úterý 12. prosince 2017

Tepelné čerpadlo k bazénu zkušenosti

Tepelné čerpadlo k bazénu zkušenosti

Tepelné čerpadlo - zkušenosti z praxe 14. Důvodů, proč si lidé pořizují tepelná čerpadla, bývá několik, ale vždy je mezi nimi na prvním místě úspora nákladů a uživatelský komfort. TČ zapínáno cca v hod dopoledne, vypínáno v hod. Celková spotřeba TČ byla za tuto dobu 8kWh (není v tom započítáno oběhové čerpadlo filtrace, jehož spotřebu změřím později). Při nákupu tohoto čerpadla nabízí prodejce zdarma odvezení a instalaci k bazénu.


V testu měření spotřeby el. Ohřál vodu za nejkratší dobu a měl nejnižší spotřebu energie. Kladně hodnotíme i nejnižší hlučnost.


Prostor výměníku je zde oddělen a izolovaný. Prosím o zkušenosti s tepelným čerpadlem. Mám nadzemní bazén (s nafukovací obrubou, cca kubíků). Solární panel vyhřeje vodu jen při dlouhodobě hezkém počasí a po jedné chladné noci je teplo pryč.


Pomůže mi tepelné čerpadlo udržet teplou vodu (např. když bude v chodu přes noc)? Rád bych udržel teplotu vody nad. Bazénové tepelné čerpadlo NORM KW nabízí vysoké úspory energie oproti tradičním metodám ohřevu bazénu.


Jaké vhodné čerpadlo a za nějaký levný peníz by jste mi doporučili. PRODLUŽTE SI LÉTO V BAZÉNU ! Navyše to tepelné čerpadlo je naozaj žrút elektriky a musí ísť. Ahoj, pozri, ak mas bazen umiestneny tak, ze nan svieti slnko. My sme kúpili minulý rok, ale náklady netuším.


Tepelné čerpadlo k bazénu zkušenosti

Má cenu koupit si teď na podzim k bazénu tepelné čerpadlo , a prodloužit si tak ještě koupací. Podělte se o zkušenosti , jak s ním bojovat. KW bazén krásně vyhřeje,ale bojíme se kolik projdeme elektřiny aby jsme na konci roku až se bude platit nebyli překvapení vysokou částkou. Tak bych se prosím chtěla zeptat kdo vyhřívá bazén pomocí čerpadla jak to finančně bylo navýšené.


Ako si vybrať tepelné čerpadlo. Vyberte si zo širokej ponuky vysokokvalitných japonských tepelných čerpadiel Panasonic Aquarea. Pri výbere je dôležitý optimálny výkon pre vašu domácnosť. Poradíme vám s výberom.


Pomocí komprese a expanze dochází k přeměně energie na vyšší teplotu, která ohřívá bazénovou vodu. Funguje na obdobném principu jako chladnička nebo klimatizace – pouze obráceně. Jak vybrat správné tepelné čerpadlo ? Nejdůležitější je samozřejmě velikost bazénu. Pokud se ale velikost vašeho bazénu blíží limitu čerpadla a vy preferujete opravdu teplou vodu na koupání, doporučujeme raději zvolit o něco silnější tepelné čerpadlo. Tepelná čerpadla BRILIX od Albixonu dokáží vodu ohřát i ochladit podle Vašich představ a prodlouží tak koupací sezónu až o několik měsíců.


Pokud je léto, kdy jsou běžně - 38°C, tak se v bazénu bez ochlazení uvaříte. Takže za mě určitě tepelné čerpadlo s funkcí ochlazování. Alebo TČ vypneš manuálne a filtrácia beží ďalej zase sama. KW k bazénu 3×7m, bazén krásně vyhřeje ale bojíme se kolik projdeme elektřiny aby jsme na konci roku až se bude doplácet nebyli překvapení vysokou částkou.


A to nielen v lete, ale aj. Bazén stál na pískovém podloží a starém koberci, který funguje také jako tepelný izolant. Proudění vody pohánělo výkonné čerpadlo o hodinovém maximálním.


Došli jsme k závěru, že pro vytvoření dostatečně teplé vody v bazénu , je daleko účinnější a jednodušší použít běžně dostupné tepelné čerpadlo.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky