pondělí 19. března 2018

Bojler recenze

Kromě již zmíněných typů využití se dále dělí na elektrický bojler , případně kombinovaný bojler , který může ohřát vodu i jinak než elektřinou, například plynem. Obecně platí, že je lepší zvolit bojler s vyšším objemem, než je požadované minimum. Rezerva by ovšem neměla být příliš veliká, jelikož jinak může dojít ke zbytečnému plýtvání energie ohřevem mnoha litrů vody. Zároveň platí, že čím více vody, tím déle trvá ohřev.


Jaký je nejlepší bojler?

Recenze a test kvalitních bojlerů dle naší redakce a jak ho vybrat. Srovnání, vítěz testu, nejprodávanější modely. Klíčový článek našich domácností, v rodinných domech zajišťuje patřičný komfort, umožní ohřát vodu během krátké chvilky a sprchovat se, co zrovna hrdlo ráčí.


Tento bojler je vhodný pro uživatele, kteří preferují rychlejší ohřev spíše menšího množství vody. Další výhodou je eventuální možnost horizontálního či vertikálního umístění bojleru. Ty vznikají v případě, že je bojler umístěn více než metry od odběrného místa.


Protože ne vždy je možné mít bojler tak blízko odběrného místa, můžete to řešit o malé průtokovým ohřívačem, případně kvalitní izolací potrubí. Praktické je umístit bojler do koupelny, případně do kuchyně či spíže.

Jedná se o technologii elektrického ohřevu vody, společně s velkým objemem tak jdou ruku v ruce vyšší náklady na provoz. Mezi jeho přednosti relativně velký objem (1litrů). Avšak jeho objem není přehnaně velký, díky čemuž ohřev (byť i menšího množství vody) netrvá příliš dlouhou dobu.


Takzvaný kombinovaný bojler umí využívat dva odlišné zdroje energie, s jejichž pomocí dochází k ohřevu vody. Tento typ dokáže být zdrojem teplé vody ohřívané ještě dalším zdrojem, což je dobré k tomu, že když jeden vypadne, o teplou vodu nepřijdete. Pro ostatní bude ideální bojler 100l, bojler 120l či zařízení s ještě větší kapacitou. Například bojler Dražice, který doporučujeme níže. Máme kombinovaný bojler , ale používáme jen eletriku, topíme plynem plynař nám to nedokázal udělat tak, aby mělo topení přednost (prý to nejde), takže jsme mrzli, hlavně, že bojler se neustále každou chvíli spínal bez ohledu na to, že dle termostatu u topení, se mělo sepnout topení.


Naše hodnocení a závěr. Jeho hlavní výhodou je bezesporu objem 1litrů, díky němuž je uživateli umožněn ohřev velkého množství vody (typicky je vhodný pro koupelny s vanou). Průměrná spotřeba mi vyšla na kwh za den (noční proud). Bojler Dražice OKCEV 1hodnotíme pozitivně. Nájemníci bytů si za ni pořádně připlácejí, majitelé rodinných domů musí mít bojler , jeho provoz patří k nejdražším položkám mezi výdaji za elektřinu.


Pokud tedy zrovna nevyužívají služeb slunečních paprsků. Dobrý den,chci se zeptat zde někoho zda má v provozu bojler s vestavěným tepelným čerpadlem,celkový dojem,efektivita,úspora apod.

Než jsem jej zapojil, tak jsem u starého bojleru (1l) měřil spotřebu cca dnů. Poradíme vám jak vybrat bojler a dáme vám tipy na nejlepší bojlery dle hodnocení uživatelů a dalších kritérií. Po zapojení nového bojleru (1l) jsem opětovně měřil spotřebu v režimu Green (pouze ohřev přes tepelné čerpadlo) a průměrná spotřeba za den mi vyšla. Testování a recenze bojlerů. Její přívod bývá problémem především u majitelů domů, kteří pro její zajištění potřebují speciální přístroj – ohřívač vody neboli bojler.


Kvalita vody je také zaručena, a to jak pro průmyslové provozy, šatny sportovců nebo rodinné domy a rekreační chaty. Přečtěte si nejen krátké recenze nejlépe hodnocených bojlerů v našem testu (na základě porovnání důležitých parametrů jednotlivých modelů, výsledků testování a také uživatelských zkušeností), ale i návod jak vybrat vhodný bojler , který bude vyhovovat jen a jen vašim potřebám. Bojlery a ohřívače vody Vybíráte vhodný bojler do své domácnosti nebo firmy?


Jsme si jisti, že si u nás vyberete.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky