pondělí 13. listopadu 2017

Jak vyčistit klimatizaci v autě

Pak je důležité vědět jak správně používat a čistit klimatizaci automobilu. Udělejte něco pro své zdraví. Zápach z klimatizace v autě je ukazatelem zanedbávání jejího čištění. Nevyčištěná klimatizace je ideálním místem pro růst bakterií a plísní. Odborníci proto doporučují aspoň dvakrát ročně klimatizaci vyčistit a vydezinfikovat.


Protože v systému klimatizace může docházet k samovolnému úniku chladiva, je třeba si nechat klimatizaci v servisu odborně zkontrolovat. Jak vyčistit klimatizaci v autě. To všechno může potkat řidiče a posádku automobilu, který má špinavou klimatizaci a zanesený kabinový filtr. Proč je důležitá péče o klimatizaci ? Zanedbání péče o klimatizaci může vést v extrémních případech k vážnému poškození vozu.


O nedostatečné desinfekci (způsobuje zvýšený výskyt plísní, bakterií a zápachu), která ovlivňuje zdraví lidí uvnitř auta, ani nemluvě. Jak poznat, že klimatizace nefunguje správně? Návod na vyčištění klimatizace pomocí jednorázového spreje. This feature is not available right now. Please try again later.


Právě na to se zaměříme na následujících řádcích, které věnujeme čištění interiéru auta v domácím prostředí. Klimatizace - jak nejlépe vyčistit ? V opačném případě můžete tento systém nainstalovat dodatečně, protože v horkém a plynulém počasí se řidič a cestující bez takového zařízení pohybují ve vozidle poměrně obtížně. Příslušný majitel automobilu nejen potřebuje vědět, jak vyčistit toto zařízení, ale také jak doplnit palivo do klimatizace v autě.


Pokud zápach přetrvá je potřeba vyčistit hloubkově. V létě dostává interiér auta zabrat, ať už děti vozíte, nebo ne. Proto jsme pro vás dali dohromady pár tipů na to, jak vyčistit interiér auta, díky kterým mu vrátíte předprázdninovou slávu, a to za použití věcí, které najdete doma.


Jak se starat o klimatizaci ? Nejméně jednou ročně nechte klimatizaci vyčistit a zkontrolovat. Vypínat ji už chvilku před tím, než zhasne motor vozidla, aby měl čas oschnout její výparník. Cena byla 70- bez DPH plus ještě cena čistících prostředků.


Ovšem potřebuji ji vyčistit - když klimatizaci vypnu, je cítit. Takový kyselý, nepříjemný odér. Do čištění se však můžeme pustit i svépomocí a při dodržení základních pravidel a rad dosáhneme velmi dobrého výsledku. Jde to jednoduše a levně.


Látková sedadla patří v automobilech k těm nejrozšířenějším. Na rozdíl od těch kožených jsou levnější, v létě se zbytečně nerozpalují a pes vám je nepoškrábe. V případě, že se blížíte ke konci cesty, je dobré klimatizaci vypnout zhruba minut před dojezdem.


Provozujete-li vůz intenzivněji (nájezd například 5km a více), doporučujeme klimatizaci vydezinfikovat 2x ročně. Cítíte-li i jen nejmenší náznaky zápachu, je již nejvyšší čas klimatizaci vyčistit. Jak na čištění a dezinfekci klimatizace v autě ? Proto klimatizaci vždy vypněte ještě dříve, než dojedete do požadovaného cíle. Jedině tak vaše klimatizace vydrží plně funkční po několik dalších let. Tady už klimatizaci spustíte.


Nevhodně nastavená klimatizace vám může zadělat na zdravotní problémy– počínaje bolestí hlavy a konče angínou. Jak ji tedy nastavit opravdu správně? Teplota v autě by v optimálním případě měla být nižší o zhruba 5°C než teplota venku. Zanešená klimatizace auta je rájem pro nebezpečné mikroorganismy, nepříjemný zápach nevyjímaje. Ve výparníku klimatizace se totiž hromadí vlhkost, která je živnou půdou právě pro nejrůznější bakterie a plísně.


Pokud klimatizaci jednou ročně nenecháte vyčistit , pak vám může způsobit rýmu, kašel, bolest hlavy, únavu, zánět průdušek nebo plic. Za tím vším stojí prach, bakterie a hlavně plísně, které se v auto klimatizaci usazují a mohou se snadno rozmnožit. Pokud je tedy venku například 30°C, nenastavujte na klimatizaci nižší teplotu než 25°C. Pokud v autě trávíte delší čas, lze teplotu postupně snižovat na vám komfortní hodnotu, ale když víte, že budete vystupovat, zase teplotu postupně přibližujte okolní teplotě.


V některých evropských zemích byla donedávna součástí její povinné výbavy, někde stále ještě rouška povinná je. Je to nouzové řešení, ale když vám usedá do auta někdo bez zakrytých úst a nosu, je to lepší než nic. Odborníci doporučují minimálně dvakrát do roka klimatizaci pořádně vyčistit a vydezinfikovat.


Dezinfekce klimatizace odborným servisem však není zrovna levná záležitost. Nyní si můžete klimatizaci vydezinfikovat sami. Bez ohledu na to, jak často v autě sedíte, se na sedačky chytá velké množství nepořádku. Pro tento typ nečistot proto použijte speciální přípravky určené přímo na sedačky.


Možná by vás ani nenapadlo, že dokonce existují přípravky na odstranění takových skvrn, jako jsou sliny vašeho psího mazlíčka, rozhodně je oceníte.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky