čtvrtek 23. listopadu 2017

Návratnost kondenzačního kotle

Pokud bych kotel měnit musel, tak by pochopitelně návratnost vyšla příznivěji (započítal bych jen rozdíl mezi cenou kondenzačního kotle a běžného kotle srovnatelné kvality). Také je dobré si uvědomit, že čím nižší spotřebu energie máme, tím delší vychází doba návratnosti investic do vytápěcích zařízení. Což odpovídá zhruba čtvrtině ceny nového kondenzačního.


Klasický závěsný kotel s průtokovým ohřevem užitkové vody o výkonu kW koupíte za. Při instalaci kondenzačního kotle je vždy důležité zajistit optimální nízkoteplotní spá aby se voda vracela do kotle co nejstudenější. Pomocí kondenzační techniky využíváte zdroje energie jako zemní plyn, topný olej nebo zeolity nejefektivněji.


Vaillant má za sebou přes 1let zkušeností s. Platí: pokud kondenzační kotel budeme provozovat do zhruba °C topné vody na výstupu z kotle, pak. Kondenzační kotle pracují s nižší teplotou vody v radiátorech. Vše za předpokladu kvalitně zpracovaného kondenzačního kotle využívajícího uzavřenou spalovací komoru, přetlakové spalování a speciální kondenzační výměník. Zákazníci si kladou otázku, zda se vyplatí větší počáteční investice do kondenzačního plynového kotle.


Provoz kondenzačního kotle je však mnohem úspornější a čistší. Nižší spotřeba energie, vyšší výkon a návratnost počáteční investice, jsou důvody, proč si je vybírá stále více a více zákazníků. Rychlá návratnost počáteční investice Díky úspoře plynu se náklady na kondenzační kotel mohou vrátit už do let. Není potřeba zděný komín Při pořizování kondenzačního kotle nebudou zapotřebí doplňkové náklady v podobě stavby zděného komína. Komín navíc nemusí být ani vyvložkovaný nerezovým plechem.


How to Build a HINGED HOOPHOUSE for a Raised Bed Garden - Duration: 17:02. Tepelné čerpadlo je zdroj tepla, ale zároveň je to také finanční investice. Návratnost tepelného čerpadla. Proto je důležité vědět, zda se vám peníze investované do tepelného čerpadla vrátí a zda má tato investice pro vás odpovídající návratnost. Investice do kondenzačního kotle Buderus se opravdu vyplatí.


S tímto výrobkem budete velmi spokojeni, pokud. V současnosti je plynový kondenzační kotel nejčastěji využívanou technologií k vytápění rodinných domů zemním plynem. Zjišťovali jsme, proč a zda se vyplatí do něj investovat.


Správný výběr kotle Kotel je správně zvolen tehdy, když se využívá téměř celý rozsah jeho výkonu. Má-li kotel nižší výkon, než je potřebné, prostor se nevytopí. PLYNOVÉ KONDENZAČNÍ KOTLE : ARISTON, BUDERUS, BRÖTJE, IMMERGAS, PROTHERM, VIESSMANN.


Návratnost kondenzačního kotle

Výměnou starého kotle za nový ušetříte na nákladech za plyn a zároveň zvýšíte tepelný komfort. Plynové kondenzační kotle ,mají nerez spalovací komoru,takže je. Vypočítejte rozdíl pořizovacích nákladů mezi kotlem kondenzačním a. Kč, tedy návratnost kondenzačního zařízení bude v rozmezí - let.


Ve prospěch kotle hovoří také vysoká průměrná účinnost, která se pohybuje v rozmezí 95–1procent. Výhody a nevýhody kondenzačního kotle. Reklamním trikem výrobců kotlů bývá uvádění návratnosti kondenzačního kotle pouze ve vztahu ke starému neúspornému plynovému zdroji, srovnání kondenzačního a běžného nového kotle se většinou neuvádí. Zjistili bychom totiž, že kondenzační kotel je oproti běžnému novému úspornější přibližně o až.


Na první pohled tím, že je jejich hořák umístěn na horní části kotle a naopak spalinové hrdlo je ve spodní části. I když je jeho cena vyšší než u klasických kotlů, návratnost díky úspoře za plyn je poměrně rychlá. Záleží pouze, s jakou technickou úrovní standardního výrobku provedeme toto porovnání.


Například u propanu je při současných vysokých cenách ropy návratnost investice do kondenzačního kotle necelé roky, u zemního plynu se pohybuje okolo let. S předpokládaným nárůstem ceny za.

Žádné komentáře:

Okomentovat

Poznámka: Komentáře mohou přidávat pouze členové tohoto blogu.

Oblíbené příspěvky