úterý 6. března 2018

Systémová deska nebo fólie

Systémová deska nebo fólie

Pro někoho dilema, pro někoho věc, nad kterou ani nemá cenu uvažovat. Za nás platí rozhodně to druhé, systémová deska - ale pozor, je jich více druhů a ne všechny jsou ideální. Dobře zvolené a správně nainstalované systémové desce se nic nevyrovná, natož odrazová folie , která v podlaze v podstatě nemá co odrážet.


Spojování desek s utěsněním proti tekuté mazanině pomocí krycí fólie s vytvarovanými výstupky, které přesahují desku na dvou stranách. Na systémovou desku s vytápěcími trubkami se uloží dělicí dilatační fólie , která. A použít raději systémovou desku nebo rovný polystyren?


Izolační deska pro podlahové vytápění s montážními výstupky, systém GIACOKLIMA. Separační reflexní folie pokovená hliníkem (systém REFLEX 99) zabraňuje protečení betonu a anhydritové směsi mezi spáry tepelné izolace (tvorbě tepelných mostů). Kvalitní stavební materiály pro střechy, fasády a izolace od největšího prodejce stavebních materiálů v ČR. Kromě systémových desek najdete v nabídce také příslušenství - upevňovací lišty, spony. Dobrý den, ta PE nebo např.


Systémová deska nebo fólie

Je to ochranná fólie tepelné izolace v případě těžké plovoucí podlahy, protože tato podlaha je realizována mokrou cestou. Nikdy jsem se nesetkal s tím, aby kolem sponek k podlahovému EPS něco proteklo nebo to udělalo nějakou neplechu. Zvolit rovnou izolaci nebo systémovou desku na podlahové topení? Společnost GIACOMINI nenabízí desky bez folie. Jakmile uslyšíte: „Pane Kliente, to není problém, to uděláme bez potíží.


Nevýhodou je nutnost pokládky další vrstvy konstrukce a jejch cena. Nejeden zákazník se nás ptal, co je pravdy na tom, že trubka instalovaná bez systémové desky , ale jen na odrazovou. Folie určitě nebude reagovat s EPS. Reflexní vrstva je zbytečná a reaguje s anhydtitem. Nevím jak jste to počítal, ale cenový rozdíl je dost velký.


Systémová deska nebo fólie

Prostě systémová deska je velice předražená izolace, která zhoršuje přestup tepla z trubky do betonu. Druhá nabídka byla díky nižší ceně lákavější. Celková tloušťka desky s výstupky 58mm. Vhodná pro PEX trubky až mm. SYSTÉMOVÁ DESKA pro podlahové topení STYROTRADE s PE FOLIÍ EPS 2- jsou vyráběny z. Vaše cena: 17Kč 16Kč.


Je vhodná pro nejrůznější účely využití a nabízí Vám celou ř. Deska je na povrchu opatřena fólií, která chrání polystyren proti záměsové vodě, působí jako parozábrana a zároveň zvyšuje odolnost desky proti poškození v průběhu stavby. Deska je součástí celkové tepelné izolace podlahy a některé její typy řeší i kročejový útlum. Pokud pomineme, že na sobě nemá fólii, která zabraní drobení desky a znečištění betonu, nebo anhydritu na povrchu tak je zde další nevýhoda.


Systémová deska nebo fólie

Díky tomuto vybrání se cca. Deska je opatřena fólií z EPS proti vniknutí vlhkosti z potěru. Rozteč výstupků desky je 50mm, výška výstupků 17mm.


Když budeme uvažovat přípa že pod topnými trubkami je dostatečná vrstva tepelné izolace cca 200mm, tak stejně musí následovat separační vrstva - buď tedy reflexní fólie (RF) nebo jen nějaký obyčený igelit a nebo systémová deska (SD) s umělohmotným povrchem. Internetový obcho Eshop, nejlepší ceny, dovoz pro celé Cesko, príslušenství pro podlahové vytápění. Tato verze je díky své malé výšce a nízké hmotnosti vhodná pro rekonstrukce starších domů, pro stavby bez použití mokrých procesů. Velkou výhodou je, že po instalaci systému se můžete okamžitě nastěhovat.


Systémové desky pro podlahové vytápění.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky