem tohoto způsobu přitápění podotýkáme, že se jedná pouze o stručný výčet návrhu, dimenzování, způsobu provedení, výhodách a nevýhodách provedení solárního systému s podporou vytápění.


Vybírejte si Ohřev vody k bazénům podle parametrů a srovnávejte ceny z internetových obchodů na Heurece. Solární kolektory pro ohřev užitkové vody. Praze - Letňanech (hala stánek č. 442), kde proběhne 23.


V první řadě je nutno si uvědomit co je slunce. Slunce je milionkrát větší ,než naše planeta, je to ohromná žhavá koule plná žhavých plynů nejčastěji v zastoupení vodíku a hélia. Sluneční energie a solární ohřev vody.


Využitím sluneční energie na topení nebo solární ohřev vody přispíváme ke snížení emisí skleníkových plynů a spotřeby nerostných surovin. Samozřejmě i samotná likvidace solárních systémů je mnohem snazší a méně finančně náročná. Použití nejmodernějších technologií spolu v kombinací s měděnými materiály je zaručena dlouhá životnost. V dnešní době jsou nejvýhodnějším způsobem získávání sluneční energie solární kolektory, které jsou vhodné zejména pro ohřev teplé užitkové vody , přitápění nebo ohřev vody v bazénu. Přímo lze využívat sluneční energii i vhodně postavenou a orientovanou stavbou, kdy např.


MMM- Solar - váš zkušený partner v oblasti solární techniky. Projekty i montáž rychle a efektivně. V dnešní době, kdy náklady na energii nezadržitelně stoupají, stále více lidí hledá úspory. Jednou z možností je solární ohřev vody. Nejen díky nenáročné obsluze, jednoduché montáži a skvělým výsledkům při ohřevu vody , ale zejména proto, že sluneční energie je zadarmo.


V dnešním článku se blíže podíváme na solární kolektory. Jejich princip je v podstatě jednoduchý: sluneční energie, která dopadá na kolektor je v absorbéru přeměňována na teplo a pomocí teplonosné látky (kapalina, vzduch) je odváděna potrubím na místo zužitkování ( ohřev vody , přitápění). Vyplatí se ještě tam kde je výkon v létě využíván na ohřev bazénu. Asi nejúspornější ohřev vody je pomocí termodynamického solárního systému který dokáže využít jak sluneční záření při slunných dnech, tak i teplo z okolního prostředí. V létě je ideální období pro využití sluneční energie, které bývá dostatek.


Sluneční ohřev vody

Přihřátí vody v bazénu pomocí solární energie je zároveň i ekonomické. V období od května do září, kdy je u nás nejvíce slunečního svitu, solární systémy plně pokrývají spotřebu teplé vody. Přebytky tepla přitom můžeme využít na ohřev vody v bazénu.


Efektivní využití sluneční energie na vytápění i ohřev vody v domácnosti Na vytápění potřebujeme podle typu domu něco mezi až z celkové spotřeby energie. Na druhém místě je ohřev vody a teprve pak elektrická energie na provoz domácích spotřebičů. V naší nabídce nalezente pouze solární vakuové kolektory.


Sluneční ohřev vody

Díky solárním kolektorům jsme schopni vám uspořit velké množství nákladů na ohřev vody i přitápění až o. Vytvoříme návrh přímo pro váš objekt a uzpůsobíme celé řešení vaší potřebě včetně i velkoplošných instalací. Specializujeme se převážně na hledání optimálního řešení pro celou funkčnost. Ploché kolektory jsou vzhledem ke své jednoduché konstrukci levnější než trubicové vakuové kolektory, ale jejich účinnost je oproti trubicovým kolektorům nižší, zejména při nízkých venkovních teplotách a snížené intenzitě slunečního záření.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky