úterý 26. prosince 2017

Jak ušetřit za topení

Jak ušetřit za topení : Nejvýhodnější palivo ze všech je… Náklady na vytápění tvoří jednu z nejvýznamnějších položek rozpočtu českých domácností. Razantně snížit tyto výdaje lze nejen volbou správné metody topení , ale také investicemi v řádu stokorun a zejména hospodárným chováním. Je to první věc, kterou byste ve snaze ušetřit za topení měli udělat. Pokud těsnění neslouží, vyměňte ho,“ radí Ivan Noveský, předseda Institutu pro energetiku. K rychlé výměně se hodí například samolepicí těsnění, které zvládnete nainstalovat za pár minut, nebo termoizolační fólie, která se lepí na sklo oken.


Jak ušetřit za topení

A vám se možná před očima vybavila poslední faktura, kterou jste za minulou zimu museli zaplatit. Letos ale může být všechno jinak. Právě na topení se totiž dá snadno ušetřit. A nemusíte kvůli tomu ani pořizovat nová okna nebo měnit radiátory.


Není tajemstvím, že trendem dneška jsou vyšší teploty v pohodlí domova než dříve. Průměrnou požadovanou teplotou běžného Čecha v domácnosti je 22°C. To je o několik stupňů více než bylo zvykem v dobách minulých.


Pokud v místnosti nejste nebo spíte, není potřeba mít topení zapnuté na vysoký stupeň. Abyste se dobře vyspali, je vhodné mít v místnosti teplotu okolo 18°C - 20°C. Vyšší teplota spánek narušuje. Ušetříte a ještě se dobře vyspíte.


Jak za topení ušetřit co nejvíc a zároveň mít doma příjemnou pohodu? Dost pro to můžete udělat vy sami, a to bez větší námahy. Jsme uprostřed zimy a vy už se teď děsíte účtů za teplo? Nenápadně utahujete kohoutky u radiátoru a oblékáte tlusté svetry?


Jak ušetřit za topení

Nic takového dělat nemusíte! Topení ve starších bytech v činžovních domech je velmi často řešeno starými vafkami. Mají své výhody a moderní topidla jsou dokonce úsporná. Přesto je mnozí obyvatelé mění za kotel na plyn. S novým rokem přichází i tradiční zdražování, které se dotýká i nákladů na elektrickou energii.


Ta v moderní domácnosti pohání většinu zařízení a spotřebičů a představuje obvykle výraznou položku rodinného rozpočtu. Více než polovina nákladů na energie v domácnosti jde na topení. Takže se rozhodně vyplatí udělat před zimou pár opatření, abyste se při jarním vyúčtování nemuseli hroutit. Nebudeme vám radit, abyste stáhli topení a od října do dubna se doma třásli zimou. Tyhle tipy a triky by měl znát každý, jenže osvěta pořád ještě trošku pokulhává.


Jak ušetřit za topení

Mají výkon kW, zadní i horní vývod kouřovodu a pohodlné ovládání díky funkci Easy Control. Nejsnadnější cestu k úsporám představuje kvalitní topné zařízení. Vyplatí se proto zvážit základní investici do skutečně kvalitního, moderního, výkonného kotle. Ten totiž uspoří až třetinu energie. Hodně nákladů na topení plynem či elektřinou ušetří také krbová kamna jako doplňkový zdroj tepla.


Pět ra jak ušetřit za topení 20. Nechat zateplit dům, pořídit kvalitnější okna či vyměnit celý topný systém za úspornější - na to už není čas.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky