pátek 27. března 2020

Výkup elektřiny z fotovoltaiky

Instalací fotovoltaické elektrárny na střechu rodinného domu určitě zákazník ušetří. Protože však ještě nenastala doba, kdy se domácnost pořízením elektrárny stane nezávislou na síti, je třeba pečlivě volit partnera pro instalaci, nákup a výkup elektřiny. Výkup elektřiny z výrobních zdrojů s instalovaným výkonem pod 1kW je podmíněn dodávkou elektřiny od společnosti ČEZ.


V případě zájmu o více informací či poptávku, použijte přiložený formulář. Aktuální hodnoty podpory pro podporované zdroje energie, tedy výkupní ceny a zelené bonusy na elektřinu. Malé vodní elektrárny, elektřina z biomasy, elektřina ze spalování bioplynu, důlního, skládkového a kalového plynu, větrné elektrárny, fotovoltaické elektrárny, geotermální energie, elektřina. Na výkup přebytků silové elektřiny z fotovoltaiky máte možnost uzavřít smlouvu s libovolným obchodníkem za smluvní cenu. Výkupní ceny jsou každoročně stanovovány Energetickým regulačním úřadem (ERÚ) prostřednictvím tzv.


Jedná se o platby státu výrobcům energie z obnovitelných zdrojů, neboť stát musí ze zákona podporovat výrobu elektřiny z obnovitelných zdrojů energie. Nespotřebovanou část elektrické energie, kterou nestihnete spotřebovat a ani akumulovat, předává vaše FVE automaticky, bez vašeho zásahu do distribuční sítě. Ta jí přebírá na základě smlouvy s některým z obchodníků s elektřinou.


Elektřina vyrobená z obnovitelných zdrojů energie je podporována výhodnými výkupními cenami nebo formou zelených bonusů. Registrované účastníky teď čeká vyplnění formuláře, kde uvedou podmínky pro instalaci fotovoltaiky na vlastní střeše a také souhlas, aby je s nabídkou kontaktoval vítězný dodavatel. Díky této novele tedy můžete legálně prodávat přebytky elektřiny z fotovoltaické elektrárny do distribuční sítě, aniž by to bylo považováno za příjmy z podnikání. Příjmy plynoucí z prodeje elektřiny nemusíte danit.


To přispívá k nízké poruchovosti, což opět snižuje náročnost na obsluhu. Další výhodou fotovoltaiky oproti jiným technologiím výroby elektřiny je snadná škálovatelnost. Na jedné straně jsou v praxi běžně používány. Z toho bohužel vychází tak vysoká spotřeba el.


Taktéž ve výpočtu nejsou zahrnuty náklady na pojištění, údržbu či jiné náklady. Na druhou stranu cena silové elektřiny bude s největší pravděpodobností růst a profit z nenakoupené elektřiny bude o to větší. Ačkoli konkrétní výši výkupní ceny elektřiny z obnovitelných zdrojů dodavatelé nesdělují, podle našich informací se aktuálně pohybuje v průměru kolem korun za kilowatthodinu.


Fotovoltaický systém 5kWp, zvolená forma podpory výkupními cenami. Jde o tržní cenu, to znamená, že není striktně stanovena, ale je výsledkem obchodního jednání mezi výrobcem elektřiny a dodavatelem. V případě podpory výroby elektřiny z obnovitelných zdrojů ve formě výkupních cen má provozovatel regionální distribuční soustavy nebo provozovatel přenosové soustavy povinnost od výrobce elektřiny z obnovitelných zdrojů vykoupit veškerý objem vyrobené elektřiny z daného zdroje.


Využití energie slunečního záření patří k nejčistším a nejšetrnějším způsobům výroby elektrické energie. Zatímco výroba elektřiny z biomasy, vody nebo větru má jen omezený potenciál, u fotovoltaiky může současný exponenciální růst z čistě technického hlediska pokračovat velmi dlouho, pokud nebude korigován úpravou legislativních opatření, která jej pomohla nastartovat. Přímý výkup : Výkup vyrobené elektřiny probíhá za pevnou výkupní cenu stanovenou Energetickým regulačním úřadem platnou v roce uvedení výrobny do provozu, a je uplatňována po dobu 20ti let.


To znamená, že výkupní cena platná v roce uvedení výrobny elektřiny do provozu bude každým rokem navyšována minimálně o. Vykoupíme od Vás přebytečnou energií vyrobenou z obnovitelných zdrojů (solární energie, větrná energie, biomasa, bioplyn, vodní či jiné) či kogeneračních jednotek. Ke spolupráci hledáme i různé partnery po celé České republice. Proč spolupracovat právě s námi? Nejširší spektrum komoditních produktů zcela dle potřeb a požadavků našich zákazníků. Zajištění kvalitní dodávku či výkup elektřiny a zemního plynu za co nejvýhodnějších podmínek, eliminovat rizika spojená s pořízení či prodejem komodit a současně poskytnout kompletní servis spojený s obchodem dalších komoditních produktů, jako jsou emisní povolenky a. Touha po nezávislosti se projevuje v různých oblastech lidského života.


Jednou z nich je energetická soběstačnost. Stačí si přece třeba instalovat fotovoltaické panely nebo solární kolektory na střechu rodinného domu. Je to ale opravdu tak snadné? A jsou solární panely ekonomické, nebo spíš jen ekologické? Bonus S-Power je doplňkový produkt k dodávce elektřiny , který nabízí stoprocentní využití přebytků z malých solárních elektráren.


Jedná se o jednoduchý a transparentní výkup , kdy nepotřebujete mít nainstalovanou žádnou aplikaci, ani nic zapisovat. V tomto oboru neustále dochází k inovacím, které nabízí ekologičtější a efektivnější výrobu energie z životodárného zdroje, jakým je naše Slunce. Zelená Elektřina Vám navrhne a zprovozní Vaši vlastní elektrárnu. Jak vypadá průběh dne z pohledu elektřiny , získané z fotovoltaiky na konci srpna se můžeme podívat na následujícím grafu: Zhruba do 13:se dobíjí baterie, žlutě je vidět spotřeba domácnosti - vaření kolem poledne, pečení chleba ve hodiny a celkově zvýšená spotřeba díky klimatizaci. Modře jsou vidět přebytky.


Jedním z nich je ten, že se náš stát při vstupu do Evropské unie zavázal tento druh výroby elektrické energie podporovat. Navíc je cena pro výkup elektřiny z fotovoltaických elektráren velmi příznivá a dokonce vyšší než v mnoha jiných státech Evropy. Zatímco cena elektřiny z fotovoltaiky bude i nadále klesat, cena klasicky vyráběné elektřiny se díky omezeným zdrojům bude na cenové křivce posouvat směrem nahoru. Využijte výhodný výkup přebytků elektřiny od Bohemia Energy na principu virtuální baterie, výkupní cena se stanovuje na denním trhu OTE.


O výnosy z prodeje se vám sníží celková roční faktura za spotřebu elektřiny.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky