čtvrtek 29. března 2018

Infračervené topení

Infračervené topení

Právě velká flexibilita regulace topení zajistí vaši optimální tepelnou pohodu, a ještě ušetříte na vytápění, protože topíte pouze tehdy a tam, kde potřebujete. Díky tomu můžete v každé místnosti nastavit jinou teplotu a jiný režim topení během dne či týdne. Základní funkce infračerveného topení spočívá v tom, že sálají infračervené paprsky, které zahřívají předměty před sebou. Co je infra topení a jak funguje.


Díky své cenové dostupnosti a hlavně bezúdržbovému chodu se infra topení těší stále větší oblibě. Infrapanely ohřívající všechny předměty je možné docílit efektu podlahového topení. Infra topení pracuje na principu sálavého vytápění. Náš patentovaný topný článek.


Díky speciálnímu výrobnímu procesu jsme schopni vyrobit topné plochy velmi blízko u sebe. Infrapanel by tedy měl stát či viset na takovém místě, ze kterého bude mít ten nejlepší „výhled“ do místnosti. Vše skladem, dobré ceny a rychlá doprava. Infratopení, přesněji infračervené tepelné záření, je velmi efektivní způsob šíření tepla, část vlnového spektra tepelného sálaní.


Infračervené topení

Tepelná energie se formou elektromagnetického záření přenáší na okolní tělesa (nábytek, stěny, člověka), kde se po dopadu přeměňuje na teplo. Tenké stylové infrapanely mohou vytápět všechny místnosti v domě kontrolovány sofistikovaným systémem centrální regulace na dálku. Podstatou infratopení je sálavá složka topného média. Z převážné většiny dochází u tohoto systému k předání tepla sáláním, které volně prochází vzduchem a teprve ve chvíli dopadu na pevné předměty (stěna, strop, podlaha, nábytek, člověk…), dochází k přeměně na teplo. Sunnyhouse e-shop - topné obrazy, infrapanely, infra topení.


Naše firma funguje na 1 bez jakéhokoliv omezení. Pro člověka jsou nejcennější vlny s velkou vlnovou délkou. Zabýváme se instalací infrapanelů, quartzového topení , podlahového vytápění a tepelnou ochranou venkovních ploch, střech, okapů a potrubí.


Dále dodáváme profesionální topidla, odvlhčovače a ventilátory. Topná folie sálá dlouhovlnné infračervené záření označované jako IR-C s vlnovou délkou 3-1μm bez viditelného podílu světla. Toto vlnění prochází vzduchem bez jakýchkoliv zábran a mění se na tepelnou energii až po dopadu na plochu předmětů, jako jsou stěny domu, nábytek, ale i lidské tělo.


Tepelný efekt je výsledkem emise elektromagnetického záření. Vychází z každého teplého tělesa a je schopno ohřát hmotu ve svém okolí. Obvykle teplá voda, plyn nebo elektrické topení předávají své teplo převážně. Slunečním efektem“, kdy se ohřívají přímo objekty (stěna, nábytek, lidi, atd.) a ne vzduch mezi nimi. Při běžných teplotách fólie se vlnová délka pohybuje okolo mikrometrů či v řádu jednotek až desítek mikrometrů.


Kdy použít infrazážiče nebo infrapanely. Rady a typy pro volbu infrapanelů nebo infrazářiče. Teplo je při vytápění nfračervenými panely FIRST rozmísťováno rovnoměrně od spodní části místnosti směrem ke stropu.


Elektrické infrazářiče pro koupelny. Infračervené vlnové délky, ve kterých vyzařují, jsou větší než u viditelného světla. To neohřívá vzduch, ale přeměňuje se na tepelnou energii po dopadu na předměty, plochy ale i na lidi.


Infračervené topení

Už několik let se na českém trhu objevuje nabídka nástěnných či stropních topných infrapanelů, často provázená tolika superlativy, že to vyvolává spíše nedůvěru. Jak si vybrat podlahové infračervené topení. Obchody s domácími spotřebiči dnes nabízejí tak širokou škálu topných spotřebičů, že jejich volba se stává skutečným problémem. Nejběžnější a nejvhodnější použití jsou ohřívače pracující na infračerveném záření. Také negativní dopad takových zařízení se děje v případě špatné montáže.


Bohužel infračervené ohřívače nejsou pro zdraví zdravé. Nicméně, všechny škody, které popisují, takové přístroje mohou způsobit pouze při dlouhodobém působení na kůži. Tenká ale vysokovýkonná fólie může být nainstalována pod anhydritovým nebo betonovým potěrem, ale díky své tloušťce mm může být instalována přímo pod plovoucí podlahou což je výhodné v případě rekonstrukcí kdy při požadavku na podlahové. Sálání tepla primárně neohřívá vzduch.


Hlavním odběratelem tepla jsou zdi, stropy, předměty a lidé v místnosti. Okolí toto teplo absorbuje a následně ho sekundárně zpět předává do místnosti. Stropní panely ECOSUN využívají principu sálavého vytápění (tzv. infračervené vytápění). Jedinečná povrchová úprava a rovnoměrné rozložení teplot na povrchu panelu zajišťují předání maximálního podílu tepelné energie právě formou sálání, naopak konvekční složka je potlačena na minimum.


Zdravím všechny, my se taky definitivně rozhodli pro topení pomocí infrapanlů, akorát teď řešíme výběr toho správného dodavatele. Momentálně máme nabídky panelů od Welliny a Heatwellu. Na Wellinu jsem zatím slyšela (resp. četla) jen chválu a našla poměrně hodně referencí a realizací, které se dají prohlédnout apod. Hledáte nejlepší otopné těleso do koupelny?


Infračervené topení

Na plné čáře vyhrává koupelnový topný žebřík. Díky topné tyči do žebříku s termostatem budete mít teplo v koupelně v přesně nastavený čas. Vyberte si rychle podle parametrů na FAVI.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky