středa 8. listopadu 2017

Rozdělovač sběrač topné vody

Modulový systém s volitelnými rozměry rozdělovací a sběrné komory, dimenzemi jednotlivých výstupů a jejich roztečí. Závitové či přírubové ukončení výstupů, dodávka s nosnými nohami nebo konzolové provedení. Jaký směšovací rozdělovač lze použít pro podlahové vytápění v případech, kdy je zdrojem vytápění tepelné čerpadlo THERMIA? Stále častěji se při instalacích podlahového vytápění setkáváme s nevhodně zvolenými a následně použitými typy mísicích sestav, které mají zabezpečit odpovídající teplotní regulaci otopné vody podlahového vytápění.


Vyrovnávače tlaků dynamicky vyrovnávají tlaky v topném systému, způsobené různými průtoky čerpadlových skupin a kotle. Tělo topné vody – je osazeno průtokoměry, automatickým odvzdušňovacím. Kombinovaný rozdělovač - sběrač RS je ocelové svařované těleso, které v sobě zahrnuje dva prvky otopné soustavy - rozdělovač a sběrač.


Ocelové svařence slouží k nejrůznějším účelůrozdělovače k rozdělování topné vody do jednotlivých. Filtrace pitné vody , Filtrace topné vody , Kohouty plynové. Tělo vratné vody – je osazeno uzavíracími ventily, výstupním kulovým kohoutem 1“, automatickým odvzdušňovacím ventilem a vypouštěcím ventilem ½“.


Po uvolnění červené pojistky, směrem nahoru, provedeme regulaci za. Přívodní a vratné potrubí se napojí souběžně do kombinovaného rozdělovače, čímž se výrazně zjednoduší vedení potrubí v kotelnách. Sběrač a nádrž fungují na principu spojených nádob.


Sběrač (okapový filtr) a vtok do nádoby musí být ve stejné výšce. Pokud umístíte sběrač výše, nádoba přeteče. Každý sběrač je vybaven mechanickým uzávěrem. Když ho uzavřete, dešťová voda do nádoby nepoteče.


Oceníte hlavně v zimním období. Dodání zboží ve většině případů do hod od objednání. V případě nadrozměrných zásilek je doba hod.


Připojení G 1“ M k čerpadlovým skupinám, ke kotli 1“ M. RS kombinovaný rozdělovač - sběrač. Slouží k rozdělování topné vody do jednotlivých větví topného okruhu a také k jejímu sbírání. GRAF Sběrač dešťové vody se samočistícím filtrem. K rozdělovači a sběrači jsou připojeny.


Rozdělovač sběrač topné vody

Nerezový rozdělovač COSMO je vybaven ručním hřebenovým regulátorem průtoku, dále napouštěcím a vypouštěcím kohoutem a kulovým kohoutem na každé topné větvi. Obsahuje 2x úchyty, nerezový rozdělovač s regulačními průtokoměry, nerezový sběrač s uzavíracími ventily osazené ručními hlavicemi (možno osadit termopohony pro regulaci), 2x automatické. Zajišťuje rozvod topné vody do jednotlivých topných okruhů. Jak již psal fugas, tak mám podobný problém. Pokud je ventil ve zkratu otevřený, tak vratná přisávala do kotle horkou vodu (viz červené šipky), a dlouho trvalo, než se topná voda ohřála.


Při zavření ventilu, se doba ohřátí vody zkrátila řádově o desítky minut (při zatápění). Regulace teploty topné vody pro systém podlahového vytápění je zajištěna ventilem R2s namontovanou termostatickou hlavou R462L, která má oddělené čidlo v jímce rozdělovače podlahového vytápění. Meibes a Flamco – vaši partneři ve vytápění a chlazení. V Meibes už let vyvíjíme kvalitní produkty pro systémy vytápění a přípravu teplé vody umožňující snadnou a modulární montáž a splňující soudobé požadavky na energetické normy a účinnost.


Rozdělovač sběrač topné vody

U teplovodního podlahového vytápění zajišťuje rozvod topné vody do jednotlivých topných smyček, u rozvodu k otopným tělesům jejich připojení samostatným vlastním přívodem. Je možné, že máte podlahový rozdělovač s trojcestným ventilem, špatně nastaveným čerpadlem v podlahovém rozdělovači a špatně nastaveným čerpadlem v topné zóně (kotli), které přetlačí čerpadlo v rozdělovači a topná voda z kotle se dostává (míchá) do vratné z podlahového topení. V budovách s podlahovým vytápěním je podlahový rozdělovač a sběrač , na kterém již mohou být nainstalovány plovákové průtokoměry pro seřízení průtoku jednotlivými okruhy. Je tedy nutno vyřešit přívod topné vody dle momentálního požadovaného výkonu otopné plochy.


Rozdělovač a sběrač z masivních mosazných profilů.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky