pátek 29. prosince 2017

Odrazová folie za kamna

Ta folie ovšem je napěněna PUR vrstvou. Ta teplotám nad 1stC neodolá. Doporučuji plochu za kamny vystěrkovat a přebrousit a nalepit disperzí klasický staniol. Pokud by se sehnal tenký hliníkový plech,ten by byl ideální. Já mám na podobné aplikace použitou tiskařskou folii.


Z rubové strany je to výborná odrazová plocha. Omezuje ztrátu energie skrz zeď tím, že odráží tepelnou energii zpět do místnosti. Jde o to, že folie za radiátor může být označená nejenom jako odrazová , ale také jako izolační. Zastává tak dvě funkce najednou.


Tloušťka se může lišit a samozřejmě platí, že čím je vyšší, tím lepší tepelně izolační vlastnosti fólie má. NMC Nomareflex skládaná izolační folie za radiátor. Izolační odrazová folie za radiátory snižuje náklady na vytápění prostoru. Vrstva polystyrenu tloušťky 3mm s hliníkovou folií. Lepí se na zeď disperzními n. Tesa fólie za radiátor omezuje tepelnou ztrátu do zdiva tím, že odráží tepelnou energii zpět do místnosti.


Thermoflex - tepleně izolační fólie je reflexní, tepelně izolační fólie, která je vyrobena na základě polyethylenové pěny a reflexní vrstvy. Tato speciální fólie slouží zejména jako reflexní štít, který nalepíme oboustrannou kobercovou páskou na stěnu za tepelné radiátory, nebo kamna , či sporáky. Reflexní alu fólie umístěná za topení odrazí až vysálaného tepla zpět do místnosti. Hliníková fólie izoluje stěnu za topným tělesem a tím zabrání odvodu tepla stěnou.


Využijete jí i pod plovoucí podlahy, koberce i lina, jako izolaci střech nebo za okno Vašeho vozu jako ochrana proti slunci. Norma to umožňuje za předpokladu, že fólie bude překrytá kovovou zemnící sítí. Druhá podmínka je zapojení přes proudový chránič.


Uhlíkovou fólii je pak nutné zalít potěrem (například beton) nebo zakrýt systémovou deskou (například fermacell). Je to z důvodu, že nelze přímo na uhlíkovou fólii lepit dlažbu. Zatímco naše gumové těsnění v profilech pomáhá minimalizovat energetické ztráty u oken a dveří, izolace za radiátorem zajišťuje, že se teplo, které by jinak uniklo zdí za radiátorem, odrazí zpátky do místnosti. Jde o to přimět stěnu za topením, aby nám teplo nebrala, nepohlcovala ho, ale aby ho odrážela do místnosti.


Problém je to především u nezateplených budov se špatnou izolací. Do určité míry lze nápravy dosáhnout amatérským polepením stěny staniolem (lépe ale alobalem), nebo speciálním nátěrem, protože nějaký prostředek by měl teplo do místnosti vracet. Prodám trubky pro podlahové topení pex-al-pex 16xBalení po 100m (10bar 80°C - 6bar 90°C)s kyslíkovou barierou.


Příchytky do polystyrenu dlouhé 5cm (balení 100ks) za 100Kč. Odrazová hliníková folie s rastrem (v balení 50m2) za 690Kč. Rozdělovač kompletní na 4-okruhů.


Odraz tepla až Druhá strana fólie tvořena z PE. Druhou stranu stříbrné nebo zlaté reflexní fólie tvoří PE povrch. Ochraná zástěna s nohami pro postavení.


Odrazová folie za kamna

Krby, krbová kamna , krbové vložky, kachlová kamna a další sortiment pro pohodlné vytápění vašeho domova najdete za nejlepší ceny na topenilevne. Pro nákup v tomto internetovém obchodě povolte ve svém prohlížeči JavaScript.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky