pondělí 23. března 2020

Mateří mřížka langstroth

Mřížka vložená mezi nástavky je ihned vidět a nemusíme dlouho přemýšlet mezi kterými nástavky se nachází. Je dobré ji natřít jinou barvou než máme nástavky a tím se rozdíl ještě zvýrazní. Vnitřní víko s jedním nebo dvěma otvory pro včelí výkluz, případně mateří mřížku či síťovinu při chovu matek a tvorbě oddělků. Může také nahradit mezidno používané ke stejným účelům.


Na mezidně je také možno krmit těstem a pod. V zámoří se používá místo folie a uteplivky. Užíváme cookies, abychom vám zajistili co možná nejsnadnější použití našich webových stránek.


Kovová mateří mřížka vložená do dřevěného rámu. Prodejny v Praze a Radvánovicích jsou v provozu,, expedice a doručování objednávek také. Pokud je to možné, volte prosím platbu předem (online), tak aby byl omezen kontakt při předání zásilky. Mřížky nejsou přirozenou součástí včelího obydlí. Slouží do jisté míry k omezení pohybu včel.


Mají zabránit včelí matce v opuštění prostoru plodiště a tím zabránit zakladení medníku. Správně funkční mateří mřížka má rám ze dřeva nebo plastické hmoty. Dráty probíhají ve směru plástů a jsou od podélných louček rámků (horní nosná loučka a spodní laťka rámku pod ní) vzdáleny 6-mm. Proč jsou nástavky různé výšky a jaké to má výhody a nevýhody. Také o dalších součástech úlu jako je mateří mřížka.


Rozměr je cca 5x 400. Jednoduchá konstrukce neobsahuje nástavky se zářezy a díky včelí mezeře se včely o její zpevnění postarají sami. Mateří (královská) mřížka - kovová. Mřížky jsou vyrobené v několika profilech, například 40x4 42x4 43.


Používám kovovou mateří mřížku v zateplených dřevěných úlech, položenou souběžně přímo na rámky do falců vymezujících pohyb nástavků. Prosím navrhněte z jakého průřezu by bylo nejvhodnější udělat zaramování mateří mřížky, aby tímto se mřížka zvedla nad rámky a tím byla zaručena včelí mezera. Víko má dva větrací otvory překryté mřížkou.


V místech, kde se úl stahuje popruhem má sražené hrany, aby se nepoškozovalo. Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jestli je potřeba k úlu langstrothu zateplené víko, protože ho k langstrothu neprodáváte? Mřížka zabraňuje matce v přechodu mezi plodištěm a medníkem.


Dráty mřížky musí být rovnoběžně s loučkami rámků. Rám vytváří mřížce nutnou včelí mezeru mezi dráty a horními a spodními loučkami rámků. Kovové mateří mřížky (nebo také královské mřížky), které se používají pro oddělení plodiště od medníků, tedy pro rozdělení prostoru, kam matka a trubci mohou a kam se již nemají dostat. Otvory jsou tak velké, aby se jimi dostaly pouze dělnice. Primární využití jako plodiště, možno i jako medník (zejména v USA).


Při této variantě odděleno mateří mřížkou. Při variantě v kombinaci se nepoužívá mateří mřížka. Langstroth 39xkovovýroba zpracování vosku odvíčkování plástů.


Krmítka, výkluzy, mateří mřížky, Apifarm. Podle zákona o evidenci tržeb je prodávající povinen vystavit kupujícímu účtenku.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky