pátek 22. prosince 2017

Serizeni svetlometu

Oslnila vás někdy světla protijedoucího vozu, nebo jste si všimli, že vaše vlastní světla neosvěcují silnici přímo před vámi? Pokud za jízdy vidíte jen stromy u cesty, nebo na vás neustále blikají a troubí protijedoucí řidiči, je to nejspíš. Správné nastavení světel je jedním z významných prvků bezpečnosti, proto by se nemělo brát na lehkou váhu. K pravidelné údržbě automobilu je tedy vhodné zařadit i údržbu světlometů. Světlomety je třeba mít seřízeny tak, aby svitily tam kam Vy potřebujete, ale aby neoslňovaly protijedoucí řidiče.


Funkční a správně seřízené světlomety jsou pro bezpečnou jízdu důležité ze dvou důvodů. Správné seřízení světlometů je velice důležité pro bezpečnost silničního provozu. Přesné seřízení lze provést jen pomocí speciálního seřizovacího přístroje. Od svého založení stojí AUTOFIT na hodnotách, kterými jsou kvalita, odbornost a osobní přístup.


Emise byly měřeny nezávislými odborníky pomocí metodiky RDE (Real Driving Emissions) v silničním provozu. V dnešní době již většina výrobců vozidel preferuje u světlometů polykarbonát namísto skla. Ten snižuje hmotnost vozidla, je bezpečnější a umožňuje výrobu světel prakticky v jakémkoliv tvaru. Ale ta STK se mi líbí, byl jsem tam odvézt auto matce (seat) a tam to seřídili za pár vteřin jen tak něčim pokroutil a hotovo, nastaveno.


Jeď na STK,mají tam regloskop,a udělají Ti to zdarma,jednoduše,a dobře. Jestli si myslíš,že to seřídíš lépe bez něj,tak asi těžko,ale pokusit se můžeš,avšak seřizuj to při nastavování naklápění na nulu. Seřízení geometrie světlometů Proč je potřeba seřídit světla na autě? U vozů starších let, ale náhodně i mladších může dojít k nežádoucímu efektu stárnutí světlometů. Pokud pozorujete sníženou viditelnost nebo máte zprávy o tom, že “oslňujete”, pravděpodobně je se jedná o jev způsobený vlivem špatného stavu geometrie světlometů.


Seřízení sklonu předních světlometů provádíme pomocí kalibrovaného regloskopu a to jak klasických halogenových, tak xenonových a led světlometů. Vidět a být viděn“, která je zaměřena na bezplatnou kontrolu a seřízení světlometů motorových vozidel. Akce je souběžně doprovázena preventivně osvětovou kampaní BESIP-u ve spojení s Mezinárodním sdružením optiků a optometristů „Vidíš skvěle. Cena seřízení začíná od 3Kč za obě světla.


U vozidel s halogenovými světlomety se nastavování sklonu světlometů provádí ručně, zpravidla otočným voličem umístěným na přístrojové desce. Vozidla vybavená světlomety s xenonovými výbojkami však musí mít automatickou regulaci sklonu světlometů a ostřikovače světel. Nastává podzim, někteří svoje stroje schovají do garáží až do jara, jiní dají do bundy teplou vložku a jezdí dál, dokud není sníh a náledí. Kontrola a seřízení správné funkce a intenzity světlometů pomocí regloskopu.


Hledáte spolehlivou firmu a potřebujete seřídit světla? Máme pro Vás v našem nezávislém katalogu firem výpis všech firem, které se službě seřízení světlometů věnují. Vyberte si tu nejlepší Vámi hledanou firmu a dejte své vozidlo do rukou profesionálů ve svém oboru. Profesionální regloskopy pro přesnou kontrolu, měření a seřízení světlometů vozidel vybírejte na našem e-shopu. Zdar pani, mam mensi problem s mechanickym zoradovanim praveho predneho svetlometu.


Serizeni svetlometu

Parabola sa pod mensim tlakom prstov v oblasti stelovacej sruby velmi pobybuje. Takéto meranie z tejto vzdialenosti múra od stojiska je takmer na 9 dokonalé aj pri SUV kombajnoch či traktoroch, lebo výška horizontálneho orezu sa geometricky dostáva do správneho vógrisu s odstupom vzdialenosti, aby horizontálne zrezaný lúč neoslňoval vodičov ani vo Ferrari či Lambách sediac riťou takmer na vozovke. Pneubazar U Nás přeje všem řidičům bezpečnou jízdu na našich pneumatikách. Pro naše zákazníky jsme ve dvou provozovnách, ve Velkém Beranově a Velkém Meziříčí, již více jak let.


Jakou máte zkušenost s nastavením světlometů. Pokud skloním při tlumenejch tak, abych něco viděl, tak na mě hodně blikaji, pokud to dám abych neoslňoval, moc toho nevidím. Než napíšete dotaz, přesvědčte se, zda už nebyl zodpovězen dříve. Nezakládejte nová témata, existuje-li stejné nebo příbuzné. Jak správně pečovat o světla vašeho vozu, jak a kdy je vhodné vyměnit žárovky a jaké jsou pro váš vůz nejvhodnější nám poradí Tomáš Svoboda z Auto ESA.


Serizeni svetlometu

Ahoj,mám stejný problém,světla mi svítí vysoko a auta na mě blikají. Mašinu mám krátce,ale abych se hnal zrovna kvůli tomu do Yamahy se mi zrovna nechce,kdyby to byla větší závada,tak neřeknu. Páni, ja teda neviem o čo tu ide, ale na 1nemám reguláciu sklonu svetlometov.


Neviem či je to (aspoň v rámci možností ) normálne alebo sa pánom Talianom na montážnej linke proste nechcelo, ale v interiéri to koliečko nikde nie je.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky