úterý 7. března 2017

Pojistny ventil bojler kape

Celý bojler musel dolů už jen proto že za ním nebylo vyštukováno a udělané dlaždičky. V bojleru bylo po necelých pěti letech cca litrů měkkého kamene. Pojišťovací ventil jsem sehnal úplně stejný protože mi nešel sundat ze šroubení.


Vyměnil jsem jen zpětnou klapku a ventil. Původní měl trohu usazený kámen a.

Jaký pojistný ventil k bojleru? Bojler Dražice relativně nový, pravděpodobně záležitost pouze ventilu. A při poslední kontrole vás možná ještě napadne vypnout i bojler.


Přes pojistný ventil mi voda neteče, jenom kape. Namontovali nám do bytu bojler ,ale nemáme kam svést vodu z pojistného ventilu. Zatím nám kape do malého kyblíku,ale často zapomínáme na.


Bojler je dražice, 2l kombinovaný ale používám jen elektro.

Nejprve se k vám přijedeme na bojler podívat - obhlídka. Montujeme hlavní uzávěr vody, redukční ventil , pojistný ventil , výpustný ventil a na závěr vyměníme. Jdou dvě hadičky od topení,jedna je výpust od bojleru ,je tam takový ventil a. Má jenom pojistný mrazový ventil , ale ten není na Trumě, ale na potubí pod. Před pár dny u nás přestala téct voda, asi nějaká havárie.


Od té doby z hadičky vedoucí z ventilu kape až teče studená voda. Vzduch obsažený ve vodě je zanedbatelný. Není-li to možné, například v expanzní nádobě není dostatečný tlak plynu, nádoba je malá, pak roste ve vodě tlak. Při zvýšení tlaku nad určitou mez ventil samočinným otevřením vypustí část vody a tlak při tom poklesne pod mez nastavenou na ventilu a ventil se sám uzavře. Zjistil jsem, že kape voda z přetlakového ventilu (pouze při ohřevu).


Prave ted jsem namontoval uz treti za sebou a vsechny tekly. Tece, i kdyz se bojler nenahriva. Pojistné ventily chrání váš kotel i další zařízení před přebytečným tlakem, který při překročení přípustné hranice odvádí pryč. V naší nabídce naleznete kvalitní pojistné ventily např. Caleffi, pro rozmezí tlaku – BAR.


Zadání Poptávám výměnu pojistného ventilu ke kombinovanému bojleru Tatramat OVK150.

Potřebuji to rychle, levně a kvalitně opravit, nejspíše výměna pojistného ventilu. Dále poptávám instalaci redukčního ventilu tlaku vody na vstupu za vodoměrem. Realizace v obci Chvalšiny nedaleko Českého Krumlova.


Na Heurece využíváme personalizaci a cílenou reklamu. Na základě vašeho chování na Heurece personalizujeme její obsah. Kliknutím na „Rozumím“ nebo jinam souhlasíte také s využíváním cookies a předáním údajů o chování na webu pro zobrazení cílené reklamy na dalších webech. Voda z pojišťovacího ventilu kape , protože je překročen nastavený otvírací tlak.


To je nastaveno z výroby a neradno do toho zasahovat. Ona se ta mrška voda zahříváním roztahuje a zvětšuje objem, tím. Vše je ok, tak to má být. PVC hadičku a šup s tím do odpadu. Hadička může být i několik metrů dlouhá a do kopce.


To je proto, že když zapomenete nadobu vylít, třeba proto, že jste na dovolené, tak ve sklepě naleznete po návratu jezírko. V domácnosti lze pojistný či přetlakový ventil nejčastěji použít u systému topení kotlem nebo například u bojleru. Dle druhu použití musíte zvolit i typ pojistného ventilu, důležitý je zejména tlak udávaný v barech, na který je odlehčovací ventil konstruován.


Tento údaj naleznete u každého produktu. Pojistný ventil z kvalitní poniklované mosazi slouží jako připojení k ohřívačům vody - bojlerům. Montáž se provádí zašroubováním pomocí závitu G.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky