úterý 10. března 2020

Pramen štěpánka františkovy lázně

Jedním z místních léčivých pramenů je typická františkolázeňská mineralizovaná kyselka Štěpánka. Tento pramen mohou naši hosté využívat nejen k zevní balneologii během léčebných koupelí, ale také k pitné kúře v rustikálním pítku v lázeňském oddělení nebo v lázeňském altánku v našem zahradním areálu. Najdeme ho stejně jako Solný pramen v kolonádě kousek od Aquafora.


Nový pramen : Používá se při chudokrevnosti např. Tento pramen najdeme vedle dvorany Glauberových pramenů v samostatně stojícím pavilonu. Pramen Štěpánka : Dříve se stáčel do lahví jako minerální voda Steffany. Portál pro milovníky turistiky a výletů, kteří mají rádi přírodu, rádi objevují nová, dosud nepoznaná místa, rádi navštěvují historické památky, čerpají inspiraci z výletů jiných turistů, fotografují a navždy si tak zvěčňují svoje zážitky z cest.


Rádi vám v hotelu poradíme, které jsou ty nejúčinnější a přitom nejromantičtější. Františkovy Lázně jsou proslulé svými léčivými prameny – objevte alespoň některé z nich. Lázeňské prameny mají přesně kontrolované složení, teplotu i vydatnost. Jsou účinné zejména při léčení. Františkův pramen je nejstarším známým místním pramenem.


Je znám již od středověku, kdy tzv. Podle blízké obce Slatina byl nazýván Slatinná kyselka nebo také Chebská kyselka. V blízkosti pramene najdete i malé jezírko s vodotryskem.


K procházce městem můžeme využít tzv. Na níže uvedené mapě je vyznačena naše okružní trasa, po níž jsme prošli většinu. Garantujeme využití přírodních minerálních zdrojů z Františkových Lázní, tzn.


COa minerální pramen Štěpánka Pokoje kategorie pokojů (celkem 30) – dvoulůžkový Standard s balkonem, jednolůžkový s balkonem, prostorné pokoje LUX a apartmány se dvěma místnostmi. Byl znám již ve středověku, kdy jej nosičky vody donášely jako stolní vodu do nedalekého Chebu. Hotel Francis Palace se nachází v klidné části Františkových Lázní, mezinárodně vyhledávaného lázeňského města již od dob vlády Františka Josefa I. Křížový pramen je jedním z nejstarších pramenů v Mariánských Lázních. Nehr, který objevil Mariánské Lázně pro svět lázeňství, využíval k léčbě především jeho účinků.


Jedná se o velmi slanou a velmi silně mineralizovanou vodu - obsahuje gramů minerální soli v litru. Foto: Andrea Morkusová. Toto místo ještě nikdo nehodnotil. Rudolfův pramen dostal své jméno po princi Rudolfovi – synovi Františka Josefa I. Přírodní pramen obsahuje větší množství vápníku a je vhodný pro léčbu osteoporózy. Nejvíce se ale využívá u chorob ledvin a močových cest.


Léčí se zde pacienti po infarktu myokardu, s vysokým krevním tlakem, ischemickou chorobou srdeční, pacienti po operacích srdce tj. Léčíme také pacienty s onemocněním cévního systému, s. Pöschmana a chirurga Kubicze objeven Solný pramen. Krátce nato byl objeven i pramen Luční. Na nátlak františkolázeňských vykoupilo město Cheb pozemky, propojilo promenádní cestou oba prameny a vedlo další promenádu k lázním jako spojnici pramenů s obcí. Virus - nevirus, poděbradská příroda se pomalu, ale jistě probouzí do krásy letošního jara.


Přinášíme vám fotky rozkvetlé přírody… i přes roušku, kterou musíme na obličeji nosit, je cítit ve vzduchu jaro na každém kroku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky