čtvrtek 12. března 2020

Měděný kotel na pálení

Výklopné zařízení na pálení pálenky se skládá ztopeniště, na kterém je kotel , a na kotli je nasazen klobouk, který se pomocí uzavírací spony a ouška uzavírací. Na zdejším novém kotli je nad měděnou kotlinou destilační kolona se. Popis poptávky: měděný kotel 1l pro domácí potřebu Popis: - destilační přístroje k pálení slivovice - podle zákona, že si člověk může sám pro sebe vypálit. Mám doma starší měděný kotel a několik trubek, ale bojím se toho. Kolona není na obrázku.


Možné použití - pálení kořalky,zabíjačka,vyvařování trofejí a pod. Aukro Starožitnosti a Umění Starožitnosti Předměty z kovů Pánve, hrnce, kotlíky. Dvouplášťový destilační kotel s výpustným ventilem na tuhá paliva.


Vnitřní měděný plášť tl. Topeniště ocelové nebo nerezové. Standardní chladič vyrábíme z měděné spirály v pozinkované nádobě o objemu 1L. Zařízení na pálení pálenky malé a velké velikosti se skládá z plochy pro topné plynové těleso, nebo topeniště na kterém je kotel , a na kotli je nasazen klobouk, který se pomocí uzavírací spony spojuje. Přes spojovací potrubí se kotel spojuje s chladičem.


Měděný kotel na pálení

V chladiči je spirála, kterou prochází alkohol. Stěny byly použity ze starého kotle, jen vyčištěny a překuty. Dno bylo nově vyhamrováno a také zhotoveno nové uchycení míchadla. Vše provedla firma Hradecký Pacov. Po letech máme zcela nový kotel a těšíme se na lepší konfort destilace.


Pod kotlem se topí plynem. L dodaného kvasu zákazníkem. Kvas se na místě nasává automatickou z přivezených nádob zákazníkem. Kotel v pěstitelské pálenici pojme max. Nabízíme Vám za super nízké ceny kvalitní měděné kotlíky na guláš!


Měděný kotel na pálení

Sklad se nachází na Slovensku. Naše firma se specializuje na výrobu měděných a nerezových kotlů. Kompletní sestava pálenice na elektrický ohřev. Součástí sestavy je měděný kotel 1litrů, nerezový vnější plášť, topná tělesa, pojistná skříň, trubkový nerezový chladič, epruveta.


Pokud jsou měděné trubky hodně špinavé, tak je potřeba něco silnějšího než jen horkou vodu. Na prstu pak tvoří černou špínu s kovovým zápachem. Výsledný destilát je nahořklý až ostrý.


Tuhá paliva a elektrickými topnými tělesy. Měděný kotel na kombinované vytápění. Opláštění kotle nerezové včetně nerezového talířového chladiče a epruvety. Elektrické připojení 400V, plynový hořák za příplatek.


Vytápění pevná paliva nebo plynový hořák. Lze přestavět na destilační kotel. Plnohodnotný kotel na dřevo a peletky neexistuje.


Měděný kotel na pálení

Pokud máte suché dřevo a výhledově také bude, dobrá volba je např. Atmos s přídavným hořákem na pelety. Na dřevo je velmi dobrý, na pelety už trochu méně, pokud ho budeme srovnávat s plnohodnotnými peletkáči.


Zplynovací tryska – kotel na dřevo. Destilační kotel dvouplášťový měděný tl. Cu 28mm, měděný chladič v pozinkované. Protože je kotel dvouplášťový , ohřívá se voda, míchadlo není třeba.


Tak teda dobrý den pánvé. Co vám mám na to řéct vy sa hádáte jaký kotel , já neznám ani jednoho z uvedených výrobců kotlů. Můj názor je ten, že nejvíc záleží jaké kvality je kvas. Když to bude na prd tak z toho uděláte dycky enom jak sa u nás povidá enom hovnovicu.


Za druhé já používám úplně ten nejjednodušší kotel teda měděný a jednoplášťový s. Pálenice se nachází na prosluněné jižní Moravě v Dolních Dunajovicích na ulici Hlavní 9 kde ovoce dozrává za svitu slunečních paprsků a získává tak na jedinečné, plné chuti. Díky tomu, a pochopitelně i naší technologii, je námi vypálená slivovice, meruňkovice či pálenka z dalších druhů ovoce velice jemná.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky